Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Μητσοτάκης χάνει...

Ο Μητσοτάκης χάνει την Ομογένεια ΗΠΑ.

Προκλητικές και προσβλητικές οι συμπεριφορές του

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε καλύτερος από τον Κυρ. Μητσοτάκη, σε ότι αφορά Ομογένεια ΗΠΑ. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ελληνισμός Αμερικής κατάλαβε, τους τελευταίους μήνες, ότι ο πρωθυπουργός είναι προκλητικός, αλαζόνας και του συμφέροντος, έκανε άνοιγμα στην Ομογένεια, μέσω Αρχιεπισκοπής.

Κι αυτό, επειδή ολίγοι ”εμμονικοί της παραπληροφόρησης” ανυπόληπτων μικρό-ΜΜΕ, που φαντασιώνονται ότι θα ανεβάζουν και θα κατεβάζουν… αρχιεπίσκοπους γιά τα συμφέροντά τους, ξέφυγαν πολύ, χρησιμοποιώντας και τον πρωθυπουργό, με ψευτιές, δημοσιογραφικές ατιμίες.

Και όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέχεται και επιτρέπει να τον χρησιμοποιούν στην διαμάχη τους γιά τον Ελπιδοφόρο, εξευτελίζεται στην Ομογένεια. Η οποία, αδιαφορεί αν ο πρωθυπουργός λέγεται Μητσοτάκης ή Μιζοτάκης, επειδή οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις Ελλάδας, ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν γιά τον απόδημο Ελληνισμό, τα τελευταία 25 χρόνια.

Φαίνεται να αγνοούν στην Ελλάδα ότι άλλαξαν πολλά στον Ελληνισμό ΗΠΑ, από 2000. Γιά παράδειγμα, οι Οργανώσεις σχεδόν διαλύθηκαν και στα απομεινάρια αυτών, έμειναν ηλικιωμένοι. Στην Νέα Υόρκη, το κτίριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια, την περίοδο 2000-2015 ήταν ”άτυπη έδρα Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας”. Τώρα, εξαιτίας του εμφύλιου που νέκρωσε την Οργάνωση τα τελευταία 3μιση χρόνια, είναι κλειστό, επειδή οι κληρονόμοι του δωρητή, με την χρήση άφρονων πρώην πρόεδρων, το θέλουν, έχει αξία ως ακίνητο. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε ουσιαστικά και η ”κρίση” μεταξύ ισόβιων πρώην προεδροπαραγόντων, που οδήγησε στον εμφύλιο και στην διάλυση.

Αλλά με την κρίση, με τον εμφύλιο στην ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, δεν είδαμε να ασχοληθούν Ελπιδοφόρος, Μητσοτάκης, Κασσελάκης. Γεγονός, που δείχνει ότι τους υποκριτές, τους βολεύει η κρίση.

Τα περισσότερα ελληνικά σχολεία στις ενορίες – κοινότητες της Αρχιεπισκοπής ανά τις ΗΠΑ, έκλεισαν την τελευταία 15ετία. ‘Οτι παλαιότερα αποκαλούσαμε ”οργανωμένη Ομογένεια”, ουσιαστικά δεν υπάρχει σήμερα στις ΗΠΑ.

Απόμεινε, ως οργανωμένη οντότητα- εταιρία, μόνο η φιλελληνική (πρώην ελληνική) Αρχιεπισκοπή (και η ”φίλη” της ΑΧΕΠΑ), αφού φρόντισε πριν να διαλύσει τις Οργανώσεις με την ανοχή και σύμπραξη ΗΛΙΘΙΩΝ, άχρηστων, αδιάφορων ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο Στεφ. Κασσελάκης, εκτιμώντας ορθά την αλαζονική πολιτική του Μητσοτάκη, ο οποίος γιά τα συμφέροντα του κάθε ”λαμόγιου Διαματάρη”, άρχισε πόλεμο με τον αρχιεπίσκοπο και εξευτελίζεται στην Ομογένεια ΗΠΑ, έκανε το άνοιγμα μέσω Αρχιεπισκοπής και κερδίζει σε ουσία και εντυπώσεις.

Μπορεί οι δηλώσεις του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο 25 Ιουνίου ’24, να πιστοποιούν ότι είναι άσχετος με Ομογένεια, αν και έζησε σε αυτήν 20 χρόνια, αλλά δεν έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι άσχετοι με τον απόδημο Ελληνισμό, γι’ αυτό με τις δηλώσεις τους, γελάμε. Ειδικά η δήλωση ”ο αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρεται γιά την Ομογένεια”, στην κυριολεξία ”βγάζει μάτι” και πιστοποιεί πόσο άσχετος με Ομογένεια είναι ο κ. Κασσελάκης.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός αποφεύγει τον αρχιεπίσκοπο και λέγεται ότι πιέζει γιά αντικατάστασή του, χωρίς να εξηγεί ΓΙΑΤΙ, ο Κασσελάκης, σε κάθε επίσκεψή του στις ΗΠΑ, επισκέπτεται τον Ελπιδοφόρο και τον στηρίζει θερμά.

Εξυπακούεται ότι το σύνολο των ενοριών – κοινοτήτων στις ΗΠΑ, οι ”άρχοντες Πατριαρχείου” κλπ, είναι με τον Ελπιδοφόρο. Ενώ όσοι Ομογενείς δεν τον συμπαθούσαν, βλέποντας τώρα τις βρώμικες πρακτικές Μητσοτάκη και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον αρχιεπίσκοπο, εκβιάζοντας και τον πατριάρχη, στηρίζουν τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο.

