Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒιογραφικάΠέθανε ο διπλωμάτης...

Πέθανε ο διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο βετεράνος αμερικανός διπλωμάτης που υπηρετούσε στην κυβέρνηση Ομπάμα (και όχι μόνο) ως ειδικός απεσταλμένος στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, απεβίωσε την Δευτέρα το βράδυ στην Ουάσιγκτον σε ηλικία 69 ετών.

Ο Χόλμπρουκ διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας την Παρασκευή μετά από πρόβλημα υγείας που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψής του στο Στέητ Ντηπάρτμεντ με την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Υποβλήθηκε αμέσως σε 20ωρη χειρουργική επέμβαση που απέβλεπε στο να επιδιορθωθεί ρήξη της κεντρικής αορτής η οποία μεταφέρει το αίμα από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα. Την επομένη υποβλήθηκε και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση.

Η κυρία Κλίντον είχε αναφέρει νωρίτερα την Δευτέρα ότι η κατάσταση του Χόλμπρουγκ ήταν κρίσιμη αλλά σταθερή και πως αισθήματα συμπαράστασης εκδηλώνονταν από όλο τον κόσμο για τον διακεκριμένο διπλωμάτη που αφιέρωσε σχεδόν μισό αιώνα της ζωής του στην υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μεταξύ αυτών που τηλεφώνησαν για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους ήταν ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρνταρί.

Richard C. Holbrooke

FORMER ASSISTANT SECRETARY OF STATE

ΠΡΩΗΝ υφυπουργός Εξωτερικών FOR EUROPEAN AND CANADIAN AFFAIRS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 

O Πρέσβη κ. Χόλμπρουκ διορίστηκε από τον Πρόεδρο Κλίντον να είναι υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και καναδικές Υποθέσεων, και επιβεβαιώθηκε από τη Γερουσία στις Αύγουστος 25,1994. Πρόσφατη θέση του, πριν γίνει βοηθός υπουργός Εξωτερικών, είχε ως Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία.

Ο Πρέσβη κ. Χόλμπρουκ είχε μια ποικίλη καριέρα ως επαγγελματίας διπλωμάτης, ένας εκδότης περιοδικού, ένας συγγραφέας, ένα ειρηνευτικό σώμα διευθυντή, και από την τράπεζα επενδύσεων.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1962, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο Brown, ως Ξένη Υπηρεσιών Αξιωματικού. 

 Μετά τις σπουδές του στο Βιετνάμ, τον έστειλαν στο Βιετνάμ και, μετά από έξι χρόνια υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε σχέση με το Βιετνάμ – για πρώτη φορά στο Δέλτα του Μεκόνγκ, ως επαρχιακή εκπρόσωπος του Οργανισμού για τη Διεθνή Ανάπτυξη (AID), και στη συνέχεια ως προσωπικό βοηθός Πρέσβεις Maxwell Taylor και ο Henry Cabot Lodge.

Το 1966 ήταν εκ νέου τοποθετήθηκε στο Λευκό Οίκο, που εργάζονται για το προσωπικό του Βιετνάμ του Προέδρου Τζόνσον. 

 Το 1967-69, έγραψε ένα όγκος του Πενταγώνου Papers, υπηρέτησε ως ειδικός βοηθός Σύμφωνα με τους γραμματείς του deb μέλους Νικολάου και ταυτόχρονα υπηρέτησε ως μέλος της Αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι ειρηνευτικών συνομιλιών όσον αφορά το Βιετνάμ, με επικεφαλής διαδοχικά τον Averell Harriman και Henry Cabot Lodge.

Μετά από αυτές τις αναθέσεις πρέσβη κ. Χόλμπρουκ πέρασε ένα χρόνο ως ερευνητής στο Woodrow Wilson School του Princeton University.

 Το 1970 διορίστηκε ως ειρηνευτικού σώματος διευθυντή στο Μαρόκο.

Το 1972, παραιτήθηκε από τη Διπλωματική Υπηρεσία για να γίνει Διευθυντής Σύνταξης του τριμηνιαίου περιοδικού Foreign Policy, μια θέση που κράτησε μέχρι το 1976. 

 Κατά τη διάρκεια του 1974-75 διετέλεσε ως σύμβουλος στην Επιτροπή του Προέδρου για την οργάνωση της κυβέρνησης για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, και ήταν ένας συμβάλλοντας συντάκτης του περιοδικού Newsweek.

