Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΟ κύριος MIG...

Ο κύριος MIG και τα θαύματα του

ag00165_.gifΟ κ. Βγενόπουλος για την εταιρεία του Holding έκανε την καλύτερη διαφήμιση, χωρίς να πληρώσει φράγκο, με τον ανοιχτό διαγωνισμό που γνωστοποίησε μέσα από τον τύπο, για λογαριασμό της Ολυμπιακής Αεροπορικής Εταιρείας, και την δημιουργία λογότυπου με τον επωνυμία Olympic Air.

Η είδηση αυτή τσίμπησε στα διαφημιστικά και γραφιστικά γραφεία ανά τον κόσμο, στέλνοντας τις δημιουργίες τους δωρεάν με την ελπίδα ότι θα είναι οι νικητές του διαγωνισμού.

Έτσι λοιπόν με τον τρόπο αυτόν η νέα ονομασία της Ολυμπιακής δημοσιοποίθηκε  στο άψε – σβήσε.

Ο κύριος MIG χτύπησε “Μ΄ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια”, τζαμπαντάν διαφήμιση της εταιρείας του, όπως ακριβώς έκανε πρόσφατα ένα παραδεισένιο νησί που ελάχιστοι γνωρίζουν στον κόσμο,ζητώντας μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό, όλο κι όλο ένα υπάλληλο με μισθό παραδεισένιο. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια με τα χτυπήματα που έγιναν στην ιστοσελίδα του εν λόγω νησιού, ώστε να ελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών.
Κάτι ανάλογο έγινε και με τις ηλεκτρονικές σελίδες της MIG, άλλα και της νέας πλέον Ολυμπιακής Εταιρείας με τον ανοιχτό διαγωνισμό, με  το πολύ μικρό περιθώριο (διάστημα μιας εβδομάδας) για την δημόσια συμμετοχή των ενδιαφερομένων . Γι΄αυτό ζητήθηκε, και δόθηκε παράταση άλλες 15 ημέρες χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί στον τύπο. Το ίδιο κόλπο γίνεται και με τις ενδυμασίες του προσωπικού της έν λόγο ,νέας αεροπορικής εταιρείας της MIG.

Βέβαια η ιδέα αυτή “μ΄ έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια”, δεν κολακεύει και τόσο τον δημιουργό της, τον κύριο MIG, διότι αν πράγματι έχει ως όραμα να βοηθήσει την πατρίδα του την Ελλάδα (έτσι τουλάχιστον τονίζει ο ίδιος) θα μπορούσε κάλλιστα αυτόν τον ανοιχτό διαγωνισμό, για το λογότυπο να το αναθέσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο δημιουργικό τμήμα Ήχου και Εικόνα, όπου έχει ως αντικείμενο μεταξύ πολλών άλλων και δημιουργίες – χαράξεις λογοτύπων, πάσης φύσεως ψηφιακής τέχνης, έτσι ώστε να αναδείξει παγκοσμίως και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως είναι αυτό του Ιονίου, με πολλοί αξιόλογους καθηγητές που προσφέρουν στους φοιτητές του δημιουργικού τμήματος εξερετικές γνώσεις και εμπειρία.

Οι δε φοιτητές του, που θα είναι και οι πρώτοι πτυχιούχοι στην Ελληνική αγορά έχουν εργαστεί κατά καιρούς, κάνοντας την πρακτική τους στο Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, το Αμερικάνικο CNN, και το κρατικό Ισπανικό κανάλι.

Το δε αντίστοιχο διάστημα το κρατικό κανάλι ΕΡΤ Α.Ε για την ψηφιακή εικόνα και το λογότυπο της  προτίμησε να σπαταλήσει τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου σε ξένο οίκο, αντί να το αναθέσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και κατ΄ επέκταση στους Έλληνες φοιτητές, όπου πιστεύω ακράδαντα θα είχαν κάνει καλύτερη δουλειά απ΄ αυτήν που μας λανσάρει ο ξένος οίκος.

Σιγά το πράγμα, έχω επίγνωση γι΄ αυτά που γράφω, καθώς παρακολουθώ από κοντά τις εργασίες του πανεπιστημίου αυτού.

Άλλοι είναι αυτοί που το παίζουν τυφλοί.

Εν πάσει περιπτώσει το ζητούμενο είναι ο καθένας όπως τα αρπάξει. Όπως και στην περίπτωση του κυρίου MIG ,(και η ΕΡΤ) που δήθεν έχει καλές προθέσεις, ενώ επί της ουσίας κυνηγά το κέρδος, αλλιώς πως θα έφθανε εκεί που βρίσκεται σήμερα.

Στην προκειμένη περίπτωση με το λογότυπο για την αεροπορική εταιρεία αν γινόταν ανάθεση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα έπρεπε να εξασφαλίσει και τα πνευματικά δικαιώματα, και αυτά στοιχίζουν.

Ενώ με τους πάσης φύσεως διαγωνισμούς , κρύβονται άλλα διαφημιστικά παιχνίδια, και μόνο την Ελλάδα δεν τιμά ο κάθε επενδυτής.

ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ακριτική Φλώρινα, από πατέρα ντόπιο ομιλούντα και το τοπικό ιδίωμα και μητέρα βλάχα από το ηρωικό Μοναστήρι, ομιλούσα επίσης τη βλαχική διάλεκτο. Οι γονείς μας ήταν αυτοί που μας εμφύσησαν την αγάπη για την...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....