Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ πρωθυπουργός Κυριάκος...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αφρικής-Ευρώπης με θέμα “Μετανάστευση και Κινητικότητα” ενόψει και της 6ης Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικής..

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αφρικής-Ευρώπης με θέμα “Μετανάστευση και Κινητικότητα” ενόψει και της 6ης Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικής..

Το τρίπτυχο της ελληνικής πρότασης για την αποτελεσματική διαχείριση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης παρουσίασε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αφρικής-Ευρώπης με θέμα “Μετανάστευση και Κινητικότητα” ενόψει και της 6ης Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικής στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση την εργαλειοποίηση “απεγνωσμένων ανθρώπων για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών σκοπών σε βάρος της ίδιας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης” κάτι που χαρακτήρισε “απαράδεκτη πρακτική” ενώ κάλεσε όλες τις χώρες να καταδικάσουν αυτή την πρακτική.

Ειδικότερα το τρίπτυχο της ελληνικής πρότασης που παρουσίασε ο κ.Μητσοτάκης για την αποτελεσματική διαχείριση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές είναι:

Φύλαξη των συνόρων και καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακινητών

αποκλειστικά και μόνο νόμιμες και οργανωμένες οδούς μετανάστευσης και

δράσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών πίσω από τις μετακινήσεις από την Αφρική προς την Ευρώπη.

«Πιστεύω πως αν δράσουμε στα τρία μέτωπα που επεσήμανα, στην παροχή ευκαιριών από την ΕΕ για νόμιμη μετανάστευση, στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων για να καταπολεμήσουμε, να εξαλείψουμε τα δίκτυα διακινητών, ώστε να διαλύσουμε το μοντέλο με το οποίο κερδίζουν χρήματα και σε δράσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε τις υποβόσκουσες αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αυτό θα ήταν μία λογική και ισορροπημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Απαιτείται στενότερη συνεργασία”

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...