Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕ«Ο προϋπολογισμός του...

«Ο προϋπολογισμός του 2022 οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο»

Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

«Ρέκβιεμ των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ» και «κύκνειο-αλλά όχι μελωδικό-άσμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2022, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, τονίζοντας πως «οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, διευρύνοντας τις ανισότητες, κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών ανέδειξε πέντε σημεία του προϋπολογισμού που προκαλούν εύλογη ανησυχία, στην ήδη πληγείσα από την πανδημία, κοινωνία ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά αφενός στο μειωμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών και αφετέρου στη Θεσσαλονίκη.

«Η μελέτη των κυρίων Τσιόδρα-Λύτρα για την πόλη μου την Θεσσαλονίκη» είπε, «αναφέρει αυξημένη θνητότητα κατά 35% και 40% για την επαρχία γενικά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των υπηρεσιών Υγείας στην πόλη μας.

Η μη ανέγερση της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» δυναμικότητας 200 κλινών με κλείσιμο του ” Παναγία ” και η στέρηση λειτουργιών υγείας, τόσο από το πρώην Λοιμωδών, όσο και από την μη επίταξη κλινικών του ιδιωτικού τομέα, επιτείνουν την κατάσταση αυτή».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2022

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...