Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικά«Ο Δόκτωρ Θάνατος...

«Ο Δόκτωρ Θάνατος Ο Σπύρος Πνευματικός για τους καρκινοπαθείς

Ο Σπύρος Πνευματικός τέθηκε σήμερα Παρασκευή (09.06.2023) εκτός εκλογικής μάχης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει και σχετική δήλωση από την Αιδηψό.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», είπε.

Ωστόσο εκεί στη ΝΔ προσπαθούν να μας πουν τι; Ότι έπεσαν από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή τους; Τα ίδια δεν πιστεύουν και οι ίδιοι; Γιατί διέλυσαν το ΕΣΥ; Γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα; Γιατί καθημερινά πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος στα δημόσια νοσοκομεία μας; Που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων;

Τα πράγματα είναι απλά.. Έχεις λεφτά ζεις, δεν έχεις …τότε ψόφας μόνος σου .. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους μαφιόζους της κυβέρνησης…

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής προκάλεσε σάλο με όσα δήλωσε σχετικά με τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας για την ανάγκη να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, πρότεινε το λεγόμενο «triage», δηλαδή τη διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια, καθηγητής Ιατρικής, Σπύρος Πνευματικός, είπε ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή.

Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων» και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

Το βιογραφικό του Σπύρου Πνευματικού:

Ο Σπύρος Πνευματικός (1964) είναι Έλληνας πολιτικός, ιατρός και πανεπιστημιακός. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Ευβοίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Η καταγωγή του είναι από τη Χαλκίδα. Ο παππούς του Σπύρος ήταν από τους Στρόπωνες και η γιαγιά του Αγγελική από τη Στενή.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έκανε την ειδικότητά του στην Ορθοπεδική στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του πήρε τον τίτλο του Assistant Professor στο Baylor College of Medicine και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Ορθοπεδικής σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος της Αμερικής, το Ben Taub General Hospital.

Έζησε 14 χρόνια στις ΗΠΑ ακολουθώντας ακαδημαϊκή και κλινική σταδιοδρομία και το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ.

Σήμερα είναι Καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Παράλληλα, είναι Καθηγητής Ορθοπεδικής στο Baylor College of Medicine στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας από το 2013 μέχρι το 2015.

Είναι μέλος διεθνών ιατρικών εταιριών όπως American Academy of Orthopedic Surgeons, North American Spine Society, European Spine Society, AO Trauma, AO Spine.

Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα και έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε υψηλού επιστημονικού κύρους περιοδικά.

Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό και Καθηγήτρια Σοφία Χατζηιωάννου και έχει δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Γιώργο.

Οι πολύ καλές σπουδές ωστόσο αλλά και οι καλές οικονομικές απολαβές, δυστυχώς δεν σε κάνουν και ΑΝΘΡΩΠΟ..

Ο Ανάπηροκτόνος Νόμος με (ΦΕΚ 5083/Β/04-11-2021) της Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη…

Οι καρκινοπαθείς «ΑΝΑΠΗΡΟΙ» ανασφάλιστοι υπερήλικας που την έκοψαν το επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, Ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Πιερρακάκη!!!!

Εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα Ελληνικό Φαινόμενο του Σαββάτου..

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...