Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΟ Γερμανικός τύπος...

Ο Γερμανικός τύπος σε εντεταλμένη υπηρεσία των τραπεζών και της Τρόϊκας

Για την απόλυτη επιτυχία του διεθνούς σχεδίου πτώχευσης και αρπαγής της περιουσίας της Ελλάδος, ο Γερμανικός τύπος, ακόμα και κάποια περιοδικά σκουπίδια, έχουν λάβει υπηρεσία έναντι πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, έτσι ώστε, με τα εξώφυλλα και τα πρωτοσέλιδα τους να χτυπούν ανελέητα την Ελλάδα, να πιέζουν και να εκβιάζουν  καταστάσεις, βρίζοντας, λασπολογώντας και μειώνοντας μια χώρα που τους έδωσε τα φώτα και τον πολιτισμό, ώστε να κατεβούν από τα δένδρα όπου ζούσαν, την εποχή που οι αρχαίοι Έλληνες μεγαλουργούσαν.

Τους δίδαξε την ομιλία, την γραφή, την τέχνη και την επιστήμη, για μα μας βρίζουν σήμερα για μια χούφτα Ευρώπουλα, ισοπεδώνοντας το κύρος της Ελλάδος, μαζί και  το φιλότιμο του Ελληνικού λαού.

Και βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο γι΄ αυτά που περνά μια πάμπλουτη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, που όμως την κυβερνούν φτωχά μυαλά, χωρίς οράματα και έργα για τον λαό, καθώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέτρεψαν στους εντολοδόχους της νέας τάξης πραγμάτων να δημιουργήσουν μία άνευ προηγουμένου τεχνητή οικονομική κρίση, με απώτερο σκοπό να αδειάσουν όλο τον πλούτο  αμύθητης αξίας, που κρύβεται διάσπαρτος σ΄ όλην την επικράτεια  της.

Ο χορός για το μεγάλο φαγοπότι της περιουσίας της Ελλάδος σχεδιάστηκε  επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή στην Βαυαρία της Γερμανίας, εκεί όπου χτυπά ο σκληρός πυρήνας του Ράιχ από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκεντρώθηκε μια διεθνής ομάδα κάτω από άκρα μυστικότητα που αποτελούνταν από βιομηχάνους, τραπεζίτες, πολιτικούς όλων των Γερμανικών κομμάτων, εκδότες και όχι μόνο, οι οποίοι έπαιρναν εντολή από τους Χιτλερικούς εγκληματίες πολέμου που είχαν βρει καταφύγιο μετά τον πόλεμο στις ΗΠΑ, Καναδά  και την Λατινική Αμερική, παίρνοντας μαζί τους και τους τόνους χρυσού αξίας δις, τον οποίον έκλεψαν από τους λαούς της Ευρώπης κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Σ΄ αυτό το κλεμμένο χρυσό συμπεριλαμβάνεται και ο χρυσός της Ελλάδος, με την σφραγίδα  πάνω στους ράβδους  τις Τράπεζας της Ελλάδος.

Έτσι λοιπόν, μετά την κατοχή αυτή του χρυσού από τους  νεοταξικούς,  στην συνέχεια μεθόδευσαν την τεχνητή οικονομική κρίση, έτσι ώστε, να αποκτήσουν και την υπόλοιπη μεγάλη περιουσία (διάφορα πετρώματα όπως χρυσό, διαμάντια, πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες, ουράνιο κ.τ.λ.π) της Ελλάδος.

Σ΄ αυτήν την μυστική ομάδα βρίσκονταν οι πατέρες των τραπεζών, τοκογλύφοι και εισπράκτορες όλου του παγκόσμιου χρήματος, ο πάτερ φαμίλιας Ρότσιλ, ο Ροκφέλερ, πειραματιστές του δολαρίου και του Ευρώ πάνω στις πλάτες των λαών.

