Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Ντόναλντ Τραμπ...

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε τον Τζο Μπάιντεν για διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε τον Τζο Μπάιντεν για διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε την Τρίτη για τη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία από τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, κομπάζοντας για την εγγύτητά του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα είχε “ποτέ” ενεργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο υπό τη διοίκησή του.

«Εάν είχε γίνει σωστή διαχείριση, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να συμβεί η κατάσταση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ένα δελτίο τύπου.

Γνωρίζω πολύ καλά τον Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν θα είχε κάνει ποτέ, υπό τη διοίκηση Τραμπ, αυτά που κάνει τώρα, σε καμία περίπτωση», τόνισε, στον απόηχο της διαταγής του Ρώσου προέδρου να αναπτύξει στρατεύματα σε δύο αυτονομιστικές ζώνες της Ουκρανίας.

Η εγγύτητα του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Όπως γράφει δίκτυο Fox ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, που φλερτάρει με το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας για τον Λευκό Οίκο, χαρακτήρισε «αδύναμες» τις κυρώσεις που έχει υιοθετήσει προς το παρόν η διοίκηση Μπάιντεν.

«Είναι αμελητέες σε σύγκριση με την κατάληψη μιας χώρας και στρατηγικών εδαφών», σημείωσε ο Τραμπ.

«Όχι μονάχα ο Πούτιν αποκτά ό,τι ήθελε πάντα, όμως πλουτίζει όλο και περισσότερο χάρη στην ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο Fox το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος Πούτιν βλέποντας την «ανίκανη αποχώρηση» των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν αναθάρρησε και αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Ο πρώην πρόεδρος υποστήριξε ότι αν βρίσκονταν εκείνος στο Λευκό Οίκο δεν θα υπήρχε τέτοιου είδους κλιμάκωση στις αμερικανορωσικές σχέσεις.

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ωστόσο θα επιβεβαιώσει τους Ρεπουμπλικανούς του Τραμπ, οι οποίοι κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν ως αδύναμο πρόεδρο.

Ακόμα όμως και χωρίς την πρωτοφανή ρωσοουκρανική κρίση η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν βρίσκεται σχεδόν σε ελεύθερη πτώση.

Σχεδόν 13 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μόλις το 41,7% των Αμερικανών δηλώνει σε σφυγμομέτρηση της ιστοσελίδας FiveThirtyEight ικανοποιημένο με το μέχρι τώρα έργο του προέδρου.

Από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μόλις ένας αμερικανός πρόεδρος είχε χαμηλότερη δημοτικότητα:  

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...