Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΟ Δήμαρχος Θεσ/νίκης...

Ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης κατά την διάρκεια της έκτακτης Συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στο θέμα της υπεξαίρεσης των ασφαλιστικών εισφορών στο Δήμο

29Μαρ'10_1οΜέρος.wmvΒ.Παπαγεωργόπουλος: Είναι γνωστό ότι ως Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δ.Θ), είμαστε η Διοίκηση των ΕΡΓΩΝ. Αλλάξαμε την εικόνα της πόλης από την Ν.Παραλία μέχρι την Αλάνα της Τούμπας και από τον Λ.Πύργο μέχρι τα Τείχη.

Είμαστε η Διοίκηση που έλυσε το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου κατά τα 140 χρόνια της λειτουργίας του, με την κατασκευή του Δημαρχείου της Πόλης μας και το τεράστιο παρκινγκ των 1.000 θέσεων.

Είμαστε η Διοίκηση της Ανθρωπιάς με δεκάδες κοινωνικά προγράμματα από τα επιδόματα στους πολυτέκνους και άπορους, μέχρι την Στέγη Αλτσχάϊμερ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Είμαστε η Διοίκηση του Πολιτισμού με 100δες εκδηλώσεις υψηλοτάτου επιπέδου κάθε χρονιά.

Είμαστε η Διοίκηση που έσπασε όλα τα ρεκόρ αγάπης και εμπιστοσύνης από τον Λαό της Θεσσαλονίκης. Είμαστε η πρώτη Διοίκηση από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο Δ.Θ., την οποία εμπιστεύθηκε επί 3 συνεχείς 4ετίες ο Λαός της πόλης μας.

Και ήδη οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν μακράν πρώτους στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων.

 Μόλις στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από μεγάλη εφημερίδα της πόλης μας ο Λαός της Θεσσαλονίκης μας έδωσε 43,3% και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μόλις 14,6%!…

Συγχρόνως είμαστε η Διοίκηση, που δεν ανήκει πουθενά, παρά μόνο στον απλό Θεσσαλονικιό. Δεν υπηρετούμε κανένα συμφέρον, δεν ανήκουμε σε κανένα σαλόνι, δεν συνεργαζόμαστε με καμία δύναμη είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού, δεν υπηρετούμε καμία εφημερίδα και κανένα κανάλι.

Αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών μας, είναι το συμφέρον του Λαού της Θεσσαλονίκης και μόνον. Γι’ αυτό ακριβώς, συγκεκριμένες δυνάμεις και του εσωτερικού και του εξωτερικού έχουν συνασπισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον μας και αγωνίζονται πάση θυσία να αλλάξουν την βούληση του Λαού της Θεσσαλονίκης, να διαμορφώσουν κατά τα συμφέροντά τους την ψήφο του Πολίτη της Θεσσαλονίκης.

Δεν μπορούν να δεχθούν άλλη μία ήττα στον Δήμο μας, στις Δημοτικές Εκλογές που έρχονται. Και κάνουν ότι μπορούν για να μη κερδίσει η Παράταξή μου στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.

Μεταχειρίζονται κάθε μέσο. Διαρρέουν ακόμη και τις πιο ψευδείς ειδήσεις, όπως αυτή που δημοσιεύθηκε στον χθεσινό Τύπο. Προσπαθούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη.

Δεν παρουσιάζουν ορισμένοι τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς την Δικαιοσύνη για επιτάχυνση των διαδικασιών, για άμεση καταδίκη των υποδίκων που επί 2 χρόνια κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά φιλοξενούν «διαρροές» για να διαβάλουν την Διοίκησή μας στα μάτια των Θεσσαλονικέων.

