Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Γεώργιος στην...

Ο Γεώργιος στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο”

webradiofenomeno.jpgΣτο web radio elliniko-fenomeno

με τον Νίκο Βάνη

roussosΔεν είναι μόνο τραγουδιστής που τον ακούμε τα τελευταία χρόνια. Πολλοί ίσως να μην τον γνωρίζουν ότι έπαιζε μπουζούκι για τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, επίσης είναι συνθέτης, στιχουργός , και καθηγητής μουσικής. Διατηρεί σχολή μουσικής στην Αθήνα για μικρά παιδιά.

Είναι ένας καλλιτέχνης που παίζει  σε πάρα πολλά όργανα, ταπεινός υπηρέτης του λαϊκού τραγουδιού, που αγωνίζεται σκληρά, έτσι ώστε, να μην μπορέσουν μερικοί να το εξοντώσουν.

Αυτός φίλοι μου είναι ο Γεώργιος που φιλοξενούμε σήμερα μαζί μας στο ψηφιακό ραδιόφωνο.

Γεια σου Γεώργιε, τι κάνεις;;

Γεώργιος: Καλησπέρα στην Θεσσαλονίκη, και σ΄ όλον τον κόσμο που μας ακούει. Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου.

Ν. Βάνης: Γεώργιε αυτήν την στιγμή μας ακούει πολύς κόσμος.

Γεώργιος: Ο κόσμος σ΄ ακούει γιατί είσαι αληθινός, είσαι μπεσαλής, και ότι λες είναι σφραγίδα ρε Νίκο. Σπανίζει αυτό στην δημοσιογραφία σήμερα.

Ν. Βάνης: Λείπουν οι καλοί δημοσιογράφοι σήμερα.
Γεώργιος: Λείπουν αυτοί οι δημοσιογράφοι που έχουν ψυχή να λένε πράγματα, γιατί οι περισσότεροι φοβούνται, είναι σε ομάδες. Εσύ είσαι ελεύθερος και λες την αλήθεια. Γιατί όπως λέει την αλήθεια τον στήνουν στον τοίχο. Αλλά εμείς είμαστε αγωνιστές, δεν είπαμε;;

Ν. Βάνης: Εμείς είμαστε πραγματικοί αγωνιστές, οπότε δεν το βάζουμε κάτω.

Γεώργιος: Υπηρετούμε την αλήθεια, και το λαϊκό τραγούδι με νύχια και δόντια, το οποίο Νίκο μου βομβαρδίζεται από παντού.

Ν. Βάνης: Προσπαθούν Γεώργιε να εξαφανίσουν το Ελληνικό τραγούδι, οι ένθερμοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης

Γεώργιος: Αυτή είναι η αλήθεια, και πρέπει εμείς να κάνουμε αντίσταση όσο μπορούμε. Να σώσουμε τον καλό στίχο, τα καλά τραγούδια, και να προσπαθήσουμε όλοι να υπηρετήσουμε το λαϊκό τραγούδι με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ν. Βάνης: Δεν βλέπω Γεώργιε τον ανάλογο σεβασμό προς αυτό που λέγεται λαϊκό τραγούδι.

Γεώργιος: Ζουν μόνο για την δημοσιότητα, τα λαμπερά φώτα, την τηλεόραση, το ψέμα και τίποτα άλλο, δεν αγαπούν το τραγούδι. Είναι σαν τους ποδοσφαιριστές παλιά που έπαιζαν για την φανέλα. Δεν υπήρχε ένας από τον ΠΑΟΚ να μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό, ή τον Παναθηναϊκό. Τώρα πάνε παντού, γιατί δεν αγαπούν, δεν υπηρετούν την ιδέα, δεν πονούν την ομάδα, παρά μόνο την τσέπη τους, και από πού θα τα πάρουν.

Ν. Βάνης: Αυτά που λες είναι πολύ σωστά.

Γεώργιος: Ο κοσμάκης βασανίζεται και οι φίλαθλοι πικραίνονται. Πως μπορεί να λέγεται ένας λαϊκός τραγουδιστής, όταν τραγουδά αηδίες. Εσύ όμως είσαι από τους ανθρώπους που υπηρετείς και αγαπάς το λαϊκό τραγούδι.

