Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΠάνος Καλίδης

Πάνος Καλίδης

στην ραδιοφωνική εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη (7/9/2007 ). Ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης που τα βήματα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα είναι αργά και σταθερά. Διαθέτει πάθος για την δουλειά του και πολύ καλή φωνή. Είναι παιδί της Δράμας που ξεκίνησε και διέπρεψε  στα κέντρα της Θεσ/νίκης, ενώ από πέρυσι βρίσκεται στην Αθήνα επικεφαλής σχήματος για δεύτερη χρονιά στο “Caramela Live”, όπου διέψευσε όλα τα προγνωστικά.

Κάθε βράδυ στο νυχτερινό κέντρο γινόταν χαμός και πιστεύω ότι φέτος θα γίνεται το ίδιο, μεγάλη κοσμοσυρροή από θαμώνες των Αθηνών και της Θεσ/νίκης. Καλημέρα Πάνο τι κάνεις;;;

Πάνος Καλίδης: Καλημέρα Νίκο και σ΄ όλους  τους ακροατές, είμαι πολύ καλά.

Ν. Βάνης: Καλωσόρισες στην Θεσ/νίκη την πλανεύτρα, που από εδώ ξεκίνησες δυνατά, και φυσικά πέταξες κατεβαίνοντας στην Αθήνα.

Π. Καλίδης: Ναι, ξεκινήσαμε δυνατά κάτω, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο.

Ν. Βάνης: Νομίζω ότι ο σκοπός σου επετεύχθει.

Π. Καλίδης: Δόξα το θεό πήγε πολύ καλά και συνεχίζεται η δουλειά στο “Caramella», η δισκογραφία μου πάει καλά, γι΄αυτό είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Ν. Βάνης: Μεγάλη επιτυχία γνώρισες με το “Πας να με τρελάνεις”, το “Μοναξιά”, αλλά και γενικά με όλον τον δίσκο, γιατί στην σημερινή εποχή Πάνο είναι δύσκολα τα πράγματα στην δισκογραφία και την νυχτερινή διασκέδαση. Παρ΄ όλο δε που ο κόσμος δεν έχει τα ανάλογα χρήματα, αγαπά και εκτιμά τους καλλιτέχνες που βλέπει ότι αυτό που κάνουν το αγαπούν πολύ.

Π. Καλίδης: Όντως τα χρόνια είναι πολύ δύσκολα, ο κόσμος αρχίζει και δεν δίνει τόσα πολλά λεφτά για την διασκέδαση. Προσπαθεί να κόψει από παντού, για να πληρώσει το νοίκι του, τις δόσεις για το αμάξι, το σπίτι που έχει αγοράσει, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κόβει από την διασκέδαση, άλλωστε από πού αλλού να κόψει;;

Ν. Βάνης: Ο κόσμος στην σημερινή εποχή Πάνο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, το κόστος ζωής είναι μεγάλο, γι΄ αυτό και διαθέτει πολύ λίγα χρήματα για την διασκέδαση. Πότε έχεις έλθει στην Θεσ/νίκη;;

Π. Καλίδης: Ήλθα χθες.

Ν. Βάνης: Είσαι λοιπόν από χθες εδώ.

Π. Καλίδης: Ήμουν καλεσμένος σ΄ έναν ραδιοφωνικό σταθμό όπου παραχώρησα μια συνέντευξη.

Ν. Βάνης: Επίσης το βράδυ βρισκόσουν σε εκδήλωση που οργάνωσεο σταθμός  σε  καφέ μπαρ της Νέας Κρήνης όπου έγινε χαμός, είχε πολύ κόσμος, παρ΄ όλο που εγώ ήλθα αργά.

Π. Καλίδης: Ναι, ήταν γεμάτο το μαγαζί. Χαίρομαι πάρα πολύ και ευχαριστώ τον κόσμο της Θεσ/νίκης που με στήριξε και με στηρίζει. Διασκέδασαν με τα τραγούδια μου, μάλιστα μου ζήτησαν οι υπεύθυνοι του Ραδιοφώνου να ανέβω ξανά για να τραγουδήσω, γιατί όπως ξέρετε είναι καφέ μπαρ και θα έπρεπε να τελειώσει κάποτε η βραδιά. Ενώ το μαγαζί ήταν ακόμα γεμάτο, το έκανα με όλη μου την καρδιά, και χάρηκα πάρα πολύ γι΄ αυτήν την ανταπόκριση του κόσμου.

