Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ Χρήστος Τζόλης...

Ο Χρήστος Τζόλης εξαιτίας της απίστευτης εμφάνισής του κόντρα στην Μπεσίκτας.

Ασφαλώς, πρόκειται για ένα τεράστιο παράσημο τόσο για τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ όσο και για την ίδια την “ασπρόμαυρη” οικογένεια, η οποία θα έχει ακόμα τρεις… εκπροσώπους στην αποστολή της Εθνικής.

Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Δημήτρη Γιαννούλη και Δημήτρη Λημνιό, ενώ ανάμεσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή βρίσκονται και δύο πρώην “παιδιά” του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Ευθύμης Κουλούρης.

“Μετά τη 10μηνη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων των εθνικών ομάδων λόγω της πανδημίας, επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση πάντα προσηλωμένοι στο «πλάνο Κατάρ» και την άμεση διπλή προτεραιότητα, αφενός να χτίζουμε μια νέα και συγχρόνως ανταγωνιστική ομάδα και αφετέρου να επιζητούμε υψηλά επίπεδα απόδοσης και καλά αποτελέσματα.

Επανερχόμενοι μετά την ιδιαιτερότητα του τελευταίου 10μήνου, είναι σαφές ότι η υλοποίηση των στόχων μας απαιτεί τη συγκέντρωση, την αποφασιστικότητα και την προσήλωση όλων στην ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας της.

Σε αυτό το πλαίσιο διατηρούμε τις κεντρικές Αξίες της ομάδας μας και δίνουμε πάλι ευκαιρίες στους παίκτες να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για την τιμή, το κύρος και τη διάκριση της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ανυπομονούμε για τα επερχόμενα παιχνίδια” δήλωσε από την πλευρά του ο Φαν΄τ Σχιπ, με τις επιλογές ..

 

Με τον Τζόλη να σκοράρει και τον Ελ Καντουρί να κεντά
Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην μεγάλη νίκη επί της Μπεσίκτας

Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή, πήρε μία νίκη βάσει στρατηγικής, βάσει δύναμης στις προσωπικές μονομαχίες και βάσει της ευστοχίας του στις φάσεις που δημιούργησε. Ο νεαρός Τζόλης έκανε το τέλειο παιχνίδι και με δύο γκολ και μία ασίστ θεωρείται δίκαια ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ ο Ελ Καντουρί τα έκανε όλα σωστά στο κέντρο και ήταν από τους βασικούς λόγους που ο ΠΑΟΚ πήρε αυτή την μεγάλη νίκη.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Ζίφκοβιτς: Στο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη. Επίσης όσες φορές και αν χρειάστηκε μέσα στο ματς ήταν εκεί και δεν άφησε τους παίκτες της Μπεσίκτας να σκοράρουν. Είτε στο τετ α τετ του Λενς, είτε σε όποια πάσα θέλησαν να τρυπήσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά και στην τελευταία φάση με το σουτ του Ομούτ.

Μιχαηλίδης: Στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από την πίσω ζώνη ήταν πολύ καλός. Πολύ καλός και στις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Παρόλα αυτά μερικές φορές παρασύρεται από την ροή του αγώνα. Και στην φάση της κίτρινης κάρτα δεν είδε που ήταν ο αντίπαλός του, αλλά και μετά δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, έχοντας κίτρινη κάρτα.

Βαρέλα: Αρχοντικός όταν η μπάλα πάει ψηλά, πρώτος στην μπάλα στις μονομαχίες του με τον Λάριν. Δείχνει ότι του ταιριάζει ο ρόλος του κεντρικού στην 3άδα της άμυνας, μιας και μπορεί να έρχεται και να βοηθά σαν τελευταίος στην άμυνα.

Ίνγκασον: Σωστός σε όλα του και ίσως κομβικός στην 3άδα στην άμυνα. Ο Ισλανδός ήταν πολύ καλός και στο ένας εναντίον ενός, σωστός όσες φορές ανέβηκε να βοηθήσει τον Λημνιό ή τον Ροντρίγκο και το βασικότερο ότι πάντα βγάζει ένα πάθος και μία ένταση στα μαρκαρίσματα του που κόβει τον αέρα των αντιπάλων. Καθοριστικός σε τάκλιν του πάνω σε σουτ του Οζιακούπ, ενώ προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι στο τέλος, κερδίζοντας και χρόνο.

Σβαμπ: Πολύ καλή εμφάνιση για πρώτο παιχνίδι από τον Αυστριακό. Επιθετικά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, μιας και ήταν παντού ο Ελ Καντουρί, αλλά στις καλύψεις και στην άμυνα ήταν σωστός τακτικά και είχε καίριες επεμβάσεις. Θα μπορούσε να είχε χτυπήσει και το πέναλτι και να είχε σκοράρει, αλλά τελικά την πήρε την μπάλα ο Άκπομ.

