Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Εμφύλιος και...

Ο Εμφύλιος και Εφιαλτικός Πόλεμος της Λιβύης του 2011.

libyh.jpg

Έλενα Βάνη

Η Λιβύη το 2011 καλείται να αντιμετωπίσει έναν εσωτερικό πόλεμο μεταξύ των πολιτών του.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες με αποκορύφωμα τις τελευταίες ώρες, συνθέτουν ένα σκηνικό απάνθρωπο όπου η βία έχει εισχωρήσει παντού.

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν από τη Λιβύη είναι συγκεχυμένες και αόριστες καθώς το δίκτυο επικοινωνίας της χώρας έχουν διακοπεί έπειτα από εντολές του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι συνοικίες της Τρίπολης καταστρέφονται η μία μετά την άλλη. Βομβαρδίζονται από αεροπορικά μέσα προκείμενου να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών. Σπιθαμή προς σπιθαμή ,χωρίς κανένα έλεος, βομβαρδίζεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν θέση οι συναισθηματισμοί.

 Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η μοναδική μαρτυρία κατοίκου που έφτασε στα αυτιά της ενημέρωσης, «στην περιοχή πυροβολούν ότι κινείται». Τι να πεις μετά από αυτή τη συγκλονιστική μαρτυρία;;;;;

Οι τρείς αυτές λέξεις φτιάχνουν την εγκληματική εικόνα που ζουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας εκεί. Πληροφορίες με επιφύλαξη αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 300.

Ο ίδιος ο ηγέτης τους ξεσπά στο ίδιο του το Έθνος με αυτό τον βίαιο τρόπο, ο οποίος είχε ανέλθει στην εξουσία το 1969 με πραξικόπημα. Βομβαρδισμός αυτή ήταν η μόνη λύση που βρήκε για να διαλύσει το εξεργεμένο πλήθος.

 Η πόλη της Τρίπολης έχει τυλιχτεί στις φωτιές και αναρωτιόμαστε που θα οδηγήσει αυτό και μέχρι που θέλει να το φτάσει το καθεστώς Καντάφι;;;;

Τα πάντα φαίνονται πώς στρέφονται εναντίον του Καντάφι, αρχίζουν όλοι και τοποθετούνται με την στάση του απέναντι στις βλέψεις και τις εντολές αυτού. Μέχρι και ομάδα αξιωματικών του Λιβυκού στρατού σε ανακοίνωση τους προέτρεπαν τους στρατιώτες να ενωθούν με τους διαδηλωτές για να εκδιώξουν τον Καντάφι λέγοντας τους χαρακτηριστικά «ελάτε να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού».

Στην αντίπερα όχθη και σε μια θέση απαθέστατη βρίσκεται ο Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι όπου εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να διαψεύσει την φημολογία ότι είχε εγκαταλείψει την χώρα και ότι βρισκόταν στην Βενεζουέλα.

Αυτά τα λόγια θέλησε να εκφράσει στην σύντομη του δήλωση στο κρατικό κανάλι, ότι δηλαδή βρίσκεται στην Τρίπολη και όχι στην Βενεζουέλα όπως είχαν μεταφέρει λανθασμένα τα κανάλια.

Ωστόσο η κατάσταση εντείνεται παρά καταστέλλεται θα λέγαμε. Οι κινήσεις του ηγέτη της Λιβύης θα λέγαμε πως μόνο οργή προκαλεί στο ήδη εξεργεμένο πλήθος κα αυτό το πλήθος όσο περνούν οι μέρες και οι αιματοχυσία συνεχίζει, πολλαπλασιάζεται μεγαλώνοντας το πλήθος οργής και εκδίκησης προς το πρόσωπο του ηγέτης τους.

Έλενα Βάνη

helenavani@hotmail.com

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...