Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Όρμπαν κατηγορεί...

Ο Όρμπαν κατηγορεί τον Σόρος ότι ευθύνεται για τους μετανάστες στην ΕΕ: Θα πολεμήσει τα σχέδια του και θα αρνηθεί να τα εφαρμόσει

Ο Όρμπαν κατηγορεί τον Σόρος ότι ευθύνεται για τους μετανάστες στην ΕΕ: Θα πολεμήσει τα σχέδια του και θα αρνηθεί να τα εφαρμόσει.

Κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θέλει να αναγκάσει την Ουγγαρία να δημιουργήσει «γκέτο μεταναστών»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θέλει να αναγκάσει την Ουγγαρία να δημιουργήσει «γκέτο μεταναστών» και να δέχεται έως και 10.000 μετανάστες κάθε χρόνο.

Κατηγορεί τον Τζορτζ Σόρος για αυτή την πρωτοβουλία, την οποία χαρακτηρίζει «πραξικόπημα». Στην εβδομαδιαία συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του θα πολεμήσει τα σχέδια της ΕΕ για εισαγωγή μεταναστών και θα αρνηθεί να τα εφαρμόσει.

Ο Όρμπαν χαρακτήρισε «εξωφρενικό» ότι μια απόφαση για ένα σύστημα ποσοστώσεων μετανάστευσης «αναγκάστηκε να περάσει» από το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ «σαν πραξικόπημα», σύμφωνα με την Agerpres.

»
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, πιθανότατα πίσω από την απόφαση βρισκόταν το δίκτυο του Σόρος.

Αναφερόμενος στον Αμερικανό χρηματοδότη Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει μεταβιβάσει τον έλεγχο του δικτύου ΜΚΟ του στον γιο του, είπε ότι μετά την «αλλαγή φρουράς», μια νέα γενιά είναι πλέον πιο ενεργή πολιτικά

Ο Όρμπαν θέλει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε επίσης στη δημόσια ραδιοφωνική συνέντευξη ότι απαιτείται κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Όρμπαν είπε ότι υπάρχουν δύο σχολές σκέψης για την αξιολόγηση του πολέμου στην Ουκρανία, με τους «μεγάλους» να λένε ότι η τρέχουσα δράση πρέπει να συνεχιστεί γιατί το σχέδιό τους θα πετύχει και οι Ρώσοι θα μπορούσαν να ηττηθούν από Ουκρανούς στρατιώτες με δυτικά χρήματα και εξοπλισμό.

Παρών στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Όρμπαν σημείωσε ότι είναι μόνος με την αντίθετη γνώμη του. Πέρασε ενάμιση χρόνο και υπήρξαν «μηδενικά αποτελέσματα ή ακόμη και αρνητικά αποτελέσματα, γιατί δεν νικήσαμε τη Ρωσία, οι Ρώσοι ηγέτες εξακολουθούν να είναι στις θέσεις τους και η ρωσική οικονομία πάει καλά», είπε ο Όρμπαν.

Ταυτόχρονα, «υποφέραμε υψηλό πληθωρισμό, ξεμείναμε από χρήματα για να στηρίξουμε την Ουκρανία και είναι προφανές ότι οι αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί είναι δύσκολες και είναι αμφίβολο ότι θα υπήρχε ελπίδα επιτυχίας», πρόσθεσε. «Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων έχει πεθάνει και ακόμη περισσότεροι θα πεθάνουν. Οι καταστροφές που προκύπτουν, ο ανθρώπινος πόνος και ο πόνος είναι αμέτρητα, επομένως πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε επίσης ο Όρμπαν.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...