Φυσικά από την παρέα της Βαυαρίας δεν έλειψε ο καταστροφολόγος “Doctor”,  όπως τον αποκαλούν στα σαλόνια των νεοταξικών G. Soros χρηματιστής – Ουγγρικής καταγωγής με βρώμικο παρελθόν (σύμφωνα με έγκυρες πηγές Ούγγρων πολιτικών και ιστορικών), καθώς κατά τον Παγκόσμιο πόλεμο στην κατοχική Ουγγαρία από τους Χιτλερικούς έπαιζε τον  ρόλο του ρουφιάνο- συνεργάτη των Ες – Ες.   Γι΄ αυτό και χρειάστηκε πριν την λήξη του πολέμου οι ναζιστές να τον φυγαδεύσουν αρχικά σε κάποια χώρα της Ευρώπης, αφού πρώτα φρόντισαν να του αλλάξουν το όνομα από György Schwartz,  σε G. Soros, και έπειτα στις ΗΠΑ όπου συνεχίζει και σήμερα την δράση του ως πράκτορας μυστικών υπηρεσιών με ειδική εξειδίκευση πώς να ρίχνει  και να ανεβάζει χρηματιστήρια, νομίσματα και εξουσίες ξένων κρατών.

Κάπως έτσι μας προέκυψε χρηματιστής ως επάγγελμα βιτρίνα,  ώστε να καλύπτει την βρώμικη δράση του, ενώ δεν έχει ιδέα από πραγματική οικονομία, ούτε τον ενδιαφέρει άλλωστε, αφού οι ανώτεροι  του καθορίζουν τα δρώμενα της παγκόσμιας οικονομίας και τα πολιτικά παιχνίδια, ανάλογα με τα συμφέροντα δημιουργούν ταραχές, πολέμους, κρίσεις, κ.τ.λ.π.

Η δουλειά λοιπόν του “Dr”, είναι να ρίχνει την οικονομία και να φαλιρίζει λαούς, ενώ ο ίδιος με το καταστροφικό του έργο μετράει δισεκατομμύρια. Στην μυστική συνάντηση της Βαυαρίας ο Dr – καταστροφολόγος,  ανακοίνωσε με καμάρι ότι έχει έτοιμο για εφαρμογή το σχέδιο για την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ξεκινώντας από χώρες της Ευρώπης με πρώτη την Ελλάδα, καθώς οι εκάστοτε πολιτικοί αρχηγοί μας, ήταν  και είναι  του δόγματος Yes man σε όλα. Αυτό διαπίστωσε ο Doctor  κατά τις συχνές επισκέψεις του στην Ελλάδα, όπου του άνοιγαν όλες οι πόρτες.

Είχε πρόσβαση όπου το επιθυμούσε. Έτσι στρατολόγησε αρκετούς Έλληνες πολιτικούς, εκδότες, καθηγητές επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφους  κ.τ.λ.π στην νέα τάξη πραγμάτων,  οι οποίοι συχνά στην ετήσια συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg έδιναν αναφορά, αλλά και έπαιρναν νέες οδηγίες για την πιστή εφαρμογή του σχεδίου της τεχνητής παγκόσμιας κρίσης των νεοταξικών. Ωστόσο, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά τη περίοδο αυτών των μυστικών συναντήσεων, διέρρευσαν πληροφορίες ότι το πείραμα της παγκόσμιας κρίσης θα ξεκινήσει από την Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τον άθρησκο και άπατρη, άνθρωπο τους, που επέλεξε για το τιμόνι της χώρας η λέσχη Bilderberg, καθώς και όλα τα μέλη της κυβέρνησης του.

Μάλιστα, ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου έσπευσε να στήσει “μπούκερ” εταιρεία με έδρα την Ελβετία έτσι ώστε να τζογάρει και να κερδίζει δισεκατομμύρια από την πτώχευση της Ελλάδος που ήταν δρομολογημένη, σύμφωνα  και με καταγγελίες που κατέθεσε μαζί με στοιχεία ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην εισαγγελία.

Έτσι λοιπόν, με την επιλογή της νέας  κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου από την νέα τάξη πραγμάτων, όλα ήταν έτοιμα για το πείραμα της Ελλάδος, να βυθιστεί σε ένα προμελετημένο τεχνητό χρέος, δισεκατομμυρίων χωρίς πάτο  και που μας φόρτωσαν, παρασύροντας και όλη την Ευρώπη, με τελικό σκοπό την συγκέντρωση όλου του πλούτου των κρατών στα χέρια των νεοταξικών αφεντικών, με επακόλουθο την εξαθλίωση των λαών και τη ισοπέδωση της κοινωνίας, με εκατομμύρια θύματα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια,  χωρίς πολέμους, χωρίς όπλα, μόνο με την ψυχολογική βία οι νεοταξικοί θα επιφέρουν μια άνευ προηγουμένων όλων των εποχών γενοκτονία.