Ν. Βάνης: Με τα τραγούδια σου Πάνο ο κόσμος διασκέδαζε και χόρευε, αλλά και το καινούργιο κομμάτι σου όταν το τραγούδησες, είδα ότι άρεσε πάρα πολύ. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί το κοινό ξέρει να κρίνει ποιο τραγούδι είναι καλό και πιο όχι.

Π. Καλίδης: Ένας καλλιτέχνης έχει μια ταυτότητα, εάν ο κόσμος ξέρει την δική μου ταυτότητα, τότε ξέρει που είμαι καλός, και έχοντας ένα τραγούδι το οποίο είναι όντως καλό το συλλαμβάνει και το χειροκροτεί. Τους είπα λοιπόν ακαπέλα το καινούργιο μου τραγούδι, και είδα ότι τους άρεσε.

Ν. Βάνης: Πότε ξεκινάς τις εμφανίσεις σου στην Αθήνα;;

Π. Καλίδης: Ξεκινάμε στις 20 Σεπτεμβρίου στο “Caramela” λεωφόρος Συγγρού 165, μαζί με την Θέλξη, και την play mate Ναταλία Θάνου.

Ν. Βάνης: Φέτος οι γυναικείες φωνές Πάνο είναι πολύ μπαλκονάτες.

Π. Καλίδης: Φαίνεται ότι φέτος ο μαέστρος μας πήρε τραγουδίστριες με την μεζούρα.

Ν. Βάνης: Ο Χρήστος Κυπαρίσσης απ΄ ότι έμαθα έκανε οντισιόν απ΄ όπου πέρασαν αρκετά ηχηρά ονόματα του καλλιτεχνικού πενταγράμμου, φυσικά όχι μόνο για καλλιτέχνες, αλλά και για χορευτές και χορεύτριες.

Π. Καλίδης: Όντως έκανε οντισιόν και πήρε δύο τραγουδίστριες, και τέσσερα μέλη του μπαλέτου. Την οντισιόν του μπαλέτου δεν την έκανε ο μαέστρος, αλλά ο χορογράφος.

Ν. Βάνης: Που γνωρίζει βέβαια το αντικείμενο. Πέρυσι Πάνο η χειμερινή σας σεζόν πήγε μέχρι τέλη Μαΐου, ή αρχές Ιουνίου;;;

Π. Καλίδης: Πέρυσι πήγαμε μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Ν. Βάνης: Δηλαδή ξεπέρασες τους εννέα μήνες.

Π. Καλίδης: Πήγαμε περίπου κοντά στους δέκα μήνες.

Ν. Βάνης: Δηλαδή έσπασες το ρεκόρ κάποιων άλλων καλλιτεχνών στην Αθήνα που έλεγαν ότι είναι πρώτοι, αλλά διαψεύστηκαν. Αυτό σου γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες ότι θα πρέπει να συνεχίσεις σωστά επαγγελματικά. Ένα καλλιτέχνης όταν είναι καταρτισμένος σωστά επαγγελματικά, πάντοτε πετυχαίνει τον στόχο του.

Π. Καλίδης: Δεν ξέρω εάν έσπασα κάποιο ρεκόρ, ή όχι, εμείς δεν πηγαίνουμε για ρεκόρ. Ξεκινάμε την σεζόν τον Οκτώβριο επτά ημέρες και σε δύο εβδομάδες θα αποφασίσουμε ποια μέρα θα κάνουμε ρεκόρ. Αυτό θα κάνουμε και φέτος, θα κάνουμε επταήμερα, ώστε να δούμε μετά από δύο εβδομάδες θα αποφασίσουμε την ημέρα του ρεπό Δευτέρα, ή Κυριακή. Εφόσον δε η σεζόν πέρυσι συνεχίστηκε, έφτασε το Πάσχα και είδαμε ότι το μαγαζί έχει ακόμα δύναμη, δεν θέλαμε να κάνουμε ρεκόρ, αλλά κρατήσαμε το μαγαζί ανοιχτό για τον κόσμο που ερχόταν να μας δει. Έπρεπε όμως να κλείσουμε γιατί είχε αρχίσει η ζέστη, και ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει στα μαγαζιά της παραλίας. 

