Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΠάνος Φαλάρας (στιχουργός)

Πάνος Φαλάρας (στιχουργός)

Falarasστην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, στον Ράδιο Σπορ 98,7. Ο Πάνος Φαλάρας είναι ένας εκ των σημαντικών στιχουργών του Ελληνικού πενταγράμμου. Με όσους καλλιτέχνες κι αν δούλεψε έκανε μεγάλες επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τις παραγωγές δίσκων. Είναι ο άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι. Κύριε Φαλάρα τι κάνετε;; Μια και έχετε γράψει και ένα τραγούδι στον φίλο μου Νίκο Γεραλή, πως τον Βλέπετε θα έχει συνέχεια;; Πάνος Φαλάρας: Ο Νίκος είναι μια χαρά, κάνει γυμναστική, παίζει μπάσκετ, πέρα όμως απ΄ όλα αυτά η πορεία του θα είναι ανοδική

Ν. Βάνης: Το single του Νίκου πάει πολύ καλά στην Θεσ/νίκη, ακούγεται από τα ραδιόφωνα, και η επιθυμία μου είναι το καλοκαίρι να τον έχουμε στην Θεσ/νίκη.

Π. Φαλάρας: Μακάρι να κάνει επιτυχία, όλα είναι καλά, πάρα πολύ ωραία. Είναι όντως ανερχόμενο αστέρι.

Ν. Βάνης: Εσάς κύριε Φαλάρα θα σας έχουμε στην Θεσ/νίκη που σας αγαπάμε όλοι.

Π. Φαλάρας: Έχω να έλθω αρκετά χρόνια. Την Θεσ/νίκη την αγαπώ πολύ, επειδή όμως τα τελευταία χρόνια είχα πολλές δουλειές, γι΄ αυτό δεν μπόρεσα να ανέβω. Πριν από τέσσερα χρόνια ανέβαινα δέκα φορές τον χρόνο. Θεωρώ την Θεσ/νίκη την πιο ερωτική πόλη, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά της Ευρώπης.

Ν. Βάνης: Ξέρω ότι πολλοί καλλιτέχνες οφείλουν την καριέρα τους σ΄ εσάς.

Π. Φαλάρας: Από την στιγμή που ένα άτομο αξίζει, σίγουρα θα το βοηθήσω να προχωρήσει. Τώρα όμως ας πάμε στον Νίκο γεραλή, και να μιλήσουμε σοβαρά. Είδα ότι είναι ένας καλός τραγουδιστής, αξίζει, δουλεύει πολύ, και πιστεύω ότι μετά το single που κάναμε, σε τρεις μήνες θα κυκλοφορήσει το ολοκληρωμένο CD. Εγώ έχω γράψει ορισμένα καλά τραγούδια, και πιστεύω ότι θα έχει και αυτό την ανάλογη απήχηση. Επίσης θέλω να πω ότι η πόρτα της καρδιάς μου είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε καλό και ταλαντούχο παιδί.

Ν. Βάνης: Τι έχετε να πείτε για τον φίλο μου Ανδρέα Στάμο;;

Π. Φαλάρας: Είναι πολύ καλός φίλος, καλός τραγουδιστής, και μάλιστα εγώ ήμουν αυτός που το έλεγα από το πρώτο CD που κάναμε, που έχει πολλά δικά μου τραγούδια, και ένα από αυτά είναι το “Δεν είσαι πια εδώ”, που του είπα να κατέβει στην Αθήνα να κάνει τραγούδια σε γνωστή εταιρεία. Ο Ανδρέας έχει πάρα πολύ μέλλον μπροστά του, θα πάει πάρα πολύ καλά, και στο καινούργιο του CD έγραψα δύο τραγούδια σε μουσική του Τάσου Παναγή. Είναι λοιπόν πολύ καλό παιδί, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ν. Βάνης: Και τώρα μια ερώτηση που αφορά τον Γιώργο Τσαλίκη. Γνωρίζω ότι είναι το πνευματικό σας παιδί, είναι ένας καλλιτέχνης που μπορεί να κινείται στο λαϊκό και στο μοντέρνο, άσχετα αν οι κακές γλώσσες λένε ότι αντιγράφει τον Αντώνη Ρέμο.

Π. Φαλάρας: Όσον αφορά την αντιγραφή δεν ισχύει. Ο Γιώργος Τσαλίκης είναι ο εαυτός του, και μάλιστα πάνω στην πίστα βγάζει την ψυχή του ολόκληρη. Θέλω δε να πω, ότι επειδή τον ξέρω πάρα πολύ καλά από μικρό παιδί, έχει αγνή ψυχή, είναι ένα πολύ σεμνό και καλό παιδί, δεν νομίζω ότι μιμείται κανέναν. Μπορεί οποιοσδήποτε τραγουδιστής να έχεις κάποιους καλλιτέχνες πρότυπα, και να παίρνει απ΄ αυτούς τα καλά στοιχεία, αλλά όμως για να κάνει καριέρα, πρέπει να έχει κάτι δικό του. Ο Γιώργος έχει αυτό το γκελ, ξέρει να διασκεδάζει τον κόσμο και αυτό είναι θετικό.

Ν. Βάνης: Επειδή είστε και παραγωγός του, το καλοκαίρι θα τον έχουμε στην Θεσ/νίκη;;

Π. Φαλάρας: Αν όλα πάνε καλά, και εδώ θέλω να σας δώσω μια είδηση, θα τον έχετε πάρα πολύ σύντομα, σε μια σημαντική εκδήλωση που θα γίνει ίσως κα σε δύο μήνες στην Θεσ/νίκη, για να τον δείτε από κοντά σε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα, αν όλα πάνε καλά. Ο Γιώργος θέλει να έλθει στην Θεσ/νίκη, παρ΄ όλο που εμφανίζεται στο “Απόλλων”, υπάρχει μια περίπτωση να εμφανιστεί για μια μέρα σε κάποια εκδήλωση. Μόλις όμως τελειώσει το πρόγραμμα του από το “Απόλλων”, θα έλθει στην Θεσ/νίκη για 40 εμφανίσεις.

Ν. Βάνης: Κύριε Φαλάρα θέλω να μου υποσχεθείτε ότι θα έλθετε στην Θεσ/νίκη.

Π. Φαλάρας: Μέχρι τον Δεκέμβριο σας υπόσχομαι ότι θα έλθω. Εύχομαι τα καλύτερα σ΄ όλους τους Θεσσαλονικείς, και ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες να πάνε καλά.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...