Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΟ καλλιτέχνης που...

Ο καλλιτέχνης που δεν θα πεινάσει ποτέ

pandazis_auαναμφίβολα είναι ο Λετέρης Πανταζής. Από επαγγέλματα τα έχει κάνει σχεδόν όλα. Τελευταία ψήνει και πουλά σουβλάκια και όχι μόνο στις δύο κινητές καντίνες που έστησε στην παραλιακή της Βούλας. Βέβαια οκτάωρο δεν συμπληρώνει στα σουβλάκια έχει ανθρώπους για την λειτουργία τους, αλλά πολλές φορές βρίσεκται με την ποδιά να ψήνει και να πουλά τα φρέσκα και της ώρας προϊόντα των καντινών.

Σ΄ αυτόν τον άνθρωπο – καλλιτέχνη βγάζω το καπέλο, γιατί δεν κολλά σε τίποτα, δεν σνομπάρει κανέναν, αυτή είναι και η συνταγή της επιτυχίας του. Πάντα επίκαιρος, παντός καιρού.

Θυμάμαι τον Λευτέρη Πανταζή όταν είχε έλθει από την Τασκένδη της Σοβιετικής ένωσης. Έκανε πολλές και διάφορες δουλειές του ποδαριού. Έτσι έβγαλε τα πρώτα του λεφτά για να τα επενδύσει στο τραγούδι που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Έβγαλε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τα λεφτά που μάζεψε, στην οποία ο ίδιος ήταν ο παραγωγός, αλλά και ο ίδιος προσωπικά προώθησε τον δίσκο του, γυρνώντας από δισκοπωλείο σε δισκοπωλείο, ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με τους υπαλλήλους και τους καταστηματάρχες, στους οποίους χάριζε όλα τα κέρδη από τα ποστοστά που δικαιούνταν.

Με τον έξυπνο αυτό τρόπο τα περισσότερα δισκοπωλεία της Θεσ/νίκης τοποθετούσαν τον δίσκο του πρώτη μούρη στην βιτρίνα, όπου μόνο μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών είχαν το προνόμιο οι δίσκοι τους (βινύλιο) να φιγουράρουν στις βιτρίνες όπως του Σ. Καζαντζίδη, Τ. Βοσκόπουλου, Μαρινέλλας, Γ. Πουλόπουλου, Δ. Μητροπάνου Μ.Μητσά και πολλών άλλων.

Με τον έξυπνο αυτό τρόπο του μάρκετινγκ ο Πόντιος κατάφερε σιγά – σιγά να ανέβει τα σκαλιά και να γίνει ευρύτερα γνωστός. Ο ίδιος δε κολλούσε και τις αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης για το κέντρο που τραγουδούσε και ο ίδιος προωθούσε την δισκογραφία του από πόρτα σε πόρτα.

Δεν κολλούσε σε τίποτα, πάντα ήταν πρόθυμος, και παραμένει έτσι μέχρι και σήμερα, για όποιον τον καλούσε για συνέντευξη σε Ραδιόφωνο, TV, περιοδικά, εφημερίδες.

Σε πολλούς χορούς, συνεστιάσεις πήγαινε αφιλοκερδώς για να τραγουδήσει, ακόμα και σε χωριά, ποτέ δεν το έπαιζε φίρμα,’ετσι  έφτασε να καταξιωθεί, και να γίνει μεγάλο όνομα του Ελληνικού πενταγράμμου.

Είναι αγαπητός καλλιτέχνης της ομογένειας όπου πάντα σε κάθε εμφάνιση του γεμίζει τις αίθουσες. Ο Λευτέρης πάντα είναι ένα βήμα μπροστά απ΄ όλους τους άλλους με τις μελετημένες κινήσεις του.

Δεν φοβήθηκε ποτέ μήπως και  τσαλακωθεί η εικόνα του.

Την χειμερινή περίοδο 2008-2009 κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανίζεται μαζί με τον μεγάλο λαϊκό βάρδο Τόλη Βοσκόπουλο στο νυχτερινό κέντρο “Όπερα” των Αθηνών.

Οι συζητήσεις έγιναν, συμφώνησαν σε όλα, χωρίς όμως ακόμα και σήμερα  να πέσει η καθιερωμένη προκαταβολή.

Εφόσον όλα πάνε καλά, οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν και ένα ντουέτο με τίτλο “Αυτή η γυναίκα φίλε μου είναι η ζωή μου” σε μουσική του Νίκου Γεραλή και στίχους του Πάνου Φαλάρα.

Ένα όμορφο και διαχρονικό τραγούδι που βλέπω να γίνεται σουξέ, όπως το άκουσα και μου άρεσε πάρα πολύ.

Για να δούμε τις εξελίξεις.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...