Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓνώμεςΟ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ...

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Της Δρ. Μάγδας Τσολάκη*

Με την ιδιότητα της πολύτεκνης μητέρας θα ήθελα να αναφέρω βιωματικά ψήγματα από την παγκόσμια λογοτεχνία που αφορούν τη Μητέρα. Για όλους η Μητέρα, νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, μορφωμένη ή ολιγογράμματη, είναι πρόσωπο ιερό, γιατί στην αγάπη της εικονίζονται τα βαθύτερα ανθρώπινα συναισθήματα. Η Πολύτεκνη Μητέρα, διαθέτει αγάπη στον υπέρτατο βαθμό, γιατί βιώνει τη μητρότητα πολλαπλά, καλούμενη να μοιράσει συναισθήματα, φροντίδες, προσωπικό χρόνο, τη ζωή της ολόκληρη, θέτοντας εαυτόν σε δεύτερη μοίρα. Πολλοί αναφέρουν ότι η λέξη «Μητέρα» είναι η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας, και άλλοι τη θεωρούν αναντικατάστατη, διότι μπορεί να πάρει τη θέση όλων των άλλων, αλλά τη δική της θέση δεν μπορεί να την πάρει κανείς. Τίποτα δεν είναι ασφαλέστερο και αναγκαιότερο, για τα παιδιά, λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, από την μητρική αγκαλιά. Η καρδιά της μοιάζει με άβυσσο που στον πυθμένα της θα βρεις πάντα την συγχώρεση που ταυτίζεται με την απέραντη αγάπη που έχει.

Οι χριστιανές Ελληνίδες μητέρες επιπλέον ακτινοβολούν τον Χριστό μας και το ίδιο θα συμβεί με τα παιδιά τους αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τον σύγχρονο άγιο της Πατρίδας μας τον άγιο Πορφύριο. Πρώτος μας ρόλος η ανατροφή των παιδιών μας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Αν και έχουμε πολλά επαγγέλματα, είμαστε ευτυχισμένες μόνο όταν ακολουθούμε την κλίση της μητρότητας, η οποία είναι μοναδική και μας ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής μας. Και ας μη ξεχνάμε ότι ό,τι θα πάρουν από μας τα παιδιά μας αυτό θα δώσουν στον κόσμο. Για τον κόσμο είμαστε απλά μια μητέρα, όπως όλες οι μητέρες του κόσμου. Για τα παιδιά μας όμως είμαστε ολόκληρος ο κόσμος.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της. Για μία μικρή μερίδα ανθρώπων καταργείται ο μοναδικός ρόλος της μητέρας. Ο μοναδικός ρόλος της παραδοσιακής οικογένειας. Όμως αυτή η οικογένεια εμπνέει στα παιδιά την αγάπη για τον Θεό και την Πατρίδα. Καταργώντας την ευλογημένη οικογένεια θα έχουμε επακόλουθα όπως αυτό που συνέβη στη Γαλλία. Όταν το κόμμα του Ντε Γκολ  αποστράφηκε τους αξιακούς πυλώνες της γαλλικής Κοινωνίας: την οικογένεια, τη θρησκεία και το έθνος, αξίες που πήραν από τη Χώρα μας «σαρώθηκε εκλογικά και σχεδόν εξαϋλώθηκε».

Το ξέρουμε όλοι: όταν αρρωσταίνει η οικογένεια, αρρωσταίνει και η κοινωνία και η Πατρίδα. Υπάρχουν πολλοί ορισμοί για την οικογένεια: το κύτταρο της κοινωνίας, η μικρή εκκλησία, το εργαστήριο της αγιότητας. προσομοίωση του Παραδείσου, όπου αντί της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας επικρατεί η ΑΓΑΠΗ.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί εχθροί της οικογένειας που τους αφήσαμε  να καταστρέψουν τον θεσμό της οικογένειας. Επέβαλαν το αυτόματο διαζύγιο, την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων και της μοιχείας, εφεύραν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, νομοθέτησαν τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιού απ΄ αυτούς και επικράτησε ο πολιτικός γάμος, δηλαδή η «πορνογαμία».

