Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΟ Οικουμενικός Πατριάρχης...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δούρειος Ίππος της Ορθοδοξίας

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως έχει αναδείξει μεγάλο έργο, στο πέρασμα των αιώνων, για την Ορθοδοξία , μεγάλες και ιστορικές μορφές Πατριαρχών που τίμησαν την Ορθοδοξία, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους. Μεταξύ αυτών ο Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄.

Δυστυχώς όμως ο τωρινός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έχει κληρονομήσει τίποτα από τους προκατόχους του, διότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι, να έχει στην επιρροή, και τον έλεγχο όλων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων του κόσμου, έτσι ώστε να καρπώνεται τα έσοδα από τα οποία συντηρούνται, ποσά που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Καθώς είναι πάρα πολλοί οι δωρητές στην Ελλάδα, κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι οποίοι μην έχοντας κληρονόμους δωρίζουν ολόκληρη την περιουσία τους, ακίνητα, και τραπεζικούς λογαριασμούς στο Πατριαρχείο.

Και αυτές οι περιουσίες αντί να αξιοποιηθούν υπέρ των φτωχών πιστών, ο Πατριάρχης εκποιεί τις περιουσίες των δωρητών και τις ρευστοποιεί πολλές φορές και πολύ κάτω από την αντικειμενική αξία. Τα χρήματα από την πώληση καταλήγουν στο ταμείο του Πατριαρχείου.

Οι αγοραστές αυτών των σκοτωμένων ακινήτων , αφού τα αγοράζουν σχεδόν στην μισή τιμή της αξίας τους, τρίβουν τα χέρια τους. Μήπως γιατί είναι ευνομούμενοι από τον Πατριάρχη;; Αυτή είναι η μια όψη του Πατριαρχείου.

Από την άλλη, ο Πατριάρχης προσπαθεί με παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις να διώξει τους 107 μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, του Αγίου Όρους, κηρύσσοντας τους σχισματικούς σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Πατριαρχείου το 2002, και ζητά την απέλαση τους από την μονή, πράγμα που δεν πραγματοποιήθηκε, και ούτε θα πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς το Πατριαρχείο δεν έχει καμιά διοικητική δικαιοδοσία στις μονές του Αγίου Όρους, πόσο μάλλον σε νομικά ζητήματα.

Το Πατριαρχείο ξεκίνησε όλα αυτά που εξευτελίζουν και κυνηγούν 107 ψυχές μοναχών, διότι δεν μνημονεύουν από την δεκαετία του ΄70 τους τελευταίους τρεις Πατριάρχες, και όχι μόνο, που δεν είναι της παρούσης φάσης να τα αναλύσω .

 Σημασία έχει πως για για τους 107 μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου μεθοδεύεται η εξόντωση τους, κάτι που  δεν θα τολμούσε ούτε η μαφία να το πράξει.

Το Πατριαρχείο αφήνοντας τους 107 μοναχούς να λιμοκτονούν, σκέφθηκε την εκδοχή μήπως και εγκαταλείψουν την μονή αναγκαστικά και τότε θα βάλουμε τον δικό μας ηγούμενοι τοποτηρητή, έτσι ώστε να περιέλθει στην κατοχή του Πατριαρχείου άλλο ένα ιστορικό μοναστήρι, με τα ανεκτίμητα κειμήλια που έχει, και την δεσπόζουσα θέση του στο Άγιο Όρος.

Έτσι θα λάβουν και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 107 μοναχοί της ιεράς μονής Εσφιγμένου είναι καθημερινά ασπίδα μπροστά σε συμφέροντα της Νέας Τάξης πραγμάτων και του Οικουμενισμού που ποτέ δεν εξαγόρασαν με Ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, παρά την απογοήτευση που έχουν από το Πατριαρχείο για μια στοιχειώδη επιβίωση.