Όλα αυτά τα σχέδια χωρίς τον τύπο δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν απόλυτα. Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδος από τον Γερμανικό τύπο ο οποίος είναι στρατολογημένος στο στρατόπεδο των νεοταξικών – Χιτλερικών, βρίζοντας και λασπολογώντας την Ελλάδα, παρασύροντας στο παιχνίδι και τον τύπο άλλων χωρών, καθώς και κάποιους πολιτικούς κρυφούς θαυμαστές της νέας τάξης πραγμάτων, οι οποίοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εκβιάζουν με διάφορες μπλόφες τις οποίες φροντίζουν τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης να τις αναπαράγουν ξανά και ξανά, κάνοντας πλύση εγκεφάλου, δίδοντας μεγάλη έμφαση στην φοροδιαφυγή και ξαφνικά οι Έλληνες πολίτες να φιγουράρουν στα μέσα ως απατεώνες, κλέφτες των κρατικών ταμείων, τονίζοντας πως με τον τρόπο που ζούσε ο Έλληνας  τζαμπατζής και « Μπαταχτσής,   θα πρέπει να αλλάξει άρδην.

Για τα 1.2.3.4……, μνημόνια που φόρτωσαν στο λαό και το τι θα επακολουθήσει, κυρίως στην ισοπέδωση του συντάγματος, τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν συστηματικά , πάντα κατ΄ εντολή της εκάστοτε εξουσίας και της Τρόϊκας.

Ως αποτέλεσμα,  σήμερα ο Ελληνικός λαός να εξαθλιώνεται, και την ίδια ώρα κάποιοι Έλληνες εντολοδόχοι της νέας τάξης πραγμάτων να αυξάνουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις  με δισεκατομμύρια, κρυμμένα σε offshore εταιρίες  για να μην μπορεί κανείς να τους ελέγχει.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και πολιτικοί με μακράν διαδρομή στην βουλή να έχουν επενδύσει σε οικοδομικά τετράγωνα με ουρανοξύστες στην καρδιά του Καναδά.  Άλλοι πολιτικοί μας επένδυσαν δισεκατομμύρια σε ξένες ναυτιλιακές εταιρείες και κάποιοι άλλοι να έχουν σηκώσει τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες μέσα στην πολυτέλεια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και όλα αυτά με τις πλάτες του Ελληνικού λαού, αφού αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι σε όλα.

Δεν είναι τυχαίο το πολιτικό σλόγκαν ότι “μαζί τα φάγαμε”, προφανώς,  γιατί το φαγοπότι με το ανεξέλεγκτο χρήμα της χώρας πάντοτε από την εκάστοτε κεντρική εξουσία μοιράζεται καθώς έχουν και τον τρόπο και την ασυλία για να τα σκεπάζουν.

Έτσι λοιπόν για τον Doctor,  είχε  πολύ εύκολη δουλειά να επιλέξει τα πρόσωπα και εργαλεία για τη εφαρμογή της πειραματικής χρεοκοπίας και πτώχευση της Ελλάδος. Να σημειωθεί δε, ότι η τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr έχει αναφερθεί εκτενέστερα στο παρελθόν με άρθρα της για το γεγονός όταν επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, ο Doctor – πράκτορας ήλθε στην Ελλάδα και άνοιξε στη πόλη της Θεσσαλονίκης κεντρικό παράρτημα μάλιστα σε αρχοντικό οίκημα στο κέντρο της πόλης με δωρεάν παροχή και φύλαξη επί 24ωρου βάσεως από την τότε κυβέρνηση για το δήθεν πρόγραμμα που θα ανέπτυσε.

