Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο νόμος Παπαθεμελή

hammer5.gifγια το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα της χώρας εφαρμόζεται επιλεκτικά και μόνο στην επαρχία και την Θεσ/νίκη. Ο συγκεκριμένος νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός, καθώς βάσει της συμφωνίας της Ρώμης που υπέγραψε μεταξύ άλλων και η Ελλάδα περιλαμβάνει ένα μεγάλο κεφάλαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου ο νόμος Παπαθεμελή συγκρούεται με την ελευθερία του ανθρώπου στα συγκεκριμένα κέντρα στο να ψυχαγωγείται.

Παραβιάζεται η ελευθερία του πολίτη, αλλά και ο υγιής ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς, βάσει  και  του συντάγματος μας “για ισονομία και ισοπολιτεία”.

Παρατηρείται δε και το Ελληνικό Φαινόμενο όπου κάποιοι επιχειρηματίες να καταγγέλλουν συναδέλφους τους για δήθεν αθέμιτο ανταγωνισμό στις αρχές, και  να ψιθυρίζουν δεξιά-αριστερά, ότι δήθεν υπάρχει διαταγή από την εισαγγελία της Θεσ/νίκης να κλείνουν τα κέντρα και τα bar της πόλης.

Αυτό βέβαια είναι πέρα για πέρα ψευδές και ανυπόστατο, καθώς με την έρευνα που έκανε ο Νίκος Βάνης διαπίστωσε ότι ο εισαγγελέας της Θεσ/νίκης είναι υποχρεωμένος να κλείνει τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας μόνο όταν δεν έχουν άδεια λειτουργίας, και αφού προηγουμένως έχει γίνει καταγγελία επώνυμη στις αρχές.

Από την πλευρά της αστυνομίας βάσει έγκυρων πληροφοριών μας, προσπαθεί να προλάβει κάποιες φασαρίες – σαμποτάζ στα νυχτερινά κέντρα της πόλης και εφαρμόζει τον νόμο Παπαθελή κλείνοντας τα.

Βέβαια την ερμηνεία του νόμου (1994) το κάθε αστυνομικό τμήμα την εφαρμόζει με τις δικές του αντιλήψεις.Ένας νόμος που είναι σε αδράνεια μεν, εφαρμόζεται δε, όποτε το θέλουν,  όποτε  και όπου τους βολεύει.

Γι΄ αυτό πρέπει απαραιτήτως να αλλαχθεί και να πάει στην βουλή για ψήφισμα σε συνεργασία,διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών του κλάδου, που αφορά μεγάλη μερίδα εργαζομένων και επιχειρηματιών.

Το περίεργο σ΄ όλα αυτά είναι ότι η άμεσα θιγόμενοι από τον νόμο Παπαθεμελή είναι οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, που με το σωματείο τους “Μέθεξης” δεν έχουν προσφύγει μέχρι σήμερα στο ΣΤΕ για να κριθεί ο νόμος για το ωράριο αντισυνταγματικός.

Δεν κινούνται δυναμικά όπως θα περίμενε ο καθένας μας,Θα έλεγα δε ότι δεν ασχολούνται μ΄αυτό το θέμα, καθώς δεν υπάρχουν αντιδράσεις ούτε από τους εργαζομένους και αυτό γιατί  (κατά την γνώμη του Νίκου Βάνη ) με το κυνηγητό της αστυνομίας (δηλαδή ανοίγουν 11:30 μ.μ και κλείνουν 03:30) το εν λόγω ωράριο βολεύει κυρίως τους μουσικούς, καλλιτέχνες ,σερβιτόρους, παρκαδόρους, και κάποιους ανταγωνιστές επιχειρηματίες που από νωρίς πήραν την κρέμα και ζεστάθηκε η τσέπη τους.

Όμως το θέμα είναι σοβαρό, διαιωνίζεται χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα και διάθεση τουλάχιστον από την  πλευρά της πολιτείας που θα έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας. Με τέσσερις ώρες λειτουργίας των κέντρων αυτών και την υψηλή φορολογία, πώς να κινηθούν ελεύθερα, αλλά κυρίως ανταγωνιστικά.

Επιπλέον ο νόμος Παπαθεμελή για τα νυχτερινά κέντρα όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, έχει ως αποτέλεσμα σιγά – σιγά να μαραζώνουν , μαζί και με τις  παρεμφερείς επιχειρήσεις που δραστηριοπούνται στην νυχτερινή διασκέδαση και να χάνονται  έτσι πολλές  θέσεις εργασίας, όταν την ίδια ώρα στις γειτονικές χώρες Βόρεια και Ανατολικά αυτός ο κλάδος ανθίζει,αναπτύσσεται ταχύτατα χάρη στην Ελληνική κουλτούρα, κάτι που δεν κατάλαβαν (;;) οι Ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά ούτε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του κλάδου αυτού.

Το Ελληνικό Φαινόμενο θα παρακολουθεί κάθε εξέλιξη του θέματος αυτού που αφορά στο απαράδεκτο ωράριο, και το λουκέτο των κέντρων από την πολιτεία.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...