Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ πρώην υπουργός...

Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, θα μιλήσει το συνέδριο των Ταγμάτων των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο έχει οριστεί να γίνει στην Αθήνα από 26 έως 29 Μαΐου 2024.

Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στο θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία και Θρησκευτική Ελευθερία» και διοργανώνεται από τα τρία Τάγματα των Αρχόντων του Φαναρίου, τα εξής: Αγίου Ανδρέα της Αμερικής, Παναγία η Παμμακάριστος της Ελλάδας και του Αγίου Αποστόλου Παύλου του Καναδά, καθώς επίσης και από Αρχοντες από την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Ο «Εθνικός  Κήρυκας» είχε γράψει για το προγραμματιζόμενο συνέδριο πριν από ένα και πλέον έτος και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου του 2023, όταν κλιμάκιο των εξ Αμερικής Αρχόντων με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρο Καρλούτσο, είχε πραγματοποιήσει επαφές στην Αθήνα, ενώ είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κλιμάκιο των Αρχόντων είχε επίσης συναντήσεις με την τότε  υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον τότε Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Ορους Αθανάσιο Μαρτίνο, τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον τότε υπουργό Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο, επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες, ενώ ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τους είχε παραθέσει και γεύμα.

Στο ανακοινωθέν του Τάγματος των Αρχόντων που δόθηκε στη δημοσιότητα συμπεριλαμβάνεται δήλωση του κ. Πομπέο στην οποία αναφέρει, πως «οι Αρχοντες επί μακρό διάστημα είναι το οχύρωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των πιστών ανθρώπων ανά τον κόσμο» και συμπληρώνει, πως «καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κύμα θρησκευτικού διωγμού και συγκρούσεων ανά τον κόσμο, χαίρομαι διότι θα συνεχίσω να συμβάλλω σ’ αυτή την σπουδαία εργασία των Αρχόντων».

Ο διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων, Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης δήλωσε, πως «ο υπουργός Πομπέο έβαλε τη θρησκευτική ελευθερία στο κέντρο της θήτευσής του στο υπουργείο Εξωτερικών. Είναι τιμή μας να έχουμε ένα τέτοιον επιφανή ομιλητή να ομιλήσει στο τέταρτο Συνέδριο μας για την Θρησκευτική Ελευθερία».

Ο Μάικ Πομπέο ήταν ο 70ος Υπουργός των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, διετέλεσε Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών γνωστή ως CIA και εκλέχτηκε επί τέσσερις θητείες βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Τέταρτης Εκλογικής Περιφέρειας του Κάνσας. Αποφοίτησε πρώτος από την τάξη του από τη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών West Point το 1986, ενώ έλαβε το πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Harvard. Σήμερα υπηρετεί ως ανώτερος νομικός σύμβουλος για παγκόσμια θέματα στο Αμερικανικό Κέντρο Νόμου και Δικαιοσύνης (American Center for Law and Justice).

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...