Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρεια ΑττικήςΟ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ...

Ο ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Στις 17 Μαΐου 2020 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ανάγνωσε αφορισμό, το πρωί της Κυριακής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε προειδοποιήσει από αρκετές ημέρες πριν, ότι αν μέχρι τις 16 Μαΐου 2020 δεν ανακαλούσε η κ. Νίκη Κεραμέως, πως με το σάλιο μεταδίδεται ο κορονοϊός (άρα κατ’ εκτίμηση του Αμβροσίου εννοούσε η Υπουργός τη Θεία Κοινωνία), θα την αφόριζε!

Ο αφορισμός του Νίκου Χαρδαλιά προφανώς έγινε, επειδή πρωτοστάτησε στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσεως, αφού ανέλαβε – κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον COVID-19, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της ανακοίνωσης των σκληρών μέτρων καταστολής και της τήρησής τους!    

Μάλιστα η καθημερινή έκθεση του Νίκου Χαρδαλιά στους Συστημικούς τηλεοπτικούς δέκτες, με απάνθρωπο πρόσωπο και σκληρών λόγων, κατέστησαν το πρόσωπό του, αντιλαϊκό και ανεπιθύμητο στο μεγαλύτερο μέρος του λαού μας!

Επίσης, ως απόλυτος άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021. Και επειδή απέτυχε παταγωδώς, ανταμείφθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή!

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ωστόσο, όπως είπαμε παραπάνω, παρ΄ ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει αποτύχει σε όλες τις πολιτικές αποστολές που του ανάθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν τούτοις απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, ως ένα από τα πλέον πολύτιμα πολιτικά του “εργαλεία”!  

Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας της 31ης Ιουλίου 2023, με απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς!

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πομπωδώς ανακοινώσει την εκ νέου στήριξή του στον νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, λίγες ημέρες πριν!

Αλλά η πολιτική σχέση Μητσοτάκη – Πατούλη είχε περάσει από πολλά στάδια τα τέσσερα τελευταία χρόνια! Το πολιτικό μίσος γινόταν πολιτική αγάπη και τανάπαλιν!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδινε ούτε το χέρι του στον Γιώργο Πατούλη, γιατί δεν ήταν απόλυτα διαχειρίσιμος από τον ίδιο και το περιβάλλον του! Θες και επειδή είχαν υπεραυξηθεί οι πολιτικές φιλοδοξίες του Γιώργου Πατούλη, αφού σε πηγαδάκια στα πολιτικά στέκια συζητιόταν, πως η νέα εκλογή Πατούλη στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος – όπου ψηφίζει ο μισός ελληνικός πληθυσμός – θα δυνάμωνε το παιδί των Πετραλώνων και θα διεκδικούσε εν ευθέτω χρόνο την αρχηγία του κόμματος της ΝΔ!

Όλα αυτά δεν άρεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τι να έκανε ο καψερός, που έρχονταν οι εθνικές εκλογές και επειδή διαφαινόταν λαϊκή οργή κατά του προσώπου του, είχε απόλυτη ανάγκη τον “πολιτικό στρατό” του Γιώργου Πατούλη! 

Έτσι έπλεξε τον πολιτικό έρωτα προς τον Γιώργο Πατούλη και ο οποίος ως μαθητής του δημοτικού τσίμπησε και πιάστηκε στο αγκίστρι του Κυριάκου, βοηθώντας τη ΝΔ με όλες τις δυνάμεις του!

Βλέπετε όμως, πως από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από την κάλπη παντοδύναμος, έπρεπε να αδειάσει τον Γιώργο Πατούλη και να διαχειριστεί άλλος τον πακτωλό χρημάτων που θα λάβει η Περιφέρεια Αττικής από την ΕΕ! 

Αυτός λοιπόν ο Πρωθυπουργός, που ποτέ δεν άσκησε κανέναν έλεγχο στον Γιώργο Πατούλη για την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που εκείνος κατασπαταλούσε δεξιά και αριστερά για το θεαθήναι, αποφάσισε να αλλάξει διαχειριστή των χρημάτων, με τον δικό του απόλυτα άνθρωπο!   

Αναζητούσε λοιπόν το αίτιο για την καρατόμηση της υποψηφιότητας Πατούλη και το οποίο του το παραχώρησε ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης!

Έτσι, εν μέσω των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, ο Γιώργος Πατούλης χόρευε ζεϊμπέκικο σε εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο!

Από εκείνη τη στιγμή επήλθε η πολιτική καρατόμηση του Γιώργου Πατούλη και τέθηκε η ταφόπλακα των πολιτικών του φιλοδοξιών!

Από τη στιγμή μάλιστα που όλα αυτά τα χρόνια “απειλούσε” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος, αν δεν στηριχτεί από τον ίδιο και τη ΝΔ!

Αλλά καθώς φαίνεται οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Μαξίμου, ενδεχομένως έκαναν καλή δουλειά, και το αντάρτικο Πατούλη κράτησε μόλις λίγες ώρες!

