Ο ΜΙΚΗΣ Θεοδωράκης προσκάλεσε μια ομάδα νεαρών Αβοριγίνων ερασιτεχνών χορευτών να επισκεφθούν την Ελλάδα, για να παρουσιάσουν και εκεί τη δική τους χορευτική εκδοχή του… Ζορμπά! Αυτό γράφει η αυστραλιανή εφημερίδα Northern Territory News σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο συνθέτης του Ζορμπά θέλει τους χορευτές του συγκροτήματος Chooky Dancers στην Ελλάδα».
Ο διευθυντής του συγκροτήματος Φρανκ Ντζιτζιμπιμπιλγούι δηλώνει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είδε το βίντεο κλιπ που κάνει παγκόσμια επιτυχία, του άρεσε και τους προσκάλεσε στην Ελλάδα.
«Ελπίζουμε ότι το ταξίδι θα γίνει στα μέσα του χρόνου», είπε και πρόσθεσε ότι συζητούν με την πολιτειακή κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας και την ελληνική κοινότητα του Ντάργουιν τρόπους χρηματοδότησης του ταξιδιού στην Ελλάδα.
«Ηδη τα παιδιά πέρασαν τα Χριστούγεννα ετοιμάζοντας τα κουστούμια για την τουρνέ», είπε και πρόσθεσε ότι, το Φεβρουάριο, το συγκρότημα θα εμφανιστεί, πάλι με το «Ζορμπά», σε μεγάλο παναυστραλιανό διαγωνισμό ταλέντων, που κάνει το κανάλι «7» στη Μελβούρνη.
Ο «χορός του Ζορμπά» τους έκανε διάσημους ανά τον κόσμο, ακόμα και στο μικρό απομονωμένο νησί Ελκο, βόρεια της Αυστραλίας, από όπου κατάγονται και τους έχουν πλέον εκεί σαν ήρωες!
Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 άτομα επισκέφτηκαν το ηλεκτρονικό YouTube, για να απολαύσουν το συγκρότημα ιθαγενών της Αυστραλίας να χορεύουν με ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο συρτάκι, ενώ μαζί τους ασχολούνται κανάλια και εφημερίδες από όλο τον κόσμο.