Ξέρεις δε πολύ καλά, όπως και εγώ ότι μας έχουν παρεξηγήσει τα Μ.Μ.Ε, τα κανάλια, μας θεωρούν οπισθοδρομικούς, γιατί αγαπάμε το λαϊκό τραγούδι, το οποίο έχει να κάνει με τον κόσμο, την φτωχολογιά, τον γάμο, την αγάπη, την αξιοπρέπεια, τον χωρισμό. Εμείς Νίκο υπηρετούμε αυτές τις αξίες, και μας ξέρουν αυτοί μας ακούν από το ραδιόφωνο. Έχουν επίπεδο αυτοί που μας ακούν.

Ν. Βάνης: Γιώργο έλεγα προηγουμένως ότι εδώ στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το σχήμα στο νυχτερινό κέντρο “Όραμα” με τους Γ. Τσαλίκη, Α. Ηλιάδη, και Γ. Γιαννιά. Πήγα Παρασκευή βράδυ και το μαγαζί ήταν μισό από κόσμο. Είπα λοιπόν στον επιχειρηματία, τι κατάσταση είναι αυτή;; Το μαγαζί είναι μισό με τρεις καλλιτέχνες που παίζονται από τα ραδιόφωνα, και θα έπρεπε να πάρουν το μαγαζί στην πλάτη τους, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Αποδείχθηκε φίλε μου Γεώργιε ότι δεν έχουν σουξέ, όλα είναι θεωρία και παραμύθι.

Γεώργιος: Ακριβώς την μεγάλη ζημιά την έκανε η τηλεόραση, και μάλιστα οι μεσημεριανές εκπομπές οι οποίες έχουν κάνει φίρμες ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να είναι ούτε στον πόρτα, ούτε να κουβαλούν πιάτα την εποχή που τα έσπαζαν. Αυτά που λέω είναι σκληρά λόγια, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Εσύ ξέρεις πολύ καλά επειδή λέω πάντα την αλήθεια, την πλήρωσα ακριβά.

Ν. Βάνης: Βεβαίως και το γνωρίζω.

Γεώργιος: Δεν πειράζει όμως, μας αγαπούν αυτοί που είναι αξιοπρεπείς, και αυτοί που κρατούν ακόμα τα ιερά και τα όσια της ευλογημένης πατρίδας μας, που προσπαθεί να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες.

Ν. Βάνης: Εγώ Γιώργο πιστεύω πως ότι και να γίνει το λαϊκό τραγούδι δεν πρόκειται να σβήσει. Όταν ήμουν στην Αθήνα και πέρασα από το μαγαζί όπου εμφανίζεται ο Χάρης Κωστόπουλος μου είπε το εξής, ότι προχθές το μαγαζί ήταν γεμάτο από 18αρηδες και 20αρηδες οι οποίοι γλεντούσαν καλύτερα και από τους μεγάλους.

Γεώργιος: Η τηλεόραση και κάποια ραδιόφωνα υπηρετούν τις εταιρείες, και κάποιες άλλες σκοπιμότητες. Εν πάσει περιπτώσει Νίκο πιστεύω πω κάποια στιγμή αυτό θα ξεφουσκώσει, ήδη είναι στην λήξη του, αρχίζουν τα πράγματα να ξεφτίζουν, όσο δε μεγαλώνει η φτώχια αρχίζουν και συνεργάζονται.

Γιατί όταν υπάρχει δυσκολία, κάθεται ο άνθρωπος και σκέπτεται, λέει τι με βάζουν και ακούω, τρώω, πίνω, ντύνομαι, γενικότερα και από τους πολιτικούς. Βλέπεις λοιπόν ότι ο κόσμος αρχίζει και αντιδρά. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει φως.

Ν. Βάνης: Και εγώ το ίδιο πιστεύω Γεώργιο το οποίο δεν θα σβήσει. Γεώργιος: Αρκεί να προσπαθήσουμε εμείς να κάνουμε τον αγώνα μας.