Το λεγόμενο πρόγραμμα για την “ Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων” και που ο ίδιος με τα ιδρύματα του δήθεν θα χρηματοδοτούσε. Δήθεν, γιατί το χρήμα ήταν ανύπαρκτο, καθώς μέσω υπολογιστών έστελνε εμβάσματα – φαντάσματα, αλλά και εγγυητικές επιστολές χωρίς να έχουν αντίκρισμα, με απώτερο σκοπό να εξαγοράσει πάμφθηνα τράπεζες πρώην Ανατολικών χωρών και των Βαλκανίων, κυρίως της Τουρκίας αφού πρώτα ρίξει το χρηματιστήριο και το νόμισμα τους.

Στην ουσία με το δήθεν πρόγραμμα της  ανασυγκρότησης των Βαλκανίων ο τοκογλύφος αυτός ετοίμαζε το έδαφος για την κρίση στην Ελλάδα με έργα ανύπαρκτα αλλά πολυδιαφημισμένα.

Από την  Οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων μας προέκυψαν δύο πόλεμοι στην  Σερβία και την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ταραχές συγκρούσεις και αστάθεια στις περιοχές των Σκοπίων, του Κοσσόβου, της Τουρκίας, άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδος απ΄ όπου έως και σήμερα εισρέουν χιλιάδες λαθρομετανάστες, με κορύφωση την αποβιομηχανοποίηση της Βορείου Ελλάδος, όπου οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες μετακόμισαν στα Βαλκάνια, μάλιστα με γερές επιδοτήσεις του Ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμφωνα με την υπουργική απόφαση και με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος (Ν. 2601/98) για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων στις χώρες των Βαλκανίων (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας-FYROM), Δημοκρατία της Ρουμανίας, Δημοκρατία της Αλβανίας και Δημοκρατία της Βουλγαρίας, θα επιχορηγούνται – σε ποσοστό που ανέρχεται στο 30% του συνολικού κόστους της επένδυσης ), φτιάχνοντας έτσι την οικονομία αυτών των κρατών πάνω στις πλάτες χιλιάδων ανέργων που άφησαν πίσω τους οι Ελληνικές βιομηχανίες κυρίως  στην Β.Ελλάδα  , για να ζήσει σήμερα η χώρα από μια σειρά τραπεζικών γεγονότων π.χ φούσκα του χρηματιστηρίου, ενώ οι τράπεζες να έχουν υπερβολικά κέρδη, ανοίγοντας υποκαταστήματα σε όλα τα Βαλκάνια.

Εντούτοις,  εδώ και 3 χρόνια οι πλούσιες αυτές τράπεζες παρουσιάζουν νοσηρή κατάσταση,  μη βιώσιμες, για να ροκανίζουν τα δις Ευρώ που φορτώνεται η χώρα ως δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Τρόϊκα), ενώ ο Ελληνικός λαός που ξεπληρώνει όλα αυτά τα δάνεια των δις, να βρίσκεται στα όρια της φτώχιας, με την ανεργία σε ρεκόρ επίπεδα, όπου οι νέοι με πτυχία να είναι άχρηστοι για το Ελληνικό κράτος.

Οι περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους, τα χαράτσια, οι αβάσταχτοι φόροι και πολλά άλλα φαινόμενα που εφαρμόζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως στους Έλληνες προκειμένου να εφαρμόζονται πιστά  τα 1-2-3 και βάλε  μνημόνια των νεοταξικών που υπέγραψαν αβίαστα οι Έλληνες πολιτικοί μας.  Μ΄αυτά τα μνημόνια που κανείς τους δεν τα έχει μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια η Ελλάδα σβήνει, καθώς η ουσία είναι μία, ότι το χρήμα  που θα μαζεύεται στο κρατικό ταμείο θα το εισπράττει η Τρόϊκα, για να ξεπληρώνονται τα πλασματικά δις δάνεια που έλαβε η χώρα και εφόσον περισσευόσουν χρήματα θα πληρώνονται οι μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, ασφάλεια και ούτω καθ΄ εξής.

Ουσιαστικά την  κυβέρνηση απαρτίζουν υψηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπηρέτες της Τρόϊκας, αφού  ως αφεντικά  αποφασίζουν, διατάσσουν, εισπράττουν. Οι υψηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι ( υπουργοί) για το κάθε τι, πρέπει να ζητήσουν την άδεια της Τρόϊκα. Από μόνοι τους, σύμφωνα με τα μνημόνια δεν έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν και να παίρνουν πρωτοβουλίες για οποιονδήποτε ζήτημα. Συνεπώς, το σύνταγμα της Ελλάδος πλέον είναι για το μουσείο, καθώς η κυριαρχία της χώρας με τα μνημόνια παραδόθηκε στους νεοταξικούς παγκοσμιοποιητές.

