Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

“Ο ντίρλα ντα …..ντιρλά ντα..ντα….και τέζα όλοι….

sirtaki3.bmp…ο ντίρλα ντα και πως θα πάρουμε την πόλη…” Αυτό αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο στα κέντρα της Θεσ/νίκης στην περιοχή αεροδρομίου, όπου πλειάδα καλλιτεχνών της πίστας θα κονταροχτυπηθούν μπας και κερδίσουν την πόλη.Έτσι έχουμε το σχήμα του Γ. Πλούταρχου μαζί με τον Χ. Ακριτίδη, Κ. Μικέλη και πολλών άλλων, από τις 16 Αυγούστου στο κέντρο “Πολιτεία”.

Ο Γ. Πλούταρχος είναι σκεπτικός, κάνει διάφορα πλάνα, πως θα μπορέσει Ploutarxosνα κάνει και πάλι το μεγάλο “μπαμ” στην πόλη, καθώς απέναντι του θα έχει υπολογίσιμους παίχτες της πίστας. Όπως μαθαίνω ετοιμάζει άκρως λαϊκό πρόγραμμα που θα περιέχει πέρα από λαϊκά και όλα τα άλλα ακούσματα όπως: Δημοτικά – Ποντιακά – νησιώτικα και ερωτικά.

Γνωρίζει πολύ καλά πως ο μήνας Αύγουστος είναι ο δυσκολότερος για τα κέντρα της Θεσ/νίκης, καθώς ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στην Χαλκιδική σε διακοπές, ή έστω αυθημερόν. Γι΄ αυτό σχεδιάζει πολλές λεπτομέρειες ώστε να ικανοποιήσει και τον τελευταίο θαμώνα.

 Σε συνεννόηση με τους δύο επιχειρηματίες Αθηνών και Θεσ/νίκης έδωσε ρητή εντολή, ότι το σέρβις θα πρέπει να είναι άψογο, μήπως και συμβεί κανένα ευτράπελο. Επίσης σκέπτεται πολύ σοβαρά πως θα διαμορφώσει την τιμή της φιάλης, για την οποία ακόμα δεν κατέληξε, όμως εκ των προτέρων γνωρίζει πως έτσι και πετάξει, το κέντρο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας.

Τα βλέμματα όλων πέφτουν στο απέναντι κέντρο, όπου θα εμφανίζεται ο Sfakianakis10Νότης Σφακιανάκης από τις 23 Αυγούστου στο “ODEON”. ¨Όμως και ο Νότης όπως μαθαίνω είναι προβληματισμένος για τα ίδια θέματα. Πολλά σχήματα στην ίδια περιοχή την ίδια περίοδο. Βέβαια ξεκινά μια εβδομάδα αργότερα από τον Γ. Πλούταρχο, ακριβώς για να ψυχολογήσει την όλη κατάσταση μέχρι την δική του πρεμιέρα.

Ο ίδιος θα βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα από τις αρχές Αυγούστου, αλλά ήδη έστειλε έμπιστα άτομα να κάνουν όλον αυτόν τον καιρό ..ντίρλα ντα ….ντίρλα ντα ντα έρευνα και διάσωση σε όλα τα μπουζουκομάγαζα. Όσο για τον άρχοντα της πίστας Νότη ,το πρόγραμμα του θα είναι άκρως λαϊκό, ξεκινώντας με αιχμή του δόρατος τα τραγούδια “Είσαι ένα πιστόλι”, “ Γύφτισσα”, “Διαθήκη”, “Ο Στράτος” .

 Εκεί που είναι βαθιά προβληματισμένος είναι στο θέμα σέρβις. Ενώ είχε κανονίσει να πάρει μαζί του πρωτοκλασάτους και αξιόλογους Θεσσαλονικιούς μετρ, εντούτοις τα αφεντικά προσέλαβαν με δική τους επιλογή κάποιους άλλους. Για τον Νότη προκύπτει θέμα “εμπιστοσύνης”, καθώς δεν θέλει να συμβούν καταστάσεις, ίδιες μ΄ αυτές που συνέβησαν προ μηνών, στο σχήμα Π. Τερζή. (Π.χ πουλήθηκαν ρεζερβέ τραπέζια, σύμφωνα με το σύστημα της ανοιχτής χούφτας των μετρ, και πολλά άλλα.)