Ελ Καντουρί: Απλά, ορθά και κοφτά, το Α και το Ω του σημερινού ΠΑΟΚ σε ρυθμό, δημιουργία, ένταση. Έκλεψε πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή, πρέσαρε μέχρι τέλους τους αντιπάλους του, έβγαλε εκτός ρυθμού τους Χάτσινσον και Μενσά και έδειξε και πάλι ότι ο ρόλος του 8αριού στην ομάδα του ταιριάζει στο 100%. Εάν δεν ήταν τα γκολ του Τζόλη θα ήταν και ο MVP, αλλά και πάλι ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο κέντρο και ένας από τους λόγους που ο Δικέφαλος κέρδισε σήμερα.

Ροντρίγκο Σοάρες: Όπως όλος ο ΠΑΟΚ έτσι και ο Βραζιλιάνος ήταν σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Έκλεισε σωστά τον Ν’ Σακαλά στα ανεβάσματά του και επιθετικά είχε πολλές καλές στιγμές. Από δική του προσπάθεια ήρθε το κερδισμένο πέναλτι του Άκπομ. Τραυματίστηκε στη φάση που ήθελε να προλάβει την αντεπίθεση της Μπεσίκτας.

Γιαννούλης: Ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με πολλές και καλές επιλογές. Κορυφαία του η ασίστ στο πρώτο γκολ του Τζόλη, αλλά και οι μονομαχίες που κέρδισε με αντίπαλό τον Μπόιντ. Από το λάθος του στο πρώτο γκολ και μετά δεν είχε το καθαρό μυαλό που έπρεπε. Πήρε πολλά ρίσκα, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 ή 3-1 και πολλές φορές είχε λάθος επιλογή στην τελική πάσα.

Τζόλης: Μία μαγική βραδιά, βγαλμένη από βιντεοπαιχνίδι για το νεαρό του ΠΑΟΚ. Δύο γκολ, μία ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και πλειάδα σωστών επιλογών. Πρέσαρε σωστά τους αντίπαλους αμυντικούς, κινήθηκε στον χώρο κάθε φορά και έδειξε καθαρό μυαλό και ποιότητα στα τελειώματα του, αλλά και την φάση που πάσαρε στον Πέλκα για το 3-0. Θα μπορούσε να είχε κάνει και χατ-τρικ εάν δεν απέκρουε ο Ντεστάνογλου το βολέ του, αλλά κερδίζει επάξια το βραβείο του MVP με τα νούμερα που έγραψε στην πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Πέλκας: Όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός Δημήτρης Πέλκας ήταν και πάλι εκεί. Πίεσε μέχρι τέλους σε κάθε φάση του αντιπάλους του, έκλεψε μπάλες, έβγαλε σωστά τους συμπαίκτες του στο χώρο, σκόραρε και έδωσε την ένταση που πρέπει. Δείχνει ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί της φετινής χρονιάς μέσα σε έναν ρόλο που του ταιριάζει απόλυτα.

Άκπομ: Ξεκίνησε και αυτός ιδανικά την βραδιά του. Κερδισμένες μοναχίες, πίεση στους Βίντα και Ουέλινγκτον, αλλά και μία ασίστ στον Τζόλη, σε μία φάση που δεν έπεφτε με τίποτα. Κέρδισε το πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου και εκεί πήρε την μπάλα δείχνοντας ότι θέλει να το εκτελέσει αυτός. Δεν τα κατάφερε και μπορούσε να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα έχασε πολλά από την απόδοσή του και έδειξε ότι τον επηρέασε.

Λημνιός: Μπήκε στη θέση του τραυματία Ροντρίγκο. Στο δεύτερο ημίχρονο έβλεπε την Μπεσίκτας να είχε φορτώσει την μπάλα από την μεριά του, αλλά ήταν σωστός τακτικά. Επίθετικά δεν πήρε ρίσκα, φοβούμενος το κενό πίσω, παρόλα αυτά θα μπορούσε και αυτός να είχε σκοράρει σε μία μεγάλη του στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικά είχε καλή απόδοση σε μία νέα θέση που ο χρόνος θα δείξει εάν του ταιριάζει ή όχι.

Εσίτι: Μπήκε στη θέση του Πέλκα για να δώσει ενέργεια στο κέντρο όταν ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 20 λεπτά ήθελε να κρατήσει την πρόκριση. Παρόλα αυτά μπορεί να κέρδισε μερικές μονομαχίες στη δύναμη, αλλά έκανε πολλές λάθος επιλογές είτε σε προωθημένες μπαλιές, είτε σε κοντρόλ και πάσες, που έδωσε κατοχή στην Μπεσίκτας ή κάποιο φάουλ έξω από την περιοχή.

Ζαμπά: Μπήκε στην αναμέτρηση μετά το 80′ και προφανώς δεν μπορεί να κριθεί η απόδοσή του.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...