Δεχτήκαμε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση τις επάρατες προγαμιαίες σχέσεις, τα παρατεταμένα αρραβωνιάσματα, τους χρόνιους δεσμούς, τις απαράδεκτες συμβιώσεις, τις αρρωστημένες σχέσεις, ΚΑΙ τους κατά συνθήκη γάμους.

Στις ανθρώπινες κοινωνίες  και στα δύο φύλα το 2-10% των ανθρώπων είναι ομοφυλόφιλοι. Κάποιοι από αυτούς είναι και ετερόφυλοφιλοι. Βρέθηκαν 5 γονίδια που σχετίζονται με το φαινόμενο. (Science. 2019 August 30; 365(6456). Η Χάρις του Θεού όμως είναι πάνω από τη φύση. Ο ανώτερος εγκέφαλος (ο φλοιός) του ανθρώπου μπορεί να επικρατήσει του κατώτερου που είναι τα ένστικτα και οι επιθυμίες. Εφόσον βέβαια το θέλουμε. Ο Χριστιανός δεν έχει αδιέξοδα, διότι έχει στη ζωή του σύμμαχο το Θεό. Και ο φόνος και ο θυμός και η ζήλεια συνδέονται με συγκεκριμένα νευρωνικά δίκτυα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Κανείς μας όμως δεν σκέφτηκε να τα νομοθετήσει. Όλοι μας καταδικάζουμε αυτές τις ανθρώπινες αδυναμίες.

Τὸ φαινόµενο τῆς νοµικῆς θεσµοθέτησης τοῦ γάµου µεταξὺ δύο ἀτόµων διαφορετικού φύλου, ἔχει ρίζες στὴν ἱστορία, σὲ όλους τους πολιτισµούς, σὲ όλες τις θρησκείες, σε όλες τις κοινωνίες. Η Πολιτεία ζητεῖ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία µεταξὺ ἄλλων νὰ στηρίξει τὴν οἰκογένεια, το υγιές κύτταρο της κοινωνίας. Την στηρίζει και η πολιτεία με το Υπουργείο Οικογένειας. Αν ρωτήσουμε Γιατί? Η απάντηση έρχεται αυθόρμητα από όλους μας: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΚΑΠΟΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΙ.

Επόμενο βήμα στο νόμο για το γάμο των συνανθρώπων μας του ίδιου φύλου είναι η παρένθετη μητρότητα, Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε την παρένθετη μητρότητα μια «απεχθή» πρακτική που θα πρέπει να απαγορευθεί παγκοσμίως λόγω της «εμπορευματοποίησης» της εγκυμοσύνης. (New York Times 8 Ιαν. 2024). Στην Ελλάδα η παρένθετη μητρότητα επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις από το 2002 που θεσμοθετήθηκε επί Σημίτη (Νόμος 3089/2002) και το σημερινό πλαίσιο συγκεντρώνεται στην απόφαση 1704 του 2022 της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Και η Ελλάδα έγινε hotspot της παρενθεσίας αντικαθιστώντας σε παγκόσμιο επίπεδο την Ουκρανία μετά την έναρξη του εκεί πολέμου.

Ο ΄Αμπι Κοέν, Εβραίος στην καταγωγή, έγραψε στη διαβούλευση: Συγχαρητήρια στην εκκλησία (παρόλο που δεν είμαι χριστιανός) και σε όσους άλλους (και στους βουλευτές σας) που αντιστέκονται. Αυτό το νομοσχέδιο, όσο σκληρό και αν ακούγεται, είναι τελείως λάθος και διαφωνώ κάθετα μαζί του. Επικαλείστε μια ανεκτική κοινωνία ισότητας, αλλά ανεκτική κοινωνία δεν σημαίνει διάλυση των πάντων. Αυτό δεν είναι ανοχή, είναι λήθη και αποξένωση απ’ την έννοια του σωστού και του λάθους όπως αναγνωριζόταν για αιώνες. Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μια συνεχή καταβαράθρωση των ηθικών αξιών που σχετίζονται με την οικογένεια, από την αποδοχή των προγαμιαίων σχέσεων ως την αποδοχή κάθε είδους παρα «σχέσης» ως φυσιολογική. Εσείς ολοκληρώνετε αυτόν τον κατήφορο.    http://www.opengov.gr/ypep/?c=9293