Ν. Βάνης: Όταν κατέβηκα στην Αθήνα περί τα τέλη Μαΐου, ήδη είχε αρχίσει η ζέστη, αλλά παρ΄ όλα αυτά το μαγαζί ήταν γεμάτο. Τι είναι αυτό λοιπόν Πάνο που κάνει τον κόσμο να πηγαίνει σε ένα τέτοιο χώρο;; Οι καλλιτέχνες, οι τιμές, το σωστό σέρβις, ή πόρτα, οι παρκαδόροι;; Όλα αυτά παίζουν ρόλο, και εάν κάνω λάθος να με διαψεύσεις.

Π. Καλίδης: Υπάρχει διαφορά σε μαγαζιά που δουλεύουν εννέα μήνες, απ΄ αυτά που δουλεύουν 40 ημέρες. Έχουν άλλες τιμές, η μεταχείριση του κόσμου είναι διαφορετική. Μαγαζιά που δουλεύουν πολλές ημέρες, μεγάλες σεζόν, βασίζονται σε κόσμο ο οποίος έρχεται και ξανάρχεται, δηλαδή δύο και τρεις φορές την εβδομάδα. Πρέπει ο πελάτης λοιπόν να νοιώθει ότι είναι το σπίτι του, ότι είναι ένας χώρος δικός του, ότι είναι ένας χώρος που μπαίνει και ξέρει να κάτσει, αισθάνεται πολύ άνετα. Για να πετύχει αυτό χρειάζονται όλα αυτά που προανέφερες. Ο ήχος είναι βασικός, από το πάρκινγκ δε μέχρι την κουζίνα θα πρέπει να είναι όλοι προσιτοί και φιλικοί. Εμείς αυτό που προσπαθούμε, είναι να είμαστε προσιτοί, και δεν βλέπουμε τον πελάτη μόνο σαν χρήμα.

Ν. Βάνης: Ένα άλλο που παρατήρησα στο μαγαζί είναι ότι κάθεσαι ωραία και διασκεδάζεις, χωρίς να σε ξεκουφαίνει ο ήχος. Δηλαδή ακούς τα όργανα και την φωνή του καλλιτέχνη σε σωστή βάση, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, να δουλεύεις σε ένα χώρο και όλα να λειτουργούν ρολόι.

Π. Καλίδης: Αυτό νομίζω ότι πρέπει να συμβαίνει παντού. Παίζει σημαντικό ρόλο ο ήχος σ΄ ένα μαγαζί, να μην κουράζεται το αυτί του πελάτη. Εμείς δεν ξέρουμε εάν το έχουμε πετύχει, μακάρι να είναι έτσι όπως το λες, γιατί ο επιχειρηματίας έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για να οργανώσει, ή να νοικιάσει το ηχητικό σύστημα που να καλύπτει τον χώρο σωστά.

Ν. Βάνης: Εγώ Πάνο έχω μεγάλες απαιτήσεις από τον ήχο στα μαγαζιά. Με τρελαίνει όταν σε έναν χώρο ο ήχος δεν είναι καθόλου καλός. Συγκεκριμένα και τον δικό σας επιχειρηματία Στέλιο Μαρμαρά του είπα ότι εάν δω κάτι στραβό, θα αρχίσω να σε κράζω.  Τα λέω χύμα και τσουβαλάτα είτε στους καλλιτέχνες, είτε στους επιχειρηματίες.  

Π. Καλίδης: Ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να ακούει κάποιον μεγαλύτερο, διότι διαθέτει πείρα σε όλα τα πράγματα, για να πηγαίνει μπροστά. Εσύ καλά κάνεις και λες αλήθειες.  

Ν. Βάνης: Λίγοι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες κατέβηκαν στην Αθήνα και έκαναν καριέρα.

