Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΟ Βασίλης Καρράς...

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή, ο εξαιρετικά αγαπητός φίλος μου που όπου του ζητήθηκε να βοηθήσει ήταν πάντα μπροστά χωρίς να το δείχνει αυτός ήταν ο αδερφός Βασίλης Καρράς..

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης μια και είναι πολλά χρόνια φίλος του Βασίλη Καρρά και της οικογενείας του τα θερμά μου συλλυπητήρια , γνωρίζει ότι ήταν μεγάλος αγωνιστής της ζωής.

Αυτά γράφω για τον αδερφό μου Βασίλη Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς όμως κάθε φορά έρχεται σε δύσκολη θέση γιατί από τη μια δε θέλει να χαλάσει το χατίρι στον κόσμο και από την άλλη δεν μπορεί να το τραγουδήσει. Ο λόγος; το «Δημήτρη χάνομαι».είναι αφιερωμένο στον παλιό του φίλο μας Δημήτρη Γεωργόπουλο, 

Ο Βασίλης Καρράς το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε για ένα πολύ καλό του φίλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή και ένιωσε την ανάγκη να του αφιερώσει ένα τραγούδι σε ένα του άλμπουμ.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Καρράς σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη,www elliniko fenomeno com και elliniko fenomeno gr  fenomeno news, το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε για ένα πολύ καλό του φίλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή και ένιωσε την ανάγκη να του αφιερώσει ένα τραγούδι σε ένα του άλμπουμ.

Με αυτό τον τρόπο ένιωθε πως θα τον έχει για πάντα κοντά του, δίπλα του, το Δημητράκη να τον συνοδεύει. Παρόλα αυτά, δεν αντέχει να το τραγουδάει μπροστά σε κοινό γιατί λυγίζει, δακρύζει, δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το χαμό του φίλου του.

Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη από τους θαυμαστές τους και να εξηγήσει το λόγο που δεν μπορεί να τραγουδήσει το συγκεκριμένο τραγούδι στα νυχτερινά κέντρα όπου τραγουδάει.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Βασίλης Καρράς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τον καλλιτεχνικό χώρο και τους θαυμαστές του.

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 5:00 απόγευμα της Κυριακής (24/12), ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες. Έπασχε από κοροναϊό, ενώ έδινε και μάχη με τον καρκίνο.

Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, που είχε στεφθεί με επιτυχία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα νόσησε γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ενώ σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη τον βοήθησε ο Δημήτρης Γεωργόπουλος που τον είχε σαν αδερφό .

Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Βασίλης Καρράς ο καλλιτέχνες που όχι μόνο δεν κρατούσε τον κόσμο σε απόσταση αλλά που επεδίωκε την επαφή μαζί του.

Η πόρτα και η αγκαλιά του Βασίλη Καρρά ήταν πάντα ανοιχτές!!! Ξημεροβραδιάζομαι στα καμαρίνια κι εκείνος όταν μας έβλεπε έλεγε καλώς τα παιδιά μου!!!

Αυτός ήταν ο Βασίλης Καρράς που πάντα «βοηθούσε τους συνανθρώπους του…

Η αυλαία έπεσε για τον μεγαλύτερο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά της εποχής μας!

Σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη (26/12) στη Θεσσαλονίκη θα τεθεί η σορός του Βασίλη Καρρά. Την επόμενη η κηδεία στη γενέτειρα του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη (27/12) στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Όλη η αποκλειστική συνέντευξη του άρχοντα Βασίλη Καρρά στο Elliniko Fenomeno Web Radio και τον Νίκο Βάνη… Μια απο τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο λαικό ραδιόφωνο που σπάει όλα τα κοντέρ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...

Η επαναστατική συμβολή της γλώσσας στη εξέλιξη του ανθρώπου.

Η εποποιϊα του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε πριν 3-4 εκατομμύρια χρόνια. Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι ξεκίνησε πολύ πιο πριν, διότι τα βασικά στοιχεία της νοημοσύνης , η εφεύρεση και χρήση εργαλείων, καθώς και η χρήση διαφόρων ειδών γλωσσών, υπάρχουν...