Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΟ σεβάσμιος Γέροντας...

Ο σεβάσμιος Γέροντας Μεθόδιος της ιστορικής Ιερά Μονής Εσφιγμένου

Στην απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, αλλά και στην εφημερίδα Fenomeno News που διανέμεται δωρεάν, Ο Γέροντας Μεθόδιος , έκανε  δηλώσεις   όσον αφορά  τον  39χρονο ιεροδιάκονο που  συνελήφθει στην Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο του, με πινακίδες που ανήκουν στην νέα αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων, βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο.

 Πρόκειται για αδελφότητα που, η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου με τον καθηγούμενο της Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο έχει καταγγείλει επανειλημμένως, για την  εγκληματική τους δράση ,οι οποίοι εδώ και  αρκετό καιρό ,μαζί με το Πατριαρχείο προσπαθούν να διώξουν τους 110 γέροντες της Μονής Εσφιγμένου εκ των οποίων κάποιοι μάλιστα είναι αιωνόβιοι.

Από καιρό οι Κατσουλιέρηδες , διορισμένοι  από τον Οικουμενικό Πατριάρχη,  την Ι.Μονή και τον γέροντα Μεθόδιο τους δυσφημίζουν ,τους διώκουν, τους  απαγορεύουν τα στοιχειώδη (τρόφιμα και φάρμακα) για επιβίωση,  τους πήραν ακόμα  το όνομα  και τα περιουσιακά τους  στοιχεία (και όχι μόνο ) , ωστόσο, τώρα με την σύλληψη  του οπλισμένου  διακόνου- Κατσουλιέρη, αποδεικνύει  περίτρανα, για άλλη μια φορά  τα όσα κατήγγειλε   ο γέροντας Μεθόδιος για την εγκληματική δράση αυτόν  κατσουλιέριδων . Είναι οι  ίδιοι μοναχοί που επιτέθηκαν στο Ιστορικό Μοναστήρι με λοστούς και βαριές.

Το Πατριαρχείο με μπροστάρη τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μαζί με την Ελληνική πολιτεία, σέρνουν κάθε τόσο τους γέροντες στις δικαστικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης με ψεύτικες κατηγορίες.

Από την άλλη μεριά, η δικαιοσύνη τους επιβάλλει βαριές ποινές.

Ο γέροντας Μεθόδιος, τόνισε  σε τηλεφωνική επαφή  που είχε με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, μετά την σύλληψη του  οπλισμένου μοναχού  ότι , “όσο και να τους διώκουν , θα μείνουν πιστοί στην Ορθοδοξία, αλλά και στην Ελλάδα που περνά τα πάνδεινα”.

Ο σεβάσμιος Γέροντας Μεθόδιος ,είναι αυτός που ξεκίνησε τον μεγάλο  αγώνα , ώστε  να μην αποκτήσουν οι Έλληνες την ηλεκτρονική κάρτα , ανάφερε   και επανέλαβε ότι,  “εμείς θα μείνουμε Ορθόδοξοι Έλληνες και θα αγωνιστούμε για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα”.

Η Ιερά  Μονή Εσφιγμένου πάντοτε πρωτοστατούσε στους αγώνες, όπως στον Μακεδονικό αγώνα που έδωσε τα πάντα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...