Π. Καλίδης: Δεν είναι λίγοι, αλλά η πλειοψηφία.

Ν. Βάνης: Δεν αναφέρομαι στους μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Β. Καρράς, Π. Τερζής, Ζ. Μελάς, μιλώ για την καινούργια φουρνιά. Είσαι λοιπόν εσύ και ο Νίκος Βέρτης. Οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να καβαλούν το καλάμι, καλά είναι να λέμε τα υπέρ και τα κατά, εάν θέλουμε η διασκέδαση να πάει καλά.

Π. Καλίδης: Το πρόγραμμα του κάθε καλλιτέχνη θα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένο. Βεβαίως όλο αυτό που κάνει ο Νίκος το να είναι κάθε βράδυ το μαγαζί γεμάτο, το αποδέχεται και ο κόσμος, άρα καλά κάνει. Ο χρόνος και ο κόσμος θα δείξει εάν κάποιος καλλιτέχνης κάνει το σωστό, ή το λάθος.

Ν. Βάνης: Έκανες Πάνο το καλοκαίρι εάν δεν κάνω λάθος 30 έξτρα;;

Π. Καλίδης: Έκανα 25 κάθε εβδομάδα Παρασκευή και Σάββατο, αλλά και κάποιες καθημερινές. Νοιώθω ικανοποιημένος, γιατί πήγα πάρα πολύ καλά σε ποσότητα και ποιότητα των συναυλιών

Ν. Βάνης: Πάνο είσαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του δίσκου σου;;

Π. Καλίδης: Εννοείς τον δεύτερο. Όταν από 4.000 αντίτυπα που είχε πουλήσει ο πρώτος μου δίσκος, και μιλάω για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη, πήγαμε στα 15.000 μπορεί και πάνω από 15.000 γιατί έγινε χρυσός, δεν μπορεί να μην είμαι ικανοποιημένος. Μακάρι και ο επόμενος να έχει την ίδια, ή και μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο.

Ν. Βάνης: Ποιοι είναι οι δημιουργοί του καινούργιου κομματιού σου “Αυτή θα κλαίει”;;

Π. Καλίδης: Τους στίχους έχει γράψει ο Πάνος Φαλάρας, και την μουσική ο Τάκης Μπουγάς, δικό τους επίσης είναι το “ Πας να με τρελάνεις”.

Ν. Βάνης: Ποιος έχει την επιμέλεια του CD;;;

Π. Καλίδης: Την επιμέλεια έχει ο Πάνος Φαλάρας ο οποίος είναι διευθυντής παραγωγής.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για τον Πάνο.

Π. Καλίδης: Η ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι του Πάνου Φαλάρα είναι μεγάλη, εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε.

Ν. Βάνης: Χθες βράδυ ήσουν στον Γιάννη Πλούταρχο, θέλω να μου πεις πως τον είδες;; Για μένα είναι μεγάλος καλλιτέχνης.

Π. Καλίδης: Ασπάζομαι το χαμηλό προφίλ που κρατά, τον τρόπο που δουλεύει, μακάρι να έχω και εγώ αυτήν την πορεία.

Ν. Βάνης: Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που σου πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε, αυτό δεν το βλέπεις σε πολλούς και μεγάλους καλλιτέχνες, διότι οι περισσότεροι έχουν έπαρση.

Π. Καλίδης: Εάν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις να φοβηθείς ή να ζηλέψεις κανέναν.

Ν. Βάνης: Το έχω δει και σε σένα αυτό, το να δίνεις το μικρόφωνο σε καλλιτέχνες που έρχονται στο μαγαζί.

Π. Καλίδης: Οποιοσδήποτε έλθει να με τιμήσει, τον οποίον ο κόσμος υποδέχεται με μεγάλη θέρμη και έχει σουξέ, είτε είναι μικρός, είτε μεγάλος θα του δώσω το μικρόφωνο για να πει κάποιο τραγούδι.