Υπάρχουν πάρα πολλές εργασίες που περιγράφουν τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, οι περισσότερες των οποίων είναι συμπληρωματικές.

Και ο πατέρας έχει σημαντικό ρόλο στην οικογένεια. Ο κύριος όμως ρόλος του είναι να στηρίζει τη μητέρα. Ο Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος γράφει προς τον πατέρα: «Λόγια αγάπης να της λες… Εγώ από όλα, την δική σου αγάπη προτιμώ και τίποτε δεν μου είναι οδυνηρό, όσο το να βρεθώ σε διάσταση μαζί σου. Κι’ αν όλα χρειαστεί να τα χάσω, κι’ αν στους εσχάτους βρεθώ κινδύνους, ο,τιδήποτε κι’ αν πάθω, όλα μου είναι υποφερτά, όσο εσύ μου είσαι καλά. Και τα παιδιά τότε μου είναι πολύ αγαπητά, εφ’ όσον εσύ με συμπαθείς. Όλα δικά σου είναι. Αυτό με συμβουλεύει ο Παύλος λέγοντας ότι ο άνδρας δεν εξουσιάζει το σώμα του, αλλά η γυναίκα του. Κι αν δεν έχω εγώ εξουσία στο σώμα μου, αλλά εσύ, πόσο μάλλον δικά σου είναι όλα τα άλλα. Ποτέ να μη μιλάς με πεζό τρόπο, αλλά με φιλοφροσύνη, με τιμή, με αγάπη πολλή. Να την τιμάς, και δεν θα βρεθεί στην ανάγκη να ζητήσει την τιμή από τους άλλους. Να την προτιμάς από όλους για όλα, για την ομορφιά, για την σύνεση της, και να την επαινείς. Να κάνεις φανερό ότι σε αρέσει η συντροφιά της και ότι προτιμάς να μένεις στο σπίτι για να είσαι μαζί της, από το να βγαίνεις στην αγορά. Από όλους τους φίλους να την προτιμάς, και από τα παιδιά που σου χάρισε ακόμα, κι αυτά εξ αιτίας της να τα αγαπάς».

Η παραδοσιακή, η ελληνοπρεπής, η ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια της Ελλάδος, που ευωδιάζει από Χριστό και Ελλάδα εκδιώκεται σήμερα. Αυτή η οικογένεια είναι πλέον ανεπιθύμητη, γιατί κρατεί τις παραδόσεις και αυτές είναι εμπόδιο στο σατανικό ρεύμα της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης πραγμάτων.

Υπάρχουν σήμερα προτεινόμενες θεραπείες για αυτούς τους συνανθρώπους μας που προτιμούν ένα διαφορετικό είδος «οικογένειας». Μπορούμε να βοηθήσουμε.

Εμείς προτιμάμε την οικογένεια με παππού και γιαγιά, μητέρα και πατέρα, παιδιά και εγγόνια. Γιαυτήν την οικογένεια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας.  

Ακολουθεί η ομιλία μου στο Βελλίδειο  Θεσσαλονίκης

Δρ. Μάγδα Τσολάκη: Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Θεολόγος, Ομότιμος Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος της Alzheimer Ελλάς και Επιστημονικά υπεύθυνη του οικοτροφείου ασθενών με άνοια τελικού σταδίου «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών. Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (ΚΕΔΕΚ) Ιδρύτρια και Καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: «Νευροεπιστήμες και Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα». Μέλος του International Hellenic Association.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...