Ν. Βάνης: Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γεώργιος: Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ Νίκο και ακόμα 2-3 μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εσύ όμως έχεις κάνει μεγάλο αγώνα. Έχεις βοηθήσει με το “Ελληνικό Φαινόμενο” εκπομπή και τηλεφημερίδα το λαϊκό τραγούδι. Πολλοί δε άνθρωποι σε ακούν και ασπάζονται αυτά που λες, απλά έπρεπε να περάσει και αυτό το κατρακύλισμα.

Ν. Βάνης: Πιστεύω αυτή η κατάσταση δεν θα πάει για πολύ καιρό ακόμη.

Γεώργιος: Αυτό οδηγεί προς την καταστροφή. Άδειασαν τα μαγαζιά, τα πάντα ισοπεδώθηκαν, και ο κόσμος απομονώθηκε στο να πηγαίνει σε κάτι ταβερνάκια, ή να μένει στο σπίτι του. Στου λέει να πάω να ακούσω τι;; Και σε ρωτώ Νίκο, εάν μαζευτούμε δέκα φίλοι και έλθουμε στην Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου πεις που θα πάμε για να ακούσουμε τις πενιές του μπουζουκιού, ή καλό λαϊκό τραγούδι;; 

Ν. Βάνης: Έχεις γράψει ένα τραγούδι που βρίσκεται στο Live το οποίο δεν κυκλοφόρησε ακόμα. Λέει λοιπόν το τραγούδι “Έγινα άνθρωπος με κεφαλαία μέσα από τον στίχο και την πενιά, Θεσσαλονίκη μίλα μου και πες μου τι συμβαίνει, το λαϊκό τραγούδι σου γιατί αργοπεθαίνει”. Είναι ένα τραγούδι βάλσαμο που σπανίζει, ή μάλλον δεν υπάρχει στην Ελληνική δισκογραφία.

Γεώργιος: Όταν το έγραφα αυτό Νίκο η ψυχή μου έκλαιγε, γιατί κάποτε ανεβαίναμε Θεσσαλονίκη όλοι εμείς οι Αθηναίοι ερχόμασταν για να μάθουμε, διότι ήταν το μεγαλύτερο σχολείο, διότι είχε παικταράδες, από μπουζουξήδες μέχρι και τραγουδιστές. Τώρα έχει πάθει λάστιχο η Θεσσαλονίκη. Εάν απ΄ αυτήν δεν πηγάζει λαϊκό τραγούδι καήκαμε, στο λέω εγώ που είμαι βέρος Αθηναίος. Εάν η Θεσσαλονίκη γονατίσει στο λαϊκό τραγούδι καήκαμε όλο. Μετά δεν υπάρχει πηγή, γι΄ αυτό λέω και αυτό το τραγούδι.

Ν. Βάνης: Αυτό το εγχείρημα που τόλμησα με το ψηφιακό ραδιόφωνο Γεώργιε, θέλω να σε πληροφορήσω ότι μας ακούσει πολύς κόσμος ανά την υφήλιο, και απ΄ όλη την Ελλάδα.

Γεώργιος: Το ψηφιακό ραδιόφωνο απ΄ εδώ και πέρα είναι το μέλλον Νίκο.

Ν. Βάνης: Προς τα εκεί πάει η κατάσταση. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, προχθές φεύγοντας από Θεσσαλονίκη, και μόλις πέρασα την Κατερίνη δεν ακουγόταν κανένα αναλογικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως πολλές φορές τα αναλογικά ραδιόφωνα είναι στημένα. Εγώ εργάστηκα πολλά χρόνια σε αναλογικά ραδιόφωνα τα ξέρω πολύ καλά, κάθε μέρα τους τα έχωνα.

Γεώργιος: Τα ξέρω Νικόλα μου, αδελφέ μου, και καλά που υπάρχεις και εσύ και κάνεις τον αγώνα σου. Εγώ έχω να πω στον κόσμο να σε ακούει, γιατί μαθαίνει αλήθειες, βλέπεις πιο μπροστά. Ας ελπίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα συνέλθει, γιατί το γνωρίζεις και εσύ, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσσαλονίκης δεν πάει στα μαγαζιά, διότι ξέρει τι ακούει το κοινό της.