Και φθάσαμε προχθές, στην 25η Μαρτίου. Την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, δημοσιεύθηκαν κατά τρόπο συντονισμένο «διαρροές» από τους ίδιους κύκλους. Σε όλες τις εφημερίδες, ταυτοχρόνως!…

Μεγάλη η είδηση!… Η παραπομπή των υπευθύνων για την υπεξαίρεση – ενέργεια για την οποία εργαζόμαστε εδώ και 2 χρόνια – ΔΕΝ θα γίνει λένε τα δημοσιεύματα πριν τις Δημοτικές Εκλογές, αλλά όμως ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ μετά το Πάσχα η εξέταση των μαρτύρων!…

Αναγγέλθηκε λοιπόν ότι καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα έχουμε καταθέσεις μαρτύρων και βέβαια «διαρροές»!… Αυτό που πιέζαμε με όλους τους τρόπους να γίνει εδώ και 2 χρόνια τελικά θα γίνει τώρα κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά συγχρόνως δεν θα φθάσει η Δικαιοσύνη τώρα στο τελικό στάδιο, γιατί αυτό έχει προγραμματισθεί για μετά ακριβώς τις εκλογές.

Για να πάμε δηλαδή στις εκλογές μόνο με σκιές και με «διαρροές» από τους γνωστούς κύκλους και όχι με την τελική παραπομπή από την Δικαιοσύνη των υπευθύνων!…

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο διοικούμε, όσα έχουν γίνει στον Δήμο μας τα τελευταία 11 χρόνια που είμαι Δήμαρχος. Σε αυτά τα 11 χρόνια συλλάβαμε μεταξύ των 4.500 υπαλλήλων του Δ.Θ. 3 επίορκους. Και οι 3 απολύθηκαν σε χρόνο μηδέν, και στους 3 καταλογίσθηκαν τα ποσά που υπεξαίρεσαν και οι 3 παραπέμφθηκαν από την Διοίκηση στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Στην οποία δυστυχώς ακόμη κανένας από τους 3 αυτούς δεν έχει λογοδοτήσει.

Κανείς ακόμη δεν έχει τιμωρηθεί. Είμαστε η μόνη Διοίκηση στην Ελλάδα που έχει απολύσει μέσα στα τελευταία χρόνια 3 υπαλλήλους για ηθικά παραπτώματα, τα οποία δυστυχώς είναι καθημερινά στο Ελληνικό Δημόσιο, στις Εφορίες, στις Πολεοδομίες, στα Πανεπιστήμια, στην Τ.Α., παντού.

Και αντί να μας συγχαρούν που ότι παρουσιάζεται το στέλνουμε αμέσως στην Ελληνική Δικαιοσύνη για επιβολή κυρώσεων, πέρα από την απόλυση που επιβάλουμε εμείς, ακούμε τα χίλια όσα. Από υπονοούμενα και ύβρεις, μέχρι πρωτοσέλιδα και συκοφαντίες αισχίστου είδους.

Ένας τεράστιος αγώνας για να ΜΗ συνεχίσει η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου.

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να ενημερώσω τους Θεσσαλονικείς, ότι ακόμη και Προξενείο ξένης χώρας προχώρησε σε πρωτοβουλίες συγκεκριμένες, και υποβοήθησε εκδηλώσεις συγκεκριμένες για να επιτύχει την απομάκρυνση του Παπαγεωργόπουλου από την Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, γιατί οι θέσεις του στην υπεράσπιση 3 του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, δεν είναι αυτές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αυτής!…

Σε αυτό το σημείο έχουμε φθάσει.

Κυρίες και κύριοι,

Μέσα στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία 2 χρόνια αντιμετωπίζουμε ως Διοίκηση του Δ.Θ. μια σειρά από μελετημένες «διαρροές» από συγκεκριμένες πηγές, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες έτσι ώστε να δημοσιεύονται Κυριακές ή σε ημέρες αργιών, ημέρες δηλαδή μεγάλης κυκλοφορίας των Εφημερίδων της πόλης μας.

Σας ανέφερα προηγουμένως τις συντονισμένες «διαρροές» που δημοσιεύθηκαν στις Εφημερίδες της 25ης Μαρτίου. Χθες, ημέρα Κυριακή 28η Μαρτίου, είχαμε ένα ακόμη πρωτοσέλιδο άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα και ακριβώς δίπλα η φωτογραφία μου!… Δημοσίευμα ψευδέστατο! Δημοσίευμα συκοφαντικό! Αποκύημα φαντασίας!