Μάλιστα οι δηλώσεις μετάνοιας του Γιώργου Πατούλη δεν απέτρεψαν το μοιραίο γι΄ αυτόν!

Δηλώσεις ενός τρομοκρατημένου ανθρώπου, που αποδέχτηκε το πολιτικό του τέλος! Δηλώσεις εξόχως δουλικές, ενός πάλαι ποτέ πολύ ισχυρού πολιτικού παράγοντα: 

«Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους.

Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου.

Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα»!

Ο Γιάννης Σγουρός “παραίτησε” από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το Νίκο Χαρδαλιά…

Ο Νίκος Χαρδαλιάς λοιπόν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, που διαλύθηκε στα χρόνια διοίκησης Γιώργου Πατούλη και φεσώθηκε με έλλειμα περί τα 170 εκατομμύρια ευρώ, και έργα στη Περιφέρεια να καρκινοβατούν ως το “γεφύρι της Άρτας”!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παρ΄ ότι είχε ανακοινωθεί ως ο εκλεκτός της ΝΔ στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, εν τούτοις παρέμενε στη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη!

Όπου έκανε (στο Υπουργείο) τις συναντήσεις του, διαμόρφωνε το ψηφοδέλτιό του, συγκροτούσε το πρόγραμμά του!

Αδιανόητα πράγματα, που καθιστούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους άλλους υποψηφίους της διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής!

Αλλά έτσι δυστυχώς λειτουργεί σε όλες του τις πτυχές το “Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη”!

Μια παραίτηση που έγινε μετά από συνεχείς παρεμβάσεις – καταγγελίες του ανεξάρτητου  υποψηφίου της διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής, πρώην Νομάρχη/Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού!

Ψήφισε για τον τόπο σου, Όχι για το κόμμα σου…

Όμως από τη στιγμή που μιλήσαμε για το Γιάννη Σγουρό, ας πούμε ότι ήταν ο Νομάρχης/Περιφερειάρχης των έργων! Ο άνθρωπος που υλοποίησε μεγάλα έργα στην Περιφέρεια Αττικής και άφησε με την αποχώρησή του από την Περιφέρεια, μεγάλα έργα προς εκτέλεση και τα οποία παραμένουν ανεκπλήρωτα ε3ννέα χρόνια μετά από τις διοικήσεις Δούρου/Πατούλη! 

Ο νοικοκύρης Γιάννης Σγουρός το 2014 άφησε ταμειακό πλεόνασμα στην Περιφέρεια περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα η Περιφέρεια έχει ταμειακό έλλειμα περί τα 170 εκατομμύρια ευρώ!

Εδώ και ενάμιση χρόνο ο Γιάννης Σγουρός έχει ανακοινώσει την ανεξάρτητη κάθοδο διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής με την Παράταξη “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”, που πρόσφατα έκλεισε 20 χρόνια ύπαρξης στα αυτοδιοικητικά δρώμενα! Είτε ως διοίκηση, είτε ως αντιπολίτευση!

Ο Γιάννης Σγουρός δεν εγκατάλειψε την Περιφέρεια Αττικής, παρά τις προκλήσεις που δέχτηκε από τα κόμματα Εξουσίας σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους για την συμμετοχή του στην κεντρική πολιτική σκηνή! Ένας σύγχρονος Λούκι Λουκ!   

Ο Γιάννης Σγουρός, ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής έχει καταγγείλει επανειλημμένως – με αποδείξεις – τη διοίκηση Γιώργου Πατούλη για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με απ΄ ευθείας αναθέσεις έργων σε ημετέρους!

Το δε ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού είναι πολυσυλλεκτικό, ενωτικό, ανεξάρτητο! Αποτελείται από υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, που έχουν ως δόγμα τους: «Ψήφισε για τον τόπο σου, Όχι για το κόμμα σου»! και το οποίο παρουσιάστηκε από το Ζάππειο Μέγαρο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023!

Ψήφιση της Παράταξης Γιάννη Σγουρού, δεν επωφελείται μόνο η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και η Ελλάδα, γιατί επικράτηση Σγουρού θα επιφέρει  ένα πρώτο μεγάλο πολιτικό χτύπημα στο καθεστώς Μητσοτάκη!

Και ως γνωστό το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών στέλνει πολιτικό μήνυμα!

Όταν μάλιστα απέναντι του Σγουρού είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς!

Ο παλαιόθεν αποστάτης της ΝΔ Νίκος Χαρδαλιάς, που οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν ξεχνούν τη διασπαστική τάση του Νίκου Χαρδαλιά προς το κόμμα τους!

Να πάρει θέση ο ομογάλακτος της κυβέρνησης Νίκος Χαρδαλιάς…

Τελευταία ο Γιάννης Σγουρός κατήγγειλε πως ο τελειωμένος Γιώργος Πατούλης εξακολουθεