και οι Έλληνες πολιτικοί που τον αποκρύπτουν, ακόμα τον φοβούνται ,ενώ έχουν περάσει αιώνες από το Θάνατο του Μακεδόνα στρατηλάτη Αλέξανδρο.
Κατά την διάρκεια των ανασκαφώντο (1989-1996) , από την αρχαιολόγο κυρία Λιάνα Σουβαλτζή και την Ελληνική αποστολή, στην όαση Σίουα της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αποτελείται από τον πρόπυλο, τον διάδρομο, και τον τριθάλαμο, χαρακτηριστικά των Μακεδονικών τάφων.
Στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκαν επιγραφές με Ελληνικές λέξεις, το βασιλικό έμβλημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης σύμβολα και αντικείμενα για την λατρεία του Μεγάλου Στρατηλάτη, τα δε αρχιτεκτονικά μέλη του κτηρίου δείχνουν την θαυμάσια Ελληνική κλασική τέχνη.
Οι ανασκαφές στην Αίγυπτο ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη.
Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος θορυβήθηκε ότι τα ευρήματα αυτά θα ξεσηκώσουν τους Μακεδόνες, και θα χαλάσουν την ησυχία του.
Η Ελληνίδα αρχαιολόγος θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους τον τότε (1996) πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον κ.Θ. Πάγκαλος που προέβαλλαν εμπόδια, να συνεχίσει τις ανασκαφές.
Αυτό είναι μεγάλη προδοσία εναντίον της Ελλάδος και της Αρχαίας Μακεδονίας.
Η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη έστειλε τον ακόλουθο της πρεσβείας στην Αίγυπτο κύριο Κ. Μοσκώφ( τότε μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας, τον οποίον έκαναν ήρωα στην Θεσσαλονίκη για το πολιτιστικό του έργο. ) για να συναντηθεί με την κυρία Σουβαλτζή.
Ο κύριος Κ. Μοσκώφ μόνο ήρωας δέν ήταν, αλλά ήταν ο νεκροθάφτης του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μακεδονικού πολιτισμού.
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Σημίτη, η κυρία Σουβαλτζή έστειλε επιστολή στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Η αρχαιολόγος δέχθηκε τηλέφωνο από το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον κύριο Γ. Αγγέλου, ο οποίος την ρώτησε ποιος είναι ο σκοπός της ακρόασης που ζητά από τον Πρωθυπουργό. Εκείνη του απάντησε ότι “πρόκειται για καθαρά εθνικό θέμα και θέλω να τον συναντήσω προσωπικά”. Από εκεί και πέρα υπήρξε πλήρη σιωπή, δεν ασχολήθηκε κανείς με το μέγα θέμα.
Όμως η Ελληνίδα αρχαιολόγος απευθύνθηκε και στον τότε Υπουργό Πολιτισμού κύριο Π. Τατούλη, στον οποίο ανάφερε ότι οι ανασκαφές που πραγματοποιούσε στην Αίγυπτο σταμάτησαν, ο υπουργός Π. Τατούλης δεν προχώρησε παραπέρα το θέμα.
Όταν δ, παραιτηθεί από Υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με την κυρία Σουβαλτζή λέγοντας της: “ συνάντησα ένα τοίχο από τον Πρωθυπουργό, γι΄ αυτό και δεν κάναμε καμιά διπλωματική νότα προς την Αίγυπτο, να συνεχιστούν οι ανασκαφές”.
Και ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής φοβήθηκε και έθαψε ποιο βαθιά τον Μ. Αλέξανδρο.
Κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην όαση της Σίουα ,την Ελληνίδααρχαιολόγο επισκέφθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αίγυπτο, ακολουθούμενος από 30 αρχαιολόγους και διεξήχθει διάλογος για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και τα έργα του ανά τον κόσμο.
Ο πρέσβης του Ισραήλ σε κάποια φάση τα πήρε στο κρανία και είπε στην αρχαιολόγο ότι, “ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας μέθυσος και κίναιδος, επισκέφθηκε ακόμα και την Ιερουσαλήμ, και προσκύνησε τον ανώτατο αρχιερέα των Εβραίων”, τότε η αρχαιολόγος του απάντησε ότι “αυτό δεν ισχύει”, επακολούθησε έντονος διάλογος ο οποίος έφθασε στα άκρα και από τις δύο πλευρές.
Φεύγοντας ο πρέσβης δήλωσε στην κυρία Σουβαλτζή: “σας εύχομαι να τελειώσετε το έργο που ξεκινήσατε, αλλά μ΄ αυτά που λέτε, πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσουν οι ανασκαφές”.
Αυτό συνέβη τότε, γι΄ αυτό και οι πολιτικοί μας φοβούνται και τρέμουν το Εβραϊκό λόμπι, που τους έχει στο χέρι, με στοιχεία για τις λοβιτούρες και τα σκάνδαλα τους.
Όσο για τις ανασκαφές της αρχαιολόγου, έφτασαν μέχρι τον προθάλαμο του Βασιλικού τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Όπως δήλωσε η ίδια, “ο προθάλαμος μαζί με τον τάφο του Στρατηλάτη είναι 523 τετραγωνικά μέτρα, και περιτριγυρίζεται από 30 στρέμματα, έχει κτιστεί από τον στρατηγό Πτολεμαίο με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην περιοχή αυτή της Αιγύπτου βρίσκονταν παλαιά ορυχεία. Ο τάφος περιέχει αμύθητους θησαυρούς, χρυσό, και ταριχευμένο το σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.”
Τέλος,να σημειωθεί ότι το Ελληνικό κράτος δεν έδωσε ούτε μία δραχμή στην αρχαιολόγο και την ομάδα της, ενώ στους τοκογλύφους Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς, τον G. Soro, Εβραίους , τα δίνει όλα.
Για την εργασία της στην όαση Σίουα και την ανακάλυψη του τάφου,η κ.Λιάνα Σουβαλτζή έχει τιμηθεί από επιστημονικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αίσχος στους προδότες πολιτικούς, πλησιάζει η ημέρα της κρίσεως για όλους τους.