Τα μνημόνια είναι το ισχύον σύνταγμα της Ελλάδος.!!! Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβουν επιμελώς από τον Ελληνικό λαό που σε λίγα χρόνια θα μοιάσει την Ινδία, ξυπόλητος μέσα στην απόλυτη φτώχια με τα εκατομμύρια πολίτες των τρίτων χωρών που θα σκεπάσουν την Ελλάδα.  Συνεπώς, όσα μνημόνια και να ακολουθήσουν προκειμένου να αποπληρώνεται το επαχθές τεχνητό χρέος της Ελλάδος απέναντι στους νεοταξικούς Τροϊακανούς, δεν είναι δυνατόν να συμβεί ποτέ.

Όπως οι αρχαίοι Έλληνες για να καταλάβουν την Τροία επινόησαν τον Δούρειο Ίππο, έτσι σήμερα θέλουν να προστατεύουν το δολάριο και να διαλύσουν το Ευρώ, ο πόλεμος αυτός μαίνεται, με σύμμαχο  και την Τράπεζα της Ελλάδος που ανήκει στην οικογένεια Ρότσιλ έτσι ώστε, να ολοκληρωθεί το πονηρό αυτό έργο.

Σε αυτό το έργο εντάσσεται το ξεπούλημα της Ελλάδος, κομμάτι, κομμάτι, όπως ο Παρθενώνας, οι τάφοι της Μακεδονικής Δυναστείας στην Βεργίνα, μουσεία, λιμάνια, όλα όσα έκτισαν οι πρόγονοι μας, στο πέρασμα του χρόνου θα καταλήξουν στην ιδιοκτησία της νέας τάξης πραγμάτων.

Κάτι που είχε προβλέψει ο μεγάλος Μακεδόνας πολιτικός και οραματιστής της Ελλάδος Ίων Δραγούμης:

“Kαημένη Ελλάδα, ούτε το όνομα σου δεν θα σώζεται !!!

…Όσοι επιζήσουν στον κόσμο αυτό, θα περνούν από την Ελλάδα και θα λένε, …. ..Εδώ υπήρχε κάποια χώρα που την έλεγαν Αλα…λα…..μπάλα…λα… …Ούτε το όνομα της δεν θα σώζεται !!!!!”

Όταν θα ροκανιστεί και το τελευταίο θεμέλιο της ένδοξης και φωτεινής Ελλάδος, θα κατεβάσουν τον διακόπτη για να βυθιστούμε στο σκοτάδι, σάν να μην υπήρξαμε σ΄ αυτήν την γη ως λαός του πολιτισμού και της επιστήμης.

Έπειτα θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να ζήσει πολύ χειρότερα από την εποχή των παγετώνων. Με αυτά τα σχέδια προπορεύονται όσοι είναι ταγμένοι στο κόλπο των νεοταξικών που ήδη κυβερνούν όλο τον πλανήτη. Δεν έχουν σκοπό  την διάσωση του Ευρώ και της Ευρωζώνης που και πάλι οι ίδιοι εμπνεύστηκαν, εφάρμοσαν και τώρα καταστρέφουν σύμφωνα με τα σχέδια τους.

Όταν δε, θα πέσει στα δίχτυα τους και το τελευταίο βιομηχανικό οχυρό που λέγεται Κίνα, τότε μόνο θα ολοκληρωθεί και ο κύκλος της παγκόσμιας κρίσης με ελάχιστο πληθυσμό να ζει διάσπαρτος και σε τελείως άλλες συνθήκες πάνω στον πλανήτη, που θα έχει φτιάξει στα μέτρα της η παγκόσμια κυβέρνηση.

Και εδώ ισχύει η σοφή παροιμία  Ελλήνων,  “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”, διότι τα σχέδια αυτά έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, και μόνον όσοι είναι αδιάβαστοι δεν τα βλέπουν.

Η λέσχη Bilderberg έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...