Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟ Ελληνικός ΣτρατόςΟ Πάνος Καμμένος...

Ο Πάνος Καμμένος είναι μόνο υπουργού Άμυνας που άλλαξε ισορροπίες με τους Τούρκους  και δεν μπορούσαν να τον  χειραγωγήσουν

Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης

Ο Πάνος Καμμένος είναι μόνο υπουργού Άμυνας που άλλαξε ισορροπίες με τους Τούρκους  και δεν μπορούσαν να τον  χειραγωγήσουν

ο Καμμένος Αφού ξεκαθάρισε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ, είπε πως η στάση σε ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής: «Εάν ανέβουν σε

βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».
Ο Πάνος Καμμένος Αξίζει στο σημείο αυτό να υπογραμμιστεί πως είναι η πρώτη φορά που με τόσο καθαρό τρόπο η Ελλάδα

ορίζει την κόκκινη γραμμή της, επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα στην Άγκυρα και κατ’ αυτό τον τρόπο να λειτουργήσει η αποτροπή.

Ο Πάνος Καμμένος οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Ο Πάνος Καμμένος έρχονται σε μία περίοδο που συστηματικά και μεθοδευμένα το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να καλλιεργήσει στην ελληνική πλευρά κλίμα φόβου. Οι διαρροές προς τον τουρκικό Τύπο για την κατασκευή ναυτικής βάσης

στην κατεχόμενη Κύπρο, η απειλή γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ με την αγορά νέου γεωτρύπανου και μετά τις βόλτες του «Μπαρμπαρός» εκεί, αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές που –με βάση την αρχή της μέσης γραμμής– ανήκουν στην Ελλάδα, οι

χάρτες του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και οι παράνομες Navtex, συνθέτουν το πλέγμα της τουρκικής επεκτατικής πίεσης και προς την Κυπριακή Δημοκρατία και προς την Ελλάδα.

Ο Πάνος Καμμένος Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο», απάντησαν ελληνικές διπλωματικές πηγές. Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «οι γνωστές θέσεις της Τουρκίας εκφεύγουν από το διεθνές δίκαιο και δεν αποτελούν παρά μόνον μειοψηφία του ενός».

Ο Πάνος Καμμένος υψηλή ετοιμότητα και ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά προφανώς αντανακλά και τις επιλογές που έχουν γίνει από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Ο Πάνος Καμμένος έγιναν την παραμονή της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ επιβεβαιώνουν και αναβαθμίζουν σήμερα τη συνεργασία τους όχι μόνο στον ενεργειακό, αλλά και στον πολιτικό και στον αμυντικό τομέα. Όπως

χαρακτηριστικά είπε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορεί να μην πολεμήσει κανείς άλλος για λογαριασμό της Ελλάδας, αλλά οι τριμερείς συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο εξισορροπούν την πίεση που ασκεί η Τουρκία. Πολύ περισσότερο,

προσθέτουμε εμείς, που η Ουάσιγκτον όχι μόνο ευνοεί αυτές τις συνεργασίες, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλέκεται άμεσα.

Ο Πάνος Καμμένος Αφετέρου, διασφαλίζετε τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Και προφανώς μιλάω για την ΑΟΖ. Η ΑΟΖ του Καστελόριζου, έχει ιδιαίτερη σημασία για την

οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές», ανέφερε σχετικά.

Ο Πάνος Καμμένος σημειωθεί ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ γίνεται μονομερώς από κάθε κράτος με επιστολή προς την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ. Τα δύσκολα αρχίζουν από εκεί και πέρα, επειδή μετά την ανακήρυξη πρέπει να γίνουν συμφωνίες

οριοθέτησης με τις γειτονικές χώρες. Με δεδομένη την –αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας– θέση της Τουρκίας ότι τα νησιά δεν διαθέτουν θαλάσσιες ζώνες (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κλπ), είναι προφανές πως η Αθήνα δεν μπορεί να οδηγηθεί

σε μία συμφωνία με την Άγκυρα, όπως δεν έχει οδηγηθεί και σε συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, παρά τις σχετικές διαπραγματεύσεις δεκαετιών.

Ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος υπουργός που ήταν απρόβλεπτος είναι ο μόνος υπουργός που ήταν απρόβλεπτος και δεν τον είχα στο χέρι τους οι τουρκικοί

Μόλις έφυγε ο Καμμένος  άρχισαν τα όργανα οι προκλήσεις των τούρκων, προβλέψιμος  ο Αλέξης Τσίπρας από τους τουρκους

Το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Barbaros καθορίζει ήδη τα σημεία στα οποία η Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις (εντός της κυπριακής ΑΟΖ) δήλωσε ο «υπουργός Εξωτερικών» των κατεχομένων.