Η Ομογένεια παρακολουθεί, δεν μιλά, αλλά καταλαβαίνει, γνωρίζοντας τι σημαίνει διεφθαρμένη ”οικογένεια αρπακτικών – μιζοληπτών Μητσοτάκη”.

Και όταν η Ομογένεια βλέπει τον πρώην υφυπουργό και συγγενή του Μητσοτάκη Αντ. Διαματάρη, να επιτίθεται στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον οποίον πριν υμνούσε υπερβολικά, χρησιμοποιώντας τον πρωθυπουργό (!!!) και την ”φευγάτη” υφΥπεξ, καταλαβαίνει ότι πάλι το θέμα, η αιτία είναι οι ”κονόμες Διαματάρη” (δηλ. της παραπαίουσας, που οδεύει γιά κλείσιμο, εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυξ”, στην οποίαν συνέταιρος παλαιότερα ήταν ο μακαρίτης πατέρας του πρωθυπουργού). Το ”έγκλημα Ελπιδοφόρου”;; ‘Εκοψε τις διαχρονικές χορηγίες στην ”χαβούζα Διαματάρη” και στεναχώρησε τον… Μητσοτάκη.

Γιά τον Ελληνισμό Αμερικής, ΔΕΝ υπάρχει θέμα Ελπιδοφόρου. Το δημιούργησαν Διαματάρης και ολίγα φερέφωνά του, εμπλέκοντας και διασύροντας τον αλαζόνα πρωθυπουργό, μέσω της διαπλεκόμενης υφΥπεξ Αλεξάνδρας Παπαδόπουλου, γνωστής και ως ”υπηρέτρια συμφερόντων οικογένειας Μητσοτάκη”, η οποία προωθεί και τα συμφέροντα… Διαματάρη !!!

Ο -αυτοανακηρυγμένος τελευταία και ως… ”νταβατζής Ομογένειας”- πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, έχει έναν ακόμα λόγο να μην θέλει τον Ελπιδοφόρο: Στηρίζει την Αυστραλίας Μακάριο (κρητικής καταγωγής) γιά πατριάρχη ως διάδοχο Βαρθολομαίου, γι’ αυτό επιθυμεί να εξουδετερώσει τον Αμερικής. Ο λόγος;;; Καλύτερες ”αρπαχτές” γιά την ”οικογένεια”.

Σημ. 1: Κάποιος να πει στον αλαζόνα πρωθυπουργό και στην υφΥπεξ του, ότι παρεμβάσεις άλλης χώρας στα εσωτερικά ”μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΗΠΑ” (Αρχιεπισκοπή Αμερικής), πιθανά να έχουν και νομικές, διπλωματικές συνέπειες.

Σημ. 2: ΥφΥπεξ Αλεξάνδρα, αληθεύει ότι μοιράζεις ”μυστικά κονδύλια” και σε ”ανταποκριτές”, με την έγκριση Κούλη;;;

Σημ. 3: Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος είναι τυχοδιώκτης και ”παπατζής”, αλλά δεν μπορούμε να αλλάζουμε αρχιεπίσκοπους γιά τα συμφέροντα του κάθε Διαματάρη και του κάθε μιζολήπτη Μητσοτάκη.

Σημ. 4: ‘Αγνωστο ακόμα αν ο αρχιεπ. Αμερικής Ελπιδοφόρος, που έχει αναπτύξει μεγάλες φιλίες με τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, θα ευλογήσει τον γάμο Στέφανου – Τάιλερ, Αύγουστο στα Χανιά, γιά να σκάσει ο Κούλης.

……….

– Ο Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει μιά εξήγηση, στην Ομογένεια ΗΠΑ: ΠΟΣΑ εκατομ., κρατικό χρήμα, με την μεσολάβηση του πατέρα του, δόθηκαν -ως χορηγίες κλπ- στο ”μητσοτακικό παραμάγαζο”, την ”χαβούζα Διαματάρη” (εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ” Νέας Υόρκης), από τέλη δεκαετίας ’70. Ο μακαρίτης, ήταν συνέταιρος στην εφημερίδα και φρόντισε να έρθει αρκετό ”μαύρο χρήμα” από Ελλάδα -σε ρευστό μέσω ”Ολυμπιακής”- γιά ν’ αγοραστεί, τέλη ’70, από τον Αντ. Διαματάρη, που τότε, όπως ο ίδιος λέγει, δεν είχε ούτε 2-3 χιλιάδες δολ. γιά να πάρει το… πτυχίο από το ”Κολούμπια”.

kalami us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγαλειώδης διαδήλωση Νέα Υόρκη γιά Κύπρο.

Εντατικά συνεχίζονται οι προεργασίες γιά την μεγαλειώδη διαδήλωση στην Νέα Υόρκη, 20 Ιουλίου 2024, με αφορμή τα 50 χρόνια από την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Η διαδήλωση, θα γίνει μπροστά στα Ηνωμένα 'Εθνη και απέναντι, μπροστά στον ουρανοξύστη...

Ο Λευτέρη Αυγενάκη στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αίσθηση προκαλεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να επιτίθεται σε εργαζόμενο σε πύλη εξόδου αφού, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των...

Ο Κ. Μητσοτάκης Η συνάντηση στο Μαξίμου με τον Αλαφούζο και Ατζούν να βοηθιέστε τα ποσοστά της Ν.Δ.

Αυτό μεταξύ άλλων συζητήθηκε την ΜΕΤΑ την περίοδο Ευρωεκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στενό του συνεργάτη να υποδέχονται τους δύο άνδρες. Και ο ρόλος που θα έχει ο καθένας με την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

 Ο Σαμαράς Απασφάλισε κατά του Μητσοτάκη

Σφοδρή και κατά μέτωπον επίθεση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μιλώντας από το Πολεμικό Μουσείο (στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή»...