Επίσης είναι προβληματισμένος με την τιμή της φιάλης, η οποία ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί. Πιστεύω όμως ότι θα καταλήξει στην περσυνή των 160 Ευρώ (απλή), 180 Ευρώ(σπέσιαλ), που θεωρείτε ακριβή για την πόλη της Θεσ/νίκης. Όσο με τα υπόλοιπα ονόματα το σχήματος ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

 Γύρω – γύρω από τους δύο άνδρες στην μέση θα βρίσκεται η Π. Ζήνα που Peggy04κάνει δυναμική επιστροφή στην πόλη από τις 16 Αυγούστου στο κέντρο “Boom”, όπου φέτος πολλά σχήματα είχαν πετυχημένες εμφανίσεις, μεταξύ άλλων Σ. Ρουβάς + Δ. Βανδή, Σ. Γονίδης + Ε. Κοκκίνου, αφήνοντας λεφτά στον επιχειρηματία. Μαζί με την Π. Ζήνα θα εμφανίζονται ο Ν. Ζαζόπουλος, και ο Χ. Δάντης με πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Το δε λαϊκό πρόγραμμα της Πέγκυ με την καθοδήγηση του συζύγου της Γ. Λύρα θα βάλει φωτιά στην νύχτα της Θες/νίκης. Το σέρβις στο εν λόγω κέντρο είναι καλοφτιαγμένο, όλοι λειτουργούν άψογα, κυρίως με μετρ τον Πασχάλη, τον Άκη και τον Σταύρο, αλλά και την υποδοχή στην είσοδο με ωραίες κούκλες. Επειδή υπολογίζουν τους απέναντι αντιπάλους (Γ. Πλούταρχο + Ν. Σφακιανάκης) θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην τιμή της φιάλης, η οποία ακόμα δεν διαμορφώθηκε.

Μας έρχεται και ο Νίκος Μακρόπουλος περίπου σε 2-3 εβδομάδες, Makropoulos-Tassios_2θα ξεκινήσει σε κέντρο της ίδιας περιοχής, κοντά στα άλλα κέντρα με τα μεγάλα σχήματα, (προς το παρών δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο το όνομα του κέντρου). Σίγουρα είναι υπολογίσιμος για την καλοκαιρινή μάχη, μια και έλειψε πολύ καιρό από την πόλη της οποίας θεωρείται αγαπημένος καλλιτέχνης.

 Θα ταράξει και αυτός ολίγον τα βαθιά νερά της νύχτας, αρκεί βέβαια να έχει χαμηλά την μπάλα, για να μην βρεθεί σε “΄έκτακτη ανάγκη”.

Την πόλη ήλθε να πάρει και ο ντίρλα ντα…. ντίρλα ντα ντα.. Χάρης Κωστόπουλος, ο οποίος έχει ξεκινήσει στο κέντρο “Χάντρες” στην ίδια περιοχή αεροδρομίου, πολύ καλά, όμως χρειάζεται να κάνει διορθωτικές κινήσεις τις υπόλοιπες ημέρες.

Την οδό ντίρλα ντα….ντιρλά ..ντα ντα.., βλέπω φέτος πολύ δύσκολη, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες, λεωφορεία από τα κέντρο προς αεροδρόμιο δεν υπάρχουν, σχήματα είναι πολλά, ο κόσμος θα λείπει και θα λείψει για τα μπάνια του λαού, οι τιμές φευγάτες και πολλά άλλα.

Οι επιχειρηματίες των κέντρων ευελπιστούν ότι θα ρεφάρουν στην Διεθνή Έκθεση της Θεσ/νίκης η οποία φέτος ανοίγει νωρίτερα από τις άλλες χρονιές, λόγω των προεκλογικών αγώνων, όπου όλο και περισσότεροι πολιτικοί θα κάνουν την εμφάνιση τους στα κέντρα μια και δεν θα υπάρχει “απαγορευτικό” από τα κόμματα τους.

 Πέρα απ΄αυτό οι επιχειρηματίες κάνουν αρκετά φιλότιμες προσπάθειες για την δική μας διασκέδαση, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού, και αυτό είναι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, οι οποίοι δεν παράγουν δημόσιες σχέσεις μέσα στην πόλη, και απλά περιμένουν τους θαμώνες να περάσουν  όπου εμφανίζονται. Οι ίδιοι δεν εμφανίζονται πουθενά, δεν αφήνουν φράγκο πουθενά, και δεν οργανώνουν τίποτα γύρω από το όνομα τους.

Όλα τα περιμένουν στο πιάτο, αραχτοί και λάιτ. Ακόμα δε, έκοψαν και τις συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα.Τώρα τις δίνουν μέσα από κάποιο στούντιο των Αθηνών, τις οποίες θα ακούσουν οι ακροατές μεταχρονολογημένες, αφού πρώτα παιχθεί δεκάδες φορές η διαφήμιση από τα FM. Ότι παραδοσιακό είχε καθιερωθεί σ΄ αυτόν τον χώρο, το βρήκαν έτοιμο οι σημερινοί “Σταρ” της πίστας , μπορούν και βγάzουν μεροκάματο σήμερα, όμως αυτοί με την σειρά τους το ισοπέδωσαν, το έκαναν στα μέτρα τους.

 Κατά τα άλλα περιμένουν να τους έλθουν οι θαμώνες στα κέντρα όπου θα εμφανίζονται, και να αφήσουν το παραδάκι τους. Για όλα τα πράγματα ισχύει όσο ποτέ άλλοτε η σοφή παροιμία “….Τ΄ ένα χέρι νίβει τ΄ άλλο…και τα δυό το πρόσωπο….”

Το Ελληνικό Φαινόμενο εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλα τα κέντρα και σχήματα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...