Καλά κρατεί λοιπόν ο πόλεμος κατά της ιεράς μονής Εσφιγμένου και των 107 μοναχών από τον κατά τα άλλα Παναγιώτατο κύριο Βαρθολομαίο.

Η επιδημία της κυριαρχίας στο Άγιο Όρος ξέσπασε και μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων Ορθοδόξων μονών, και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το παιχνίδι όμως αρχίζει και χοντραίνει για το Άγιο Όρος με τους σκληροπυρηνικούς Εβραίους (Σιωνιστές) που ύπουλα παίζουν το ρόλο τους, δήθεν ως προσκυνητές με απώτερο σκοπό να διαλύσουν όλες τις μονές του Αγίου Όρους, και το περιβόλι της Παναγίας, Εάν καταφέρουν αυτό το στοίχημα, τότε είναι βέβαιο πως η Ελληνική Ορθοδοξία που κράτησε όρθιους εις τους αιώνες των αιώνων τους Έλληνες θα σβήσει δια παντός.

Τα κειμήλια της Ορθοδοξίας μας είναι πολλά. Συνάμα τα ζηλεύουν όλοι, και αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη έκθεση κειμηλίων του Αγίου Όρους, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, όπου ο διευθυντής του μουσείου εμπιστευτικά δήλωσε σε Ελληνοαμερικανό φίλο του, ότι η συγκεκριμένη έκθεση έσπασε όλα τα ταμεία σε εισιτήρια. Κάτι που δεν έγινε ξανά στην ιστορία του Μουσείου για καμιά αξιόλογη έκθεση.

Τόνισε δε, πως ούτε μια χολιγουντιανή ταινία δεν έχει κάνει τέτοιες εισπράξεις, όσο η έκθεση με τα κειμήλια του Αγίου Όρους. Αυτά ακούν, βλέπουν οι Πατριάρχες Βαρθολομαίος Κωνσταντινουπόλεως, και της Ρωσίας ο οποίος τουλάχιστον σέβεται το έργο των μοναχών του Αγίου Όρους,  και επικρατεί ανάμεσα στις δύο εκκλησίες υπόγειος πόλεμος, για τον έλεγχο του Αγίου Όρους και τις μονές του, μια και η Ρωσία θέλει να γίνει ένα μεγάλο Βατικανό των Ορθοδόξων και να  κτίσει  μια νέα βυζαντινή αυτοκρατορία  μέσα στην Ρωσία ,  όπου και ονειρεύεται να έχει και την έδρα του Οικουμενικού  Πατριαρχείου  που σήμερα εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη

Η Ελλαδική εκκλησία με τον τωρινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , που δεν έχει καμιά σχέση με τον μακαριστό Χριστόδουλο, έχει εναρμονιστεί στα καλέσματα του Πατριαρχείου, αφού δέχθηκε να κάνει τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, Τούρκους υπηκόους.

Αυτό δεν έγινε ξανά στην Ελληνική Ορθοδοξία. Θα τρίζουν τα κόκαλα όλων των Μακαριστών Πατριαρχών, για τους οποίους οι Τούρκοι ακόμα βγάζουν σπυριά, ακούγοντας τα ονόματα τους.

Ο κ. Βαρθολομαίος τα έχει βρει με την νέα τάξη πραγμάτων και τους κλειδοκράτορες, και είναι αυτοί που θα γκρεμίσουν την Ορθοδοξία μας, Εις, Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία.

Αυτοί είναι ο Δούρειος Ίππος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Αδέλφια Χριστιανοί, ξεσηκωθείτε, αντιδράστε, όσο ακούγεται ακόμα η φωνή σας, γιατί σε λίγους μήνες από τον Μάρτιο του 2011 το ψωμί θα το λέτε ψωμάκι, με τιμή που θα αγγίζει τις 1200 δραχμές το καρβέλι. Τα άλλα τρόφιμα δε, μόνο θα τα αγγίζετε, δεν θα μπορείτε να τα αποκτήσετε.

Αγιορείτης,

Ασκητής Π ο Γ΄

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...