Ν. Βάνης: Μ΄ αυτόν τον τρόπο τιμάς και τον καλλιτέχνη που έρχεται να σε δει. Είδες τι σου είπε ο Γιάννης Πλούταρχος;; Συνέχισε να τραγουδάς, είπες δε το περίφημο τραγούδι “Βρέχει φωτιά στην στράτα μου”, πατώντας σε σωστά μονοπάτια. Ο Γιάννης Πάντα βοηθά τα νέα παιδιά. Επίσης θέλω να πω ότι πέρυσι από το “Caramela” πέρασαν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες για να σε δουν, αυτό δεν είναι τιμή για έναν νέο καλλιτέχνη που είναι επικεφαλής προγράμματος σε ένα μαγαζί.

Π. Καλίδης: Είναι τεράστια τιμή, αυτό δείχνει ότι το θέμα έχει πολύ καλή πορεία, έχει ακουστεί προς τα έξω και κίνησε το ενδιαφέρον των συναδέλφων στο να έλθουν να δουν τι συμβαίνει στο “Caramela”, και έχει τόση καλή πορεία αυτός ο χώρος.

Ν. Βάνης: Πάνο πως είδες την Θεσ/νίκη μετά από τόσο χρόνο απουσίας σου από την πόλη.

Π. Καλίδης: Έχω να έλθω στην Θεσ/νίκη 2,5 χρόνια γεμάτα. Η Θεσ/νίκη είναι τραγουδομάνα, είναι η πόλη που έβγαλε τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. 

Ν. Βάνης: Πως είναι η συνεργασία σου με την Θέλξη;;;

Π. Καλίδης: Η Θέλξη σαν γυναίκα είναι πληθωρική, προσέχει την σιλουέτα της, κάνει γυμναστική, είναι καλή συνεργάτιδα, και προσπαθεί με σταθερά βήματα να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ν. Βάνης: Πάνο συνέβαλλες και εσύ στο να είναι η τιμή της φιάλης σε λογικά πλαίσια.

Π. Καλίδης: Ο καλλιτέχνης πρέπει να βλέπει μακριά και μην κοιτά να πάρει μόνο τα χρήματα , γιατί μπορεί μεθαύριο  να μην είναι καν στην δουλειά. Μπορεί λοιπόν να δουλέψεις και με λιγότερο μεροκάματο. Αυτό δε έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί ο επιχειρηματίας να στηρίξει τον καλλιτέχνη με διάφορα πράγματα. Άρα εάν γίνεις εσύ προσιτός στον επιχειρηματία, θα μπορέσει και εκείνος να βάλει προσιτές τιμές για τον κόσμο. Στο τέλος το κέρδος θα είναι του καλλιτέχνη και του επιχειρηματία, και αυτό θα φανεί στην διάρκεια, δίνει ζωή στον καλλιτέχνη στο να συνεχίσει να υφίσταται στο Ελληνικό πεντάγραμμο.

Ν. Βάνης: Πολλές φορές και εσείς οι καλλιτέχνες έχετε παράλογες απαιτήσεις, ζητάτε μεγάλα μεροκάματα.

Π. Καλίδης: Εκεί αναγκάζεις τον επιχειρηματία να βάλλει ακριβό το μπουκάλι, τα λουλούδια, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα, και στο τέλος την πληρώνει ο κόσμος. Άρα θα πρέπει ο ίδιος να δει που είναι ακριβά και που φθηνά, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε αγορά προϊόντος. Εμείς κάναμε το εξής στο “Carammela” κάναμε το εξής. Μετά το δικό μου πρόγραμμα, αντί να κλείσω εγώ το πρόγραμμα όπως κάνουν οι περισσότεροι, στις 5 το πρωί ξεκινά κάτι καινούργιο, το οποίο αρέσει πολύ στον κόσμο και διασκεδάζει. Επίσης έρχεται και άλλος κόσμος, για να διασκεδάσει, διότι εκείνη την ώρα σχολούν τα άλλα μαγαζιά.

Ν. Βάνης: Αυτό Πάνο είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα, γι΄αυτό το μαγαζί δουλεύει πάρα πολύ καλά και θα έχει διάκρεια.

Π. Καλίδης: Έτσι Νίκο μου είναι σαν να διπλασιάζεις το μπουκάλι. Δηλαδή εκεί που το έχεις 140 να το βάλεις 210 Ευρώ.