Το 1976 συντόνισε τις υποθέσεις εθνικής ασφάλειας για την Carter-Mondale προεδρική εκστρατεία.

Το 1977, ο Πρόεδρος Κάρτερ τον διόρισε Βοηθός Υφυπουργός Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού Υποθέσεων, μια θέση που κράτησε μέχρι το 1981. 

 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ άλλων, σημαντικά γεγονότα, οι ΗΠΑ δημιούργησαν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα. 

 Το 1981, έγινε αντιπρόεδρος της Δημόσιας στρατηγικές, η εταιρεία συμβούλων με έδρα την Ουάσιγκτον, DC, καθώς και σύμβουλος της Lehman Brothers, τελικά με παραδοχή πλήρους απασχόλησης θέση ως Διευθύνων Σύμβουλος της Lehman Brothers.

Υπηρέτησε επίσης ως μέλος του Carnegie Επιτροπής για Αμερική και έναν κόσμο που αλλάζει (υπό την προεδρία του Winston Κυρίου), καθώς και πρόεδρος και κύριος συντάκτης της διακομματικής Επιτροπής για την Κυβέρνηση και την ανανέωση, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Carnegie και το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών το 1992 .

Ο Πρέσβη κ. Χόλμπρουκ είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, ο Πολίτες επιτροπή για τη Νέα Υόρκη, και στο Economic Club της Νέας Υόρκης.  Πριν από την προϋπόθεση ότι η τρέχουσα θέση του, ήταν διευθυντής του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, της Αμερικής και της Κίνας κοινωνία, η Εθνική Επιτροπή για ΗΠΑ-Κίνας Σχέσεις, καθώς και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης.

Είναι συγγραφέας του “Συμβουλή στον Πρόεδρο,« τα απομνημονεύματα του Κλαρκ Κλίφορντ, καθώς και πολυάριθμα άρθρα και στήλες για την εξωτερική πολιτική.

Ο Πρέσβη κ. Χόλμπρουκ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 24,1941 στη Νέα Υόρκη. 

 Έλαβε το πτυχίο από το πανεπιστήμιο Brown. 

 Έχει δύο γιους.  Ο ένας είναι παραγωγός στο NBC News

 Τα άλλα έργα σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Ταϊλάνδη.

πηγές:voanews,pbs.org,(μετάφραση:google)

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Ιουλία Καλλιμάνη ΑΡΧΙΣΕ την περιοδεία γράφει sold out στης εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα σε Όλη την ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μετά της εμφανίσεις στο Tokyo Theater Athens,που έκανε sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα η Ιουλία Καλλιμάνη τώρα κανί γράφει sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ και του εξωτερικού.. Ιουλία Καλλιμάνη, στο TOKIO sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα...

Ο αφανής κοινωνικός πόλεμος που οι άνθρωποι αγνοούν.

Η γλώσσα δεν είναι απλό όργανο επικοινωνίας. Οι άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι η γλώσσα αντανακλά παθητικά την πραγματικότητα, ότι τα γεγονότα είναι "ουδέτερα" και είναι δυνατή η καταγραφή τους όπως πραγματικά υπάρχουν "εκεί έξω". Η γλώσσα κατασκευάζει την πραγματικότητα,...

Κουίζ πέντε σχήματα μπήκαν μέσα με τα μπουνιά στην Θεσσαλονίκη.

Η επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μπήκαν μέσα με τα μπουνιά δεν φέρουν τα αναμενόμενα Π. Χ ένα σχήμα ακόμα δεν ξεκινήσαν και την παρασκευή είχε χαμάλη προέλευση το οπίου έβαζε στους σερβιτόρους του να κάνουν τους πλέατες έκανε μόνο...

“Ο Ερντογάν και ο Ράμμα συνεχίζουν – καζαν καζαν- να αφανίζουν τον Ελληνισμό με την ανοχή Μητσοτάκη”

"Αχρείαστη" η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, "αχρείαστη" και η επίσκεψη Ράμα, μας λέει ο Πρωθυπουργός. Μαγαρίζουν τους Ναούς μας, χτυπούν τον Ελληνισμό και οι κυβερνώντες εθνομηδενιστές, κι ως «καρπαζοεισπράκτορες» των Βαλκανίων μας λένε:, "δεν χρειάζονται τέτοια παραμονή...