Τι λέει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα; «Η μεγάλη ληστεία στο Δήμο». «Πώς έφαγαν 50 εκατομμύρια €». Και αντί να έχει φωτογραφία τον κλέφτη που παραδέχθηκε ήδη τις ευθύνες του, έχει φωτογραφία του Δημάρχου!…

Δηλαδή άμα κλέψουν σε μία Εφορία θα έχουμε φωτογραφία του Πρωθυπουργού!…

Αν κλέψουν σε μία Υπηρεσία του Δημοσίου, θα έχουμε φωτογραφία του Πρωθυπουργού!… Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

 «Ανώνυμη εταιρία φέρεται να προμήθευσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης λογισμικό αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Τα ποσά που εκταμιεύονταν από το Δήμο Θεσσαλονίκης για την «αγορά» του πανάκριβου λογισμικού κατέληγαν στην ……. τσέπη δημοτικού υπαλλήλου (προφανώς όχι για λογαριασμό του), στον οποίο μεταβιβαζόταν η επιταγή δια της οπισθογράφησης της από την εταιρία!».

Βεβαίως στις μέσα σελίδες η Εφημερίδα τα μισά τα παίρνει πίσω, αλλά ποιος δίνει σημασία στα μικρά γράμματα στις μέσα σελίδες; Η ζημιά έχει γίνει. Λέει συγκεκριμένα στις μέσα σελίδες:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγορές λογισμικού που φέρεται πως έγιναν με αυτό τον τρόπο ήταν επαναλαμβανόμενες, ενώ ερευνάται αν η εταιρία είναι «μαϊμού» και αν έγιναν ή όχι προμήθειες λογισμικού από το Δήμο»!…

 Αυτό είναι το επίπεδο της επίθεσης που δέχεται η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που μόνο ένα αμάρτημα έχει: Εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για το καλό των Θεσσαλονικέων.

Και οι Θεσσαλονικείς της επιστρέφουν το ενδιαφέρον αυτό με την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους. Και αυτό πρέπει να αντιστραφεί πάση θυσία, διότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένες δυνάμεις.

Επί της ουσίας, ποια είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι όσα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδή!…

Το δημοσίευμα είναι ψευδέστατο!

Το δημοσίευμα είναι απολύτως συκοφαντικό!

Δεν λέει το όνομα της Εταιρίας, γιατί θα αποκαλυφθεί αμέσως το ψεύδος!

4 Δεν λέει το όνομα του υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, γιατί θα αποκαλυφθεί αμέσως το ψεύδος!

Δεν λέει τον χρόνο που έγινε το δήθεν γεγονός, γιατί θα αποκαλυφθεί αμέσως το ψεύδος!

Δεν λέει το ποσό των χρημάτων που στοίχισε η υποτιθέμενη αγορά λογισμικού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί θα αποκαλυφθεί αμέσως το ψεύδος! Αλλά έχει την φωτογραφία του Δημάρχου!…

 Όταν ο Δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με όσα συκοφαντικά περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα!

Όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία 11 χρόνια που είμαι Δήμαρχος ΔΕΝ παρήγγειλε κανένα λογισμικό «αξίας εκατομμυρίων ευρώ» όπως μάλιστα λέει το πρωτοσέλιδο Κυριακάτικο δημοσίευμα!

Απόλυτα Γκαιμπελική δηλαδή η μέθοδος! Πες, πες, κάτι θα μείνει.

