Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Σαλί Μπερίσα...

Ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Έντι Ράμα ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε σήμερα την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


Ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «News24», κατηγόρησε τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, Έντι Ράμα ότι εμπλέκεται άμεσα και … ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ναρκωτικά κρύβονται σε αλβανικές σήραγγες».

«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπλέκεται άμεσα στην παραγωγή και τώρα στη συλλογή των ναρκωτικών».

Πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, είναι πραγματικές και δήλωσε ότι «είχε έναν ρόλο στην οικογενειακή συμμορία Χαμπιλάι, η οποία έκανε μεγάλη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία, όπως εντόπισε η ιταλική εισαγγελία κατά της μαφίας».

Είπε ακόμη ότι «ο αδελφός του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Φαστμίρ Τζαφάι είναι μέλος μεγάλης αλβανικής μαφιόζικης ομάδας που κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο εξωτερικό», όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Ιταλός Εισαγγελέας κατηγορεί Αλβανούς πολιτικούς για ναρκωτικά….

Μετά την τρομερή δολοφονία τεσσάρων ατόμων στη Φότζια (Foggia) της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων βρισκόταν το αφεντικό της φαμίλιας της Μανφρεντόνια (Manfredonia),  η προσοχή των αρχών και του κοινού έχει πέσει για άλλη μια φορά στην εγκληματικότητα που πλήττει την περιοχή της Απουλίας.

«Σήμερα, η σύγκρουση μαίνεται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ιδιαίτερα των μαλακών ναρκωτικών από την Αλβανία. Μια κολοσσιαία επιχείρηση που τροφοδοτεί τις φατρίες, εκτείνεται σε όλες τις ακτές της Αδριατικής και αυτό έχει αρχίσει να ανησυχεί την Ευρώπη».Ο πολέμιος της Μαφίας, εισαγγελέας, Φράνκο Ρομπέρτι (Franco Roberti), έχει ρίξει τα πυρά του κατά της αλβανικής μαφίας και των φορτίων με ναρκωτικά που καταφθάνουν από την Αλβανία.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ο Ιταλός εισαγγελέας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα με ένα σχέδιο διεθνούς συνεργασίας για να σταματήσει «το ποτάμι των μαλακών ναρκωτικά από την Αλβανία».

Συνέχισε:

«Ήμασταν στην Αλβανία τον περασμένο μήνα για να αναζητήσουμε μεγαλύτερη συνεργασία. Συναντηθήκαμε, επίσης, στη Ρώμη με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών που υποσχέθηκε μεγαλύτερη συνεργασία»…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φράνκο Ρομπέρτι μιλάει για την αλβανική εγκληματικότητα, σημειώνει η αλβανική ‘Lapsi’.

Οι σκληρές δηλώσεις κατά το παρελθόν είχαν προβληματίσει τους Αλβανούς πολιτικούς.

Κατά τη διάρκεια των αλληλοκατηγοριών μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού, για τη διακίνηση της κάνναβης, ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε κατηγορήσει τον Σαλί Μπερίσα ότι επί εποχής του ‘άνθισε’ η καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, ο Ιταλός εισαγγελέας, εκτιμά ότι αν δεν καταπολεμηθεί  με διεθνή συνεργασία η αλβανική εγκληματικότητα,  «η καλλιέργεια των ναρκωτικών στην Αλβανία θα τριπλασιασθεί», όπως είπε, αμφισβητώντας στην ουσία και τα δύο πολιτικά κόμματα της Αλβανίας για τις διαβεβαιώσεις που παρέχουν.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...