Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήDigital AlbumΟ Σ. Γονίδης...

Ο Σ. Γονίδης τραγουδά για τον δολοφονημένο απ’ τους Τούρκους Σολωμό Σολωμού.

Ο Σ. Γονίδης τραγουδά για τον δολοφονημένο απ’ τους Τούρκους Σολωμό Σολωμού.

Ένα από τα τραγούδια τους, το «Μ’ Ένα Τσιγάρο», είναι αφιερωμένο στον Ελληνοκύπριο Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκε από Τούρκους αστυνομικούς στις 12 Αυγούστου 1996 στην Κύπρο, ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ.

Ο εκπληκτικός Σταμάτης Γονίδης μας… ανατριχιάζει με την ερμηνεία του, ο συντοπίτης μας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Ευριπίδης Νικολίδης έγραψε την μουσική όπως και σε όλα τα τραγούδια, ενώ συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και παίζουν οι μουσικοί:

Τζουράς, Σαζί: Ευριπίδης Νικολίδης

Κλαρίνο, Νέι: Θανάσης Βασιλόπουλος

Πιάνο, Προγραμματισμός, Ενορχήστρωση, Μίξη Ήχου, Mastering ,Studio Superior Sound: Γιάννης Κουρκουμέλης

Πρόκειται για μια σειρά μοναδικών τραγουδιών σε έντεχνους και λαϊκούς ρυθμούς, σε συνεργασία με πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Κώστας και η Δανιέλα Χατζή, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Χρήστος Μενιδιάτης, η Χριστίνα Μαραγκόζη, η Λένα Αλκαίου, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Κώστας Καραφώτης, ο Ηλίας Κλωναρίδης, η Μαρία Σουλτάτου, ο Γιώργος Σαρρής, ο Γιώργος Αδαμόπουλος, και η Λιζέτα Νικολάου. Συμμετέχει επίσης η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Οι ξεχωριστές φωνές που συμμετέχουν στο μουσικό δημιούργημα του Γιάννη Τζουανόπουλου και του Ευριπίδη Νικολίδη παράγουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που συγκινεί αλλά και προβληματίζει τον ακροατή μέσα από όλα όσα πραγματεύεται.

Οι στίχοι του Γιάννη Τζουανόπουλου

Μ’ ένα τσιγάρο τίμιο ξύλο

Εκόπηκες σαν στάχυ

Στης ζωής τον αλωνάρη

Κι έγινε το καλοκαίρι

Νύχτα με χιόνι το Γενάρη

Από τα μάτια μου εξόδεψα το φως

Κορνίζα για να κάνω στη μορφή σου

Να φέγγεις μες στη νύχτα σαν Χριστός

Να βλέπει ο κόσμος την πληγή σου

Από τα χείλη σου ταξίδευαν πουλιά

Του κόσμου το σταυρό για να σηκώσουν

Και έγινες αγάπη, δίκιο, λευτεριά

Τον ήλιο τα παιδιά να ανταμώσουν

Μ’ ένα τσιγάρο τίμιο ξύλο

Άγια εικόνα της γενιάς μας

Που να σε βρω, πως να σου στείλω

Τώρα ρε φίλε την καρδιά μας

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...