Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙστορικάΟ εν αποστρατεία...

Ο εν αποστρατεία Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τραχανατζής έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο εν αποστρατεία Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τραχανατζής έδωσε συνέντευξη στον  δημοσιογράφο Νίκο Βάνη για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο θρύλος των καταδρομών Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής οποίος υπηρέτησε ως διοικητής της Σχολής  Ευελπίδων και διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Θρύλος των καταδρομών ο Στρατηγός Τραχανατζής, εμπνέει σεβασμό στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Ένα Σύντομο Ιστορικό για τον Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τραχανατζής.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής μαζί με έναν Νικόλαο Ντούβα (αξιωματικό που πήρε μέρος στο ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στην Κύπρο το 1974) και η κατάληψη του στρατοπέδου Καταδρομών των Τούρκων στο ύψωμα Κοτζά Καγιά 20 Ιουλίου 1974. Έχουν περάσει πάνω από δώδεκα ώρες από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων για κατάληψη της Κύπρου.

Οι καταδρομείς ακατάπαυστα μάχονται σε όλα τα μέτωπα.

Ώρα 18.30. Οι 11ος, 12ος και 13ος Λόχοι Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών μόλις έχουν ολοκληρώσει την τοπογραφική ενημέρωση σε πρόχειρες αμμοδόχους στο ύψωμα της Αετοφωλιάς. Μια νέα επιχείρηση τους περιμένει:

Η κατάληψη του στρατοπέδου Καταδρομών των Τούρκων στο ύψωμα Κοτζά Καγιά, το οποίο εντωμεταξύ έχει ενισχυθεί από δυνάμεις αλεξιπτωτιστών που πάτησαν το πρωί τα άγια χώματα της Κύπρου.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής στάλθηκε και το Κόσοβο των ελληνικών δυνάμεων του ΟΗΕ»

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής στάλθηκε εκεί το 1991 ως προσωπική επιλογή του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. ο διοικητής των ελληνικών δυνάμεων του ΟΗΕ» το σύντομο οδοιπορικό της αποστολής, η οποία φτάνει στη Βαγδάτη με ένα C-130 του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) και συνεχίζει οδικώς έως την πόλη Ράνια κοντά στα σύνορα Ιράν – Ιράκ .Κωνσταντίνος Τραχανατζής, ο οποίος «ήταν ο πρώτος κομάντος στις Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις, αρχηγός των Αλεξιπτωτιστών, διοικητής της σχολής»,

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής και σας παραθέτουμε τα λίγα λόγια , αλλά ενδιαφέροντα ευρήματά μας.

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε και σε διάφορες άλλες πόλεις του «ιρακινού Κουρδιστάν»,

Επίσης συμπτωματικά συναντήθηκαν με ένστολους βετεράνους εκπρόσωπους του ελληνικού κράτους.

Αποστολές στο Κουρδιστάν ξαναέγιναν το 1995-96, το 1997 και το 2002-04.

 

Συνέντευξη του στρατηγού Κωνσταντίνος Τραχανατζής

Β.Ν.. Πως βλέπετέ την σύρραξη Ρωσία  Ουκρανίας

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής..  Οπός να είναι μια Ρωσία  το σχεδιάζει και το εκτελεί  οπός έκανε και τα προηγούμενα χρονιά .

Β Ν.. Η Ρωσία έκανε οπός έκανε και η Τουρκιά με την Κύπρο.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής..  Μια μεγάλη χώρα οπός είναι η Τουρκιά φυσικά με πλάτες τον Αμερικανών  έκανε εισβολή στην Κύπρο επιτέθηκε σε μια χώρα ειρηνική δεν είχε βλέψης σε κατή διαφορετικό μπόρεσε να κάνη αυτό που ήθελε η Κύπρος δεν ενόχλησε κανέναν  κράτος ομάδα ανθρώπων και είναι αδικαιολόγητη για την εγκληματική  Τουρκιά.

Β Ν..Πως  Βλέπετε τον πόλεμο Ρωσία και Ουκρανίας να πηγμένη πολλή Κέρο.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής.. Όσο  αντέξουνε  ελπίζω ακόμη θα αντέξουνε η ουκρανή αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια

Β Ν . .Πως βλέπετε να γίνετε ανταρτοπόλεμο στης πόλης θα ύπαρξη ανταρτοπόλεμος.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής.. Με τα μέσα που υπάρχουν σε όλους τους σύγχρονους στρατούς  είναι δύσκολα να αντέξουν υπάρχουν ηλεκτρονικά που εντοπίζουν τους μαχητές αλλά και τα  όπλα που τα αναγνωρίζουν ώμος η Ουκρανία είναι μεγάλη χώρα και είναι δύσκολο για ανταρτοπόλεμο και οι στόχοι  είναι εύκολη για της δύναμης καταδρομών, ώμος θέλει χρόνο πόλη για να οργανωθούν.