Ν. Βάνης: Όταν επιχειρηματίας και καλλιτέχνης βλέπουν μακριά, όταν οι εργαζόμενοι του νυχτερινού κέντρου δεν σκέπτονται μόνο την αρπαχτή, όλα λειτουργούν σωστά και πάει καλά η επιχείρηση.

Π. Καλίδης: Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτό το χώρο. Βάζεις το κεφάλι σου κάτω και δουλεύεις, άρα έχεις ένα πλάνο. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν περισσότερα πράγματα, γιατί για να ανοίξουν ένα μαγαζί και να δουλεύει καλά, πάει να πει ότι όλα αυτά τα έχουν σκεφτεί καλά. Εάν λοιπόν βρεις τον τρόπο να δουλεύεις, διασκεδάζεις και πηγαίνεις καλά.

Ν. Βάνης: Πάνο εάν θα υπάρξει κάποια συμφέρουσα πρόταση στο να έλθεις στην Θεσ/νίκη για εμφανίσεις, είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα, θα το κάνεις;;

Π. Καλίδης: Βέβαια Νίκο μου, γιατί όχι θα το κάνω. Εάν θα μου γίνει κάποια πρόταση από επιχειρηματία για συνεργασία εδώ στην πόλη μ΄ ενδιαφέρει, γιατί έχω 2,5 – 3 χρόνια να ανέβω.

Ν. Βάνης: Έμαθα ότι πήγε Κύπρο, πως είδες τους Κυπρίους;;

Π. Καλίδης: Μας αγαπούν οι Κύπριοι, γιατί και εμείς τους αγαπάμε.

Ν. Βάνης: Πάνο πότε θα γίνει η απονομή του χρυσού σου δίσκου;;

Π. Καλίδης: Η απονομή θα γίνει τον Οκτώβριο, συγχρόνως με την παρουσίαση του καινούργιου μου CD. Έχω βρει μια πολύ καλή στέγη στην ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ, και βλέπω ότι η δουλειά μας αποδίδει.

Ν. Βάνης: Ένα ήσουν σε κάποια άλλη εταιρεία, δεν νομίζω να είχες αυτήν την προσοχή.

Π. Καλίδης: Σήμερα οι δισκογραφικές δεν κάνουν πολλά πράγματα για τον καλλιτέχνη. Έχουν βγει πλανόδιοι οι οποίοι πωλούν παράνομα CD, γι΄ αυτό οι εταιρείες χάνουν πολλά χρήματα με την πειρατεία. Αυτό δε έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της διαφήμισης των τραγουδιστών.

Ν. Βάνης: Ποιοι αποφασίζουν για τις τιμές των CD;;;

Π. Καλίδης: Πάντως δεν είναι θέμα του καλλιτέχνη, αλλά του παραγωγού ο οποίος πληρώνει, και της εταιρείας. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να υπάρχουν στάνταρ στις τιμές των CD για όλες τις εταιρείες.

Ν. Βάνης: Οι συνεργάτιδες σου Πάνο θα πρέπει να διαθέτουν όλο του πακέτο, δηλαδή παρουσία και φωνή;;;

Π. Καλίδης: Προσπαθώ οι συνεργάτιδες μου να είναι ευπαρουσίαστες, αλλά και να διαθέτουν καλή φωνή, έτσι ώστε ο κόσμος που θα έλθει να διασκεδάζει με όλο το οπτικοακουστικό θέαμα.

Ν. Βάνης: Πάνο έχεις εγκλιματιστεί  στους ρυθμούς της Αθήνας;;

Π. Καλίδης: Προσπαθώ, αλλά είναι δύσκολο να συνηθίσω στους γρήγορους ρυθμούς της Αθήνας. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι όλοι οι καλλιτέχνης της επαρχίας παίρνουν πρώτα το χρίσμα από το κοινό της Θεσ/νίκης και μετά κατεβαίνουν στην Αθήνα.

Ν. Βάνης: Πάνο θέλω εδώ να σ΄ ευχαριστήσω που τα είπαμε έστω και στην πρωϊνή μου εκπομπή, σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και πιστεύω ότι σύντομα θα τα ξαναπούμε.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...