Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΟ Πρωθυπουργός Αλέξης...

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Ανοίξτε την αγκαλιά σας για να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα

Όλες οι διαδικασίες εποπτεύονται από το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑνΥ), που παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καθυστερήσεων.

Με το νέο νόμο για την υιοθεσία και την αναδοχή που φέραμε στη Βουλή και ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, επιταχύνονται δραστικά οι διαδικασίες. Από 4-6 χρόνια που χρειάζονταν μέχρι σήμερα, από εδώ και στο εξής σε 8 έως 12 μήνες θα ολοκληρώνεται η αναδοχή ενώ για την υιοθεσία θα εκκρεμεί μόνο η δικάσιμος.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει το σώμα πιστοποιημένων κοινωνικών λειτουργών που θα δημιουργήσει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ). Οι κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλαμβάνουν το έργο των κοινωνικών ερευνών-εκθέσεων που απαιτούνται όταν οι υφιστάμενοι στα ιδρύματα ή στις περιφέρειες δεν επαρκούν. Οι χρόνοι εκπόνησης των εκθέσεων ορίζονται με σαφήνεια σε 3 μήνες.

Κάθε παιδί θα έχει προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε οριστικό τέλος στα δράματα αναζήτησης της καταγωγής.

Κατοχυρώνεται ενιαία ψηφιακή διαδικασία για την καταλληλότητα του ζευγαριού, είτε πρόκειται για αναδοχή είτε για υιοθεσία, που καταλήγει σε 3 ηλεκτρονικά μητρώα: Μητρώο ανηλίκων, υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονέων, εγκεκριμένων αναδοχών και υιοθεσιών.

Με αυτό τον τρόπο το κράτος γνωρίζει τον ακριβή αριθμό παιδιών που υπάρχουν στα ιδρύματα ή δίνονται για αναδοχή και υιοθεσία και τον ακριβή αριθμό υποψήφιων γονέων.

Η διαδικασία για την ολοκλήρωσή της απαιτεί τρεις δικλείδες ασφαλείας, δύο κοινωνικές έρευνες-εκθέσεις, την επιτυχή παρακολούθηση από τους υποψήφιους γονείς ενός επιμορφωτικού προγράμματος, καθώς και την εποπτεία των εγκεκριμένων αναδοχών σε μηνιαία βάση.

Επίσης, καθιερώνεται η επαγγελματική αναδοχή για τα παιδιά με αναπηρίες και για τα βρέφη που παραμένουν στα μαιευτήρια.

Όλες οι διαδικασίες εποπτεύονται από το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑνΥ), που παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καθυστερήσεων καθώς και για την ανάπτυξη των δυο θεσμών.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε ζευγάρια του συμφώνου συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Θα πρέπει όλοι να ενημερωθούν για την αναδοχή. Είναι μια πράξη γενναιοδωρίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης που θα αποζημιώνει τον ανάδοχο για όλη του τη ζωή.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...