Την ίδια στιγμή το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας πραγματοποίησε μαραθώνια σύσκεψη για τα τεκταινόμενα σε Αν. Μεσόγειο και Συρία.

Το τουρκικό συμβούιο ασφαλείας απεύθυνε για ακόμη μια φορά προκλητική προειδοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο ότι θα προβεί σε όλα εκείνα τα αναγκάια μέτρα για να “προστατέψει τα δικαιώματά” της σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Με άλλα λόγια εάν η Ελλάδα ή η Κύπρος επιχειρήσουν να “παρεμβληθούν” στις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυρπιακή ΑΟΖ τότε θα υπάρξει “βίαιη απάντηση”.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε αυτή επισημαίνεται ακόμη ότι είναι «απαράδεκτο» ότι κάποιες χώρες «αποφεύγουν να εκδώσουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως απαιτεί το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες,αναφορά που επίσης μπορεί να ερμηνευθεί ως ένα ακόμη μήνυμα προς την Αθήνα.

Σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις ο υπουργός ττης Τ/Κ διοίκησης δήλωσε Deutsche Welle το τουρκικό σκάφος οριοθετεί τις περιοχές στις οποίες η Τουρκία πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τις γεωτρήσεις της.

Φυσικά ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό δεν τον απασχολεί καθόλου.

«Ο ΤΡΑΟ», λέει «έχει αδειοδοτηθεί από το τουρκοκυπριακό “κράτος” προκειμένου να προχωρήσει στις γεωτρήσεις».

Για αυτό το λόγο, εξηγεί, ότι το Barbaros κινείται στις περιοχές F και G (στα τεμάχια 2,3,8,9,13 ) που ανήκουν βέβαια στην κυπριακή ΑΟΖ για να καθορίσει τις περιοχές που θα κάνει γεωτρήσεις πιθανότατα με το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής».

«Ό,τι είπαμε πριν, αυτό κάνουμε τώρα. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο πραγματοποίησης γεώτρησης και γι’ αυτό καθορίζουμε το σημείο που θα γίνει αυτή η γεώτρηση» είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Έτσι το Barbaros μετακινείται στις περιοχές F και G που το ψευδοκράτος ισχυρίζεται ότι ανήκουν στη δική του αποκλειστική ζώνη1

«Η γεώτρηση θα γίνει στο μέρος που θα καθορισθεί μετά από αυτή την εργασία. Με τις τελευταίες έρευνες που θα γίνουν εκεί, θα καθορίσουμε το ακριβές σημείο που θα γίνει σύντομα από την ΤΡΑΟ η γεώτρηση».

Σύμφωνα με τον Οζερσάι, η γεώτρηση θα είναι στο όνομα της «τδβκ» και δεν θα γίνει απλά για να γίνει, αλλά «στο σημείο όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί πραγματικά φυσικό αέριο».

Ο «υπεξ» ανέφερε ότι τα κατεχόμενα δεν είχαν εξαγγείλει κάποιες θαλάσσιες περιοχές μόνο στο «βορρά» του νησιού αλλά και στον «νότο», «το ίδιο όπως έκανε και η ε/κ πλευρά».

Έδωσαν, συνέχισε, στην ΤΡΑΟ, την άδεια να διεξάγει έρευνες εξ ονόματος των κατεχομένων, όπως ακριβώς έκανε και η «ε/κ διοίκηση» στις εταιρείες ΕΝΙ και ΕΧΧΟΝ. «Τώρα καθορίζουμε τα σημεία που θα κάνουμε τις γεωτρήσεις, όπως έκανε ακριβώς και η ε/κ πλευρά».

Βέβαια εκτός από το «μαστίγιο» ο Οζερσάι κρατά και το «καρότο» λέγοντας ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς για συνεργασία των δύο πλευρών στο θέμα του φυσικού αερίου πριν την λύση του Κυπριακού «ισχύει ακόμα».

Εμείς, δήλωσε, δεν θέλουμε το θέμα του φυσικού αερίου να αποτελέσει στοιχείο έντασης και ξέρουμε ότι εάν πριν από τη λύση καθίσουμε, συζητήσουμε αυτό το θέμα και αρχίσουμε μια συνεργασία, τότε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα μετατραπεί σε μια περιοχή σταθερότητας.

Η δημιουργία αμοιβαίας και αλληλοεξαρτώμενης συνεργασίας και εμπορίου μεταξύ όλων των παραγόντων στην περιοχή, θα ωφελήσει όλους και θα μειώσει την πιθανότητα αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε ο Οζερσάι.

elliniko fenomeno gr fenomeno news

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...