Δεν προσπαθεί η Εφημερίδα να διασταυρώσει την πληροφορία που της διοχέτευσαν οι γνωστοί κύκλοι. Δεν ασχολείται το δημοσίευμα με τον κλέφτη. Δεν ασχολείται με τους Προϊσταμένους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ασχολείται με τους Διευθυντές. Δεν ασχολείται με τον Ταμία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ασχολείται με τους Ορκωτούς Λογιστές που κάνουν κάθε χρόνο έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν ασχολείται με το Ελεγκτικό Συνέδριο που πριν από οποιαδήποτε εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού προελέγχει την νομιμότητα της δαπάνης. Δεν ασχολείται με τους Αντιδημάρχους.

Ασχολείται με ένα μόνο. Τον Δήμαρχο!…

 Φωτογραφίζει ένα μόνο: Τον Δήμαρχο!… Αυτός είναι ο στόχος!… Χτυπήστε τον. Διαλύστε τον. Διαβάλτε τον. Με όλα τα μέσα.

Όσο ανέντιμα και αν είναι. Για να μη βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου! Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν βάλει θα τις κερδίσει τις εκλογές!…

Έχουν κάνει τις δημοσκοπήσεις τους, ως προς τα πρόσωπα, τις οποίες βεβαίως δεν δημοσιεύουν. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!…

– Όσον αφορά το ψευδέστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα:

Ουδέποτε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αγόρασε λογισμικό εκατομμυρίων μάλιστα €!..

Ποτέ δεν πλήρωσε εκατομμύρια € για αγορά λογισμικού!

Ουδέποτε παρήγγειλε λογισμικό εκατομμυρίων μάλιστα €.

Καμία όχληση δεν είχε ποτέ ο Δ.Θ. ούτε από κάποια Εταιρία, ούτε από την Εφορία, ούτε από κανέναν άλλον.

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Και αυτή είναι η ποιότητα των κατηγοριών που δεχόμαστε.

Κυρίες και κύριοι,

 Λυπάμαι βαθύτατα για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελληνική Πολιτική σκηνή.

Λυπάμαι βαθύτατα για το επίπεδο ορισμένων μέσων ενημέρωσης της πατρίδας μας. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί. Πάση θυσία. Με όλα τα μέσα. Ακόμη και με ανέντιμα μέσα. Ακόμη και με ψεύδη. Και με συκοφαντίες.

Είναι δυνατόν αλήθεια, ως Διοίκηση του Δήμου αντί να ασχολείσαι με έργα για το καλό του κοινωνικού συνόλου, να προσπαθείς καθημερινά να προστατευθείς από την λάσπη που εξαπολύεται κατά τρόπο συστηματικό από συγκεκριμένους κύκλους;

 Είναι δυνατόν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, με όλους αυτούς τους τρόπους, να θέλουν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη μας, επειδή μας αγαπάει ο κόσμος, επειδή αγκαλιάζει το έργο μας, επειδή μας περιβάλει με την εμπιστοσύνη του;

 Ας προβάλουν τα κέντρα αυτά, όσο θέλουν τους δικούς τους υποψήφιους Δημάρχους που εναγωνίως ψάχνουν τα τελευταία χρόνια, χωρίς μέχρι στιγμής σοβαρό αποτέλεσμα.

 Ας διαφημίσουν όσο θέλουν τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν μας πειράζει καθόλου.

 Και ας αφήσουν ήσυχη την Διοίκηση να ασκήσει τα καθήκοντά της, μέσα στα πλαίσια του Νόμου όπως πάντα κάνει, για το καλό του Λαού της Θεσσαλονίκης!

Κυρίες και κύριοι,

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έπεσε θύμα μιας σπείρας που από το 1993, σύμφωνα με το πόρισμα της Θ΄ΔΟΥ, λυμαινόταν τα χρήματα των Θεσσαλονικέων που αντί να φθάνουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Θ΄ΔΟΥ κατέληγαν στις τσέπες ορισμένων τρωκτικών τα οποία προσκόμιζαν στο Ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης πλαστές αποδείξεις και παραποιημένα παραστατικά.

Πριν 2 ολόκληρα χρόνια και 2 μήνες τους συνέλαβε η δική μας Διοίκηση, τους επέβαλε τις βαρύτερες των ποινών που περιγράφει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και τους παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη της οποίας περιμένουμε την κρίση.

