Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΟ Μηταράκης δεν...

Ο Μηταράκης δεν είχε καταλάβει σε ποιο υπουργείο είχε πάει και η ασχετοσύνη του περιέλουζε την καθημερινότητα του.

Ο Μηταράκης δεν είχε καταλάβει σε ποιο υπουργείο είχε πάει και η ασχετοσύνη του περιέλουζε την καθημερινότητα του.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και με τον υφυπουργού Κατσαφάδο που όμως κάθεται στα αυγά του και δίνει εντολή για να σβήνουν καμία κλήση σε ψηφοφόρους του! Έχει καταλάβει τον ρόλο του και δεν μπλέκει στην πόδια άλλων.

Άραγε η «κατάργηση» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με το Μαξίμου, και η παράλληλη δημιουργία της …έφιππης Αστυνομίας, που κατέληξε σε διπλό πολιτικό χαστούκι από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην αποπομπή του μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του; Προφανώς όχι.

Όπως φυσικά και οι τριήμερες διακοπές Μηταράκη στην Πάτμο (απ΄ όπου και η φωτογραφία) δεν αποτέλεσαν την αιτία εξόδου.

Από την πρώτη ημέρα που ο Νότης Μηταράκης κάθισε στην «ηλεκτρική καρέκλα» του εβδόμου ορόφου της Κατεχάκη τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας διαπίστωσαν δύο πράγματα:

Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος τους και οι στενοί συνεργάτες του αφενός δεν είχαν επίγνωση του που βρίσκονται και αφετέρου παρουσίαζαν έπαρση και εμφανίζονταν να γνωρίζουν τα πάντα και να κρίνουν τους πάντες! Ζητούσαν να δουν τις λεπτομέρειες όλων των διαγωνισμών που έτρεχαν και κυρίως αυτού με τις ταυτότητες. Το μέγα λάθος Μηταράκη.

Το πρώτο πρόβλημα εντοπίστηκε όταν ενώ η Αττική καιγόταν και η αστυνομία ήταν σε κατάσταση συναγερμού για τις εκκενώσεις οικισμών και την απομάκρυνση πολιτών από τις φλεγόμενες περιοχές, ο Υπουργός τους συγκαλούσε συσκέψεις για ποδοσφαιρικούς αγώνες και τη λειτουργία της Τροχαίας γενικά, προκαλώντας την έκπληξη των στελεχών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα πληροφορίες λένε πως κορυφαίο επιχειρησιακό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να παραστεί σε μία ακόμη από αυτές της καθημερινές συσκέψεις, λέγοντας πως «εγώ ακούω μόνο το Μαξίμου».

Το δεύτερο πρόβλημα τον διαπίστωσαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια αυτών των συχνών συσκέψεων, κατά τις οποίες τόσο ο νέος Υπουργός τους όσο και ο στενότερος συνεργάτης του παρουσίαζαν συμπεριφορά που όπως λένε οι αξιωματικοί αυτοί άγγιζε τα όρια της ειρωνείας, αποκαλύπτοντας παράλληλα παντελή έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας στο πεδίο των λειτουργιών ενός πολύπλοκου οργανισμού όπως η Αστυνομία. Ο Μηταράκης και το επιτελείο του έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς που έκανε η ΕΛΑΣ.

Από μια άλλη πλευρά ο Νότης Μηταράκης φαίνεται πως δεν είχε αντιληφθεί και το γενικό πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο παρέλαβε τον θώκο της Κατεχάκη από τον προκάτοχό του Τάκη Θεοδωρικάκο. Από τον περασμένο Ιανουάριο έγινε αντιληπτό τουλάχιστον εμφανώς ο πόλεμος που υπήρχε στην Κατεχάκη ανάμεσα σε αυτούς που επέμεναν να συμμαχούν με τους επίορκους και αυτούς που δεν είχαν μπει ακόμη στο καζάνι με το μέλι. Αυτός ο ανηλεής πόλεμος ήταν που ανάγκασε το Μαξίμου να καρατομήσει τον πρώην Αρχηγό Κώστα Σκούμα για να πέσουν οι τόνοι.

Μια ακόμη πληροφορία που έχει πιθανότατα την αξία της, αναφέρει πως αμέσως μετά την ανάληψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από το γραφείο του Υπουργού ζητήθηκε από συγκεκριμένο αξιωματικό να συντάξει έκθεση για την προμήθεια μεγάλου συστήματος το οποίο όμως δεν έχει ανάγκη η αστυνομία. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν μάλιστα πως δόθηκαν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να ενταχθούν στην έκθεση αυτή.

Τα ελάχιστα στελέχη της Κατεχάκη που το έμαθαν διαπίστωσαν πως η εντολή αυτή δόθηκε χωρίς να γνωρίζει τίποτα η ιεραρχία ενώ παράλληλα, μαζί με άλλες ανάλογες αναφορές που ζητήθηκαν από άλλες υπηρεσίες για το ίδιο αντικείμενο, όλα ζητήθηκα τηλεφωνικά και χωρίς επίσημη αλληλογραφία.

Το θέμα αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις και απορίες όταν μαθεύτηκε, κλίμα που μεταφέρθηκε με ταχύτητα φωτός στο Μαξίμου. Να σημειώσουμε ότι όλη η ανθρωπογεωγραφία στην Κατεχάκη αλλά και στις αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα δίνει καθημερινά αναφορά στον Λευτέρη Οικονόμου και σε 5 ανθρώπους του!

Ο Οικονόμου παραμένει το απόλυτο κουμάντο στο σκληρό πυρήνα της ΕΛΑΣ. Η τοποθέτηση του νέου υπουργού που έχει το ίδιο επίθετο με τον «σκιώδη» υπουργό είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα φέρει νέες συγκρούσεις αφού με την ανοχή που έχει επιδείξει το Μαξίμου στο πάρτι που κάνουν οι ένστολοι επίορκοι ή θα πρέπει να σιωπάσει σε ότι βλέπει και ακούει ή να προσαρμοστεί τάχιστα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...