Ν. Βάνης: Εγώ που γυρνούσα όλη την εβδομάδα τα μαγαζιά τώρα δεν έχω διάθεση να βγω, γιατί βλέπω τα λάθη που κάνεις οι επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μετρ, σερβιτόροι, και γενικότερα αυτοί που εργάζονται στα νυχτερινά κέντρα . Ύστερα προσπαθούν να σε παραπλανήσουν με το play back.

Γεώργιος: Φαντάσου να ερχόταν επάνω ο Σ. Διονυσίου, ή ο Β. Καρράς, Π. Τερζής, Ζ. Μελάς, και να άκουγαν play back, γίνονται αυτά τα πράγματα, όχι βέβαια!!! Αλλά τα κάνουν εκεί που δεν υπάρχουν δυνατότητες Νίκο μου, υπάρχει μόνο το ψέμα. Το play back το κάνουν σε καλλιτέχνες που υπάρχει από πίσω τους μια ομάδα που τους κατευθύνει.

Δεν μπορεί να το κάνει ο Β. Καρράς, δηλαδή να βγει και να κοροϊδέψει τον κόσμο του, γιατί έχει ήθος, γιατί υπηρετεί το λαϊκό τραγούδι, το ίδιο ισχύει με τον Π. Τερζή, Ζ. Μελά, Σ Φωτιάδη, Δ. Χρυσοχοΐδη, ούτε αν ζούσαν τα θηρία Σ. Διονυσίου, Στελάρας, ή όλο το παλιό σχολείο. Δεν τα έκαναν αυτά τα πράγματα, σέβονταν τον κόσμο, γι΄αυτό και μέχρι σήμερα αυτός τους ακούει και τους θαυμάζει.

Ν. Βάνης: Γεώργιε δεν είναι τυχαίο ο Δ. Μητροπάνος ο οποίος θα δώσει συναυλία στην Θεσσαλονίκη, όλα τα εισιτήρια έχουν προπουληθεί.

Γεώργιος: Γιατί δίνει την ψυχή του μέχρι τελευταίας ρανίδας.

Ν. Βάνης: Έκανε και μια δήλωση που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είπε λοιπόν ότι εκείνος που ευθύνεται για την εξαφάνιση του λαϊκού τραγουδιού είναι τα ραδιόφωνα. Το ίδιο έκανε παλαιότερα και ο Νότης Σφακιανάκης.

Γεώργιος: Το έχουν στην μαύρη λίστα, διότι τους τα λέει, γι΄ αυτό και δεν τον παίζουν. Μόνο εάν προσκυνάς τα ραδιόφωνα σε παίζουν.

Ν. Βάνης: Αυτό το αδελφάτο σε κάποια φάση θα σπάσει, δεν θα πάει πολύ.

Γεώργιος: Μα τους τιμωρεί ο κόσμος, βλέπεις δεν πάει στα μαγαζιά.

Ν. Βάνης: Στην Θεσσαλονίκη Γεώργιε είχαμε 17 μαγαζιά, και φέτος λειτουργούν μόνο τα 4.

Γεώργιος: Θλίβομαι γι΄αυτό. Δυστυχώς οι επιχειρηματίες προσπαθούν να πάρουν λεφτά με κάθε τρόπο, είναι λογικό. Όλα τα πράγματα βρίσκονται στα ρηχά, σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο δική μας δουλειά. Βλέπεις το γίνεται το 48% των πολιτών γύρισε την πλάτη στις κάλπες, δεν είναι τυχαίο αυτό, το ίδιο θα γίνε παντού.

Ν. Βάνης: Γεώργιε σ΄ ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας και κλείνουμε την συνομιλία μας με το τραγούδι σου “Θεσσαλονίκη”.

Γεώργιος: Γεια σου Νικόλα μου φιλαράκι και αδελφέ μου, τα φιλιά μου σ΄ όλη την Θεσσαλονίκη. Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...