Γιατί λοιπόν ορισμένοι δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της;

Γιατί δεν αφήνουν να λάμψει η αλήθεια και όποιος έκλεψε να πάει φυλακή;

Γιατί ορισμένοι ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπαθούν να λερώσουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης;

 Τι συμφέροντα εξυπηρετούν; Τι σχεδιασμούς προωθούν, ερήμην των Θεσσαλονικέων;

Κυρίες και κύριοι,

 Πρέπει κάτι να γίνει. Τώρα!

Πρέπει να κινηθεί μόνη της, τώρα, η Δικαιοσύνη και να βάλει μία τάξη.

Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με το σύστημα αυτό των «διαρροών» από συγκεκριμένα κέντρα. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με πρωτοσέλιδα που μιλούν για «υπόγειες διαδρομές» και έχουν την φωτογραφία του Δημάρχου.

 Οι πάντες γνωρίζουνε ότι εμείς δεν κινούμεθα ποτέ «υπογείως». Εμείς, είτε στους αθλητικούς στίβους τρέχουμε, είτε στους πολιτικούς στίβους αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε κάτω από το φώς της ημέρας, με εντιμότητα και με το κεφάλι ψηλά. Άλλοι κρύβονται και εργάζονται «υπογείως».

Όποιος έχει να πει το παραμικρό για τον Παπαγεωργόπουλο να βγει και να το πει. Τώρα. Για να πάρει αμέσως την απάντηση.

Όχι διαρροές, όχι «σύμφωνα με πληροφορίες», όχι λάσπη στον ανεμιστήρα.

Θα παρακαλέσω λοιπόν την Ελληνική Δικαιοσύνη να βάλει τώρα μία τάξη σε όλη αυτή την ιστορία των συκοφαντιών και της ακατάσχετης λασπολογίας.

Καλώ τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ελέγξει τις «διαρροές».

Καλώ τον Υπουργό Οικονομίας να ελέγξει τις «διαρροές».

Καλώ την Θ’ ΔΟΥ να δώσει εντός της σήμερον συγκεκριμένα και γραπτά στοιχεία:

Ποια είναι η Εταιρία; Ποιος είναι ο υπάλληλος του Δ.Θ.; Πότε έγινε η δήθεν αγορά λογισμικού;

Ήδη εντός της ημέρας θα στείλω στην Θ’ ΔΟΥ και προσωπικό ερώτημα!

Καλώ επίσης τις Εφημερίδες της πόλης μας να γράφουν ότι θέλουν, αλλά με αποδείξεις, με διασταύρωση των πληροφοριών. Όχι ότι της σερβίρουν τα γνωστά κέντρα.

Όχι στην 1η σελίδα να γράφουν ότι έγινε αγορά λογισμικού από το Δήμο Θεσσαλονίκης και στην 8η σελίδα των οικονομικών στηλών ότι «ερευνάται αν έγιναν ή όχι προμήθειες λογισμικού από το Δήμο»!…

Και γιατί δεν πήραν ένα τηλέφωνο τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο για να διασταυρώσουν την πληροφορία;

Κυρίες και κύριοι,

Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Από όλους μας.

Συγχρόνως θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση, με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της απέναντι στον Λαό της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει ακατάπαυστα το έργο της.

Έχουμε εντολή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας.

Και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα, μέχρι την τελευταία ώρα, σύμφωνα με την εντολή των Θεσσαλονικέων.

 Δεν θα μας κάμψει καμία διαβολή! Καμία «διαρροή». Καμία συκοφαντία. Καμία λασπολογία.

Θα συνεχίσουμε: Με αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Με πίστη στις ικανότητες των Θεσσαλονικέων.

 Με αφοσίωση στο καθήκον.

Με απόλυτη διαφάνεια.

Με απόλυτη εντιμότητα.

Και με απόλυτη σκληρότητα απέναντι σε αυτούς που δεν σέβονται τα χρήματα των Θεσσαλονικέων./papageorgopoulos

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...