Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Στρατηγός Χαφτάρ...

Ο Στρατηγός Χαφτάρ που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι φίλος της Ελλάδας

Ο Στρατηγός Χαφτάρ της επαναστατικής κυβέρνησης της Λιβύης ο οποίος όμως αναγνωρίζεται μόνο από το Εμιράτα την Ιορδανία, Ρωσία και Αίγυπτο και όχι από την Ελλάδα, έστειλε στον ΟΗΕ επιστολή με την οποία καταγγέλλει τη συμφωνία της Αγκυρας με την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης για τις δήθεν ΑΟΖ των δύο κρατών.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών της Λιβύης, Δρ Aref Ali Nayed, ο οποίος είναι αξιωματούχος του Χαφτάρ, απέστειλε σήμερα Πέμπτη επείγουσα επιστολή προς τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη Δρ Ghassan Salame, σχετικά με την υπογραφή συμφωνιών και μνημονίων της Τρίπολης με την Δημοκρατία της Τουρκίας.

Στην επιστολή που υπέγραψε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δρ Aref Ali Nayed, επικεφαλής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών της Λιβύης (LIAS), καλεί τον επικεφαλής της αποστολής υποστήριξης των

Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να παρέμβει και να θεωρήσει την υπογραφή τέτοιων συμφωνιών και μνημονίων ως άκυρη, δεδομένου ότι το προεδρικό συμβούλιο της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) (κυβέρνηση Τρίπολης) δεν έχει ποτέ εκλεγεί από τον λαό της Λιβύης και δεν έχει ορκιστεί ενώπιον του μοναδικού νόμιμου κοινοβουλίου στη χώρα, την λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR).

Επιπλέον, η επιστολή ανέφερε ότι οι προαναφερόμενες συμφωνίες είναι επίσης άκυρες επειδή το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας δεν αντιπροσωπεύει την ελεύθερη βούληση του λαού της Λιβύης, διότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ελέγχει ο στρατός του στρατηγού Χαφτάρ.

Πραγματικά  η κίνηση του Χαφτάρ που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι φίλος της Ελλάδας.

Επιθετική ενέργεια προς την κατεύθυνση της Μισράτα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της φιλοτουρκικής «Κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας» ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.

Οι προετοιμασίες για την ανάληψη νέας επιθετικής πρωτοβουλίας έρχονται λίγο μετά την συμφωνία του GNA με την Άγκυρα για  νέα στρατιωτική συνεργασία, μεταξύ των δύο μερών.

Σύμφωνα με αυτή η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει μεγάλη αεροπορική βάση στην πόλη Zliten η οποία βρίσκεται 160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, διευρύνοντας την εμπλοκή της στον πόλεμο στη Λιβύη, ποντάροντας στη νίκη των δυνάμεων του GNA, όπου μέσω αυτής θα καταφέρει να κλέψει από την Ελλάδα τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις.

Με τη βάση αυτή, η Τουρκία ελπίζει σε μεγαλύτερη εμπλοκή στην Λιβύη με αυξημένο αριθμό drones και μεταφορικών αεροσκαφών, τα οποία μεταφέρουν πολεμικό υλικό στον GNA.

τι πρόκειται να πράξει η Ελλάδα;

Είναι αποφασισμένη να στηρίξει εμπράκτως τον στρατηγό Χαφτάρ απέναντι στις συμμορίες των ισλαμιστών που έχουν καταλάβει την Τρίπολη και την ανατολική Λιβύη από το 2014 ή θα για μια ακόμη φορά θα κρύψει ως στρουθοκάμηλος το κεφάλι της στην λιβυκή άμμο;

Οι δυνάμεις του LNA χρειάζονται υποστήριξη και μάλιστα έμπρακτη και πλήρη πολιτική στήριξη σε διεθνή φόρα που μετέχει η χώρα μας. Θα την έχουν, ή θα τηρήσουμε τη γνωστή «ψύχραιμη» στάση του «δεν κάνω τίποτα», αφήνοντας την Τουρκία να μας κλέψει εθνικές θαλάσσιες εκτάσεις.