Oι Ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές είναι αντιμέτωποι με ένα σημαντικό πρόβλημα να αναζητούσαν τους στόχους τους μέσα από τις διόπτρες των όπλων τους Ρώσους

Ενώ οι δύναμης καταδρομών η ρωσικές στην Ουκρανία προσπαθούσαν να τους τυφλώσουν τους ελεύθερους σκοπευτές της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας τη λάμψη του γυαλιού εκτόξευαν προς το μέρος τους λέιζερ υψηλής ευκρίνειας με αποτέλεσμα να βλάπτεται η όραση των ελεύθερων σκοπευτών αυτή είναι μια ναέ τεχνολογία που έχουν οι δύναμης οι ρωσικές.

Αυτό είναι ένα δείγμα για ανταρτοπόλεμο στους σύγχρονους Στρατού Ξηράς..

ΒΝ.. Η κυβέρνηση που έστειλε τα όπλα ήταν σωστό .

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής.. Έστειλε αυτά που έπρεπε  μόνο αυτά που χρειαζόταν έστειλε από τα κατασχεμένα,

Από ένα πλοίο που έχει κατάσχεση το λιμενικό που στέλναν η τούρκοι στην λυβή  το φορτίο ήταν από την Ουκρανία, δεν έχει σχέση από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

Β Ν.. Όσο αναφορά έχει σχέση η Ελλάδα  με την εμπλοκή στο πόλεμο με την Ουκρανία.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής..Μέχρι στιγμής  δεν θα έχει εμπλοκή η Ελλάδα αν το κάννη είναι καθαρά αυτοκτονία.

ΒΝ.. Πώς βλέπεται την επιθετικότητα τον τούρκων που ζητάν αποστρατικοποίηση.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής.. Ο στρατηγός ο φλώρος το ξερή καλά δεν θα το τολμήσουνε η τούρκοι, ο στρατός μας είναι και έχει μεγάλη δύναμη αν τολμήσουν θα βρουν ένα τείχος  και θα πάρουν την απάντηση που πρέπει ΜΟΝ ΛΑΒΕ η ειδικές δύναμής καταδρομών τους δώσαν ένα μάθημα στην Κύπρο μας τότες ήμουν εκεί το ξερής εσύ κομάντο με την μάχη, Στις επιχειρήσεις Κοτζάκαγια, Πιλερίου, Αϊρκώτισσας, Βασίλειας, Αετοφωλιάς, Κυπαρισσόβουνου, Υψώματος 126 και Πυροΐου.Ανεβήκαμε στον Προφήτη Ηλία και κάναμε μια πρόχειρη αναγνώριση του εδάφους από την Αετοφωλιά.

Η Μοίρα σταθεροποιήθηκε στο ύψωμα και απέκρουσε επιτυχώς κάποιες απόπειρες αντεπιθέσεων.

Παρά τα ανυπέρβλητα προβλήματα στις επικοινωνίες, η 31 Μοίρα Καταδρομών έφερε εις πέρας την αποστολή της, με ακριβό τίμημα έναν νεκρό καταδρομέα και λίγους ελαφρά τραυματίες.”

Ο 13 Λόχος Κρούσεως της 31 Μοίρας, είχε στο μεταξύ μερικώς αναπληρωθεί με επιστράτους προετοιμάσθηκε, έλαβε την διαταγή επιχειρήσεων από τον διοικητή του (τον τότε υπολοχαγό Γλεντζέ), και κινήθηκε προς τον στόχο του που ήταν ένας σταθμός επικοινωνιών φυλασσόμενος από Τούρκους Καταδρομείς.

Αυτά από την την Κύπρο
 

Ποτέ δεν θα έχουμε κίνδυνο από τους τούρκους αρκεί να είμαστε ενωμένη σαν Έλληνες οπότε είμασταν ενωμένη πάντα είμαστε νικητές.

ΒΝ.. Πώς βλέπετε τον ελληνικό στρατό σήμερα.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής.. Ο ελληνικός στρατός είναι καλύτερος από όταν ήμουν εγώ μάχιμος και καλά εξοπλιζόμενος.

 

ΒΝ.. Να σε ευχαριστήσω στρατηγέ.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Τραχανατζής..  Ένταξη ρε κομάντο

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...