Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΑπό τον Ωρολόγιο...

Από τον Ωρολόγιο Δείκτη Της Κυριακάτικης Ελεύθερης Ώρας (26 Ιουλίου 2015)

tsipras-kammenos2Ο Τσίπρας δεν θέλει να “καεί” και ο Καμμένος που θέλει να …ενταχθεί

Είναι μονόδρομος για τον Τσίπρα να ρισκάρει και να απαλλαγεί από τις πλατφόρμες και αριστερές συνιστώσες. Δεν μπορεί να συνεχίσει όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός αλλά και να λειτουργήσει πολιτικά με εσωτερική αντιπολίτευση που θα τον αμφισβητεί, θα τον εκθέτει και θα ροκανίζει καθημερινά την εικόνα του.

Ακόμη και αν χρειαστεί να έρθει σε ρήξη που μπορεί να φέρει ριζική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό ο Τσίπρας μπροστά στην ιδιότυπη ομηρία που τον οδηγούν το πιθανότερο είναι να επιλέξει τη ρήξη, που θα τον απεγκλωβίσει.

Εξ άλλου όπως είχε πει και στον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, είναι πολύ νωρίς να «καεί» πολιτικά από τα 40 του χρόνια. Προς την κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο ότι οι μνημονιακοί πλέον ΑΝΕΛ, έχουν αβέβαιο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες ο Καμμένος θα επιθυμούσε με την κοινοβουλευτική του ομάδα να ενταχθεί στο απαλλαγμένο από συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάτι νέο που θα αγκαλιάσει μεγάλο μέρος δυνάμεων του πολιτικού συστήματος.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να δούμε μια κυβέρνηση που ψήφησε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας να κυβερνήσει και να δώσει λύση στα αδιέξοδα, αντ΄ αυτού βλέπουμε ένα πρωθυπουργό να επιχειρεί να ισορροπήσει και να λύσει τα προβλήματα που του δημιουργούν οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι.
Από τη στιγμή όμως, που ο λαός αποδέχεται να επικροτεί τις επιλογές και τις αποφάσεις του Τσίπρα, τι να πούμε και τι να ομολογήσουμε.

Είπαμε στους «στραβούς» ο μονόφθαλμος βασιλεύει….!
Από τη στιγμή που ο ένας είναι ….κουρασμένος, ο άλλος περιμένει να τον ….δικαιώσει η ιστορία και οι άλλοι ζουν το δικό τους μύθο με τις αναλογίες των ποσοστών τους.

bobolistanΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ

Μετά τα σκουπίδια της Περιφέρειας Αττικής υπογράφτηκε στις 10 Ιουνίου στην Κοζάνη η πρώτη σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα γα τα απορρίμματα μεταξύ του ομίλου Ελλάκτωρ και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ).

Στο έργο συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο ιδιώτης (όμιλος Ελλάκτωρ του Μπόμπολα) θα βάλει 17 από τα 50 εκατ. ευρώ και θα εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο συλλογής και κομποστοποίησης σκουπιδιών που θα έχει εγγυημένες ποσότητες από τους κοντινούς ή πιο μακρινούς δήμους. Το έργο υποστήριξε με θέρμη ο εκλεγμένος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης. Δεν ήταν όμως μόνος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Οικονομίας Σταθάκης, ήταν θερμός υποστηρικτής της συμφωνίας (αυτό έλλειπε να μην ήταν) που για την ιστορία πάει κόντρα στον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εθνική διαχείριση των σκουπιδιών.
Κι έτσι, σιγά – σιγά διαλύεται και ο μύθος που ήθελε την κυβέρνηση της αριστεράς να τα βάζει με τους μεγαλοεργολάβους του δημοσίου, που τυγχάνει μάλιστα μέχρι τα μισά της ζωής τους να ήταν οργανωμένοι στην ίδια αριστερά.

Την ίδια στιγμή κάτι άθλια παπαγαλάκια διαρρέουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει (έχει καεί στο ζέσταμα) τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ξύνουν τα αχαμνά τους, λένε κάποιοι άλλοι, οι σημερινοί καναλάρχες….

Τα ακούς Αλέξη; Τα ακούς Παπά; Εσείς τι λέτε;
Τα ξύνουν λόγω ….ζέστης ή για άλλους λόγους;

voridisΟ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤong>Ο ΠΑΖΑΡΙ;

Ο Αντώνης Σαμαράς κρατούσε μούτρα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για ημέρες και μιλούσε μέσω συνεργατών του. Περιμένει ο Σαμαράς να ακούγεται από άλλους βουλευτές να μνημονεύουν την πρωθυπουργία του.

Και αγαλλίασε η ψυχή του όταν ο Μεϊμαράκης ζήτησε από τον Τσίπρα να αναγνωρίσει τα θετικά της θητείας του Σαμαρά ως πρωθυπουργού. Άλλος κόσμος, καμιά επαφή με τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Και ενώ ο Βαγγέλας λειτουργεί με στυλ «ο παλιός είναι αλλιώς ναούμε», ο Μάκης Βορίδης, το χαρισματικό αυτό παιδί με το ….τσεκούρι, παίρνει το αεροπλάνο και πηγαίνει στα Χανιά, αντί στην προηγούμενη πολιτική επιτροπή του κόμματος.

Εκεί σε σπίτι νεόκοπου εκδότη της δεξιάς, συναντά τον Επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, μαθουσάλα Μητσοτάκη και την κόρη του Ντόρα. Ο Κυριάκος δεν ήταν στην παρέα, όπως μου είπαν. Και για να μη σας κουράζω άλλο.
Αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές τον Οκτώβριο ο Μεϊμαράκης θα ….λουστεί την ήττα και αμέσως μετά θα δρομολογηθεί εκλογή από τη βάση.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2031.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον δανειολήπτη. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησε ζευγάρι Δανειοληπτών είναι  βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει, διότι η απαίτηση της Τράπεζας έχει εν μέρει παραγραφεί. Οι...