Για να το πούμε πιο απλά: Εάν ηττηθούν οι δυνάμεις του LNA από τον GNA η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τα εθνικά της δικαιώματά της στην ελληνική ΑΟΖ!

 

Η Αθήνα προσεγγίζει (επιτέλους) τον Χ.Χάφταρ: Καλεί τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής & στενό συνεργάτη του στρατάρχη

Η Ελλάδα έστω και αργά προχωράει σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας αν και κατόπιν εορτής καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Λιβύης Σάρατζ, έχει μεν αναγνωριστεί από την Ελλάδα και από την ΕΕ αλλά εξαρτάται οικονομικά σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Τουρκία και το σημαντικότερο είναι περιορισμένης επιρροής και καλεί στην Αθήνα προς επίσκεψη τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής η οποία ελέγχεται από τον Χαλίφα Χάφταρ.

Τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και των πετρελαιοπηγών έχει ο στρατάρχης Χάφταρ. Είναι επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού και έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία «εχθρική χώρα» προειδοποιώντας ότι ως «εχθρικά» θα αντιμετωπίζονται τα πλοία και στρατιωτικά αεροπλάνα με τα οποία ενισχύει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ο στρατάρχης κατηγορεί τον Ερντογάν για παράνομη συμφωνία με την Λιβύη και έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ. Τον στηρίζουν μεταξύ άλλων ο Μακρόν, ο Πούτιν, ο Σίσι και οι εμίρηδες των ΗΑΕ.

Ο Χάφταρ ελέγχει την λιβυκή Βουλή η οποία δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία με την Τουρκία για την ΑΟΖ. Ο πρόεδρος της λιβυκής βουλής Γκουάιντερ τα επόμενα 24ωρα επισκέπτεται την Αθήνα, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ελληνικής βουλής Κώστα Τασούλα.

Η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται η αρχή για να διορθωθεί το λάθος που έπραξε η ελληνική Πολιτεία για να ικανοποιήσει την διακυβέρνηση Κλίντον-Ομπάμα που ήθελαν οπωσδήποτε να «γεμίσουν» την Μεσόγειο με ισλαμιστικές κυβερνήσεις «μετριοπαθούς τύπου».

Κάτι βέβαια που δεν μπορούσε να ισχύσει στην πραγματικότητα και για αυτό και απέτυχε.

Άνευ πραγματικής ουσίας θα είναι η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 4.30μμ ώρα Ελλάδος (2.30μμ ώρα Λονδίνου) στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά επί ματαίω την εκτόνωση της κρίσης ενώ η Τουρκία προσέρχεται μετά τη συμφωνία με την «αναγνωρισμένη» κυβέρνηση της Λιβύης για κοινή ΑΟΖ, σβήνοντας από τον χάρτη μετά το Καστελόριζο και την Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί του πρακτέου δεν έχει τίποτα να πιέσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτά που ακούγονται για το Διεθνές Δίκαιο εκτός του ότι χρησιμεύουν για εσωτερική κατανάλωση, είναι περισσότερο για να καθησυχάσουν την ελληνική κοινωνία πως δεν θα χρειαστεί «να πληρώσει φόρο αίματος» σε μια πολεμική κρίση με την Τουρκία διότι θα μας στηρίξουν οι… διεθνείς δυνάμεις.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, το παραδέχτηκε άλλωστε πριν από λίγο και ο πρώην ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης πως σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης «θα είμαστε μόνοι μας».

Όσο για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν η κυβέρνηση έκανε πάλι το θαύμα της.

Πηγές των ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα μίλησαν για πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας – Τουρκίας για να διαψευστούν δύο – τρεις ώρες μετά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Στο μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «ξεσαλώσει» και μιλούν για «πανικό της Ελλάδας» μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης σχολιάζοντας την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο, αλλά και την επικείμενη σημερινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Μητσοτάκης ζήτησε συνάντηση» αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η Aksam, αναφερόμενη στην ενόχληση της Αθήνας για τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης, ενώ επικαλείται και τη δήλωση Ερντογάν: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση, θα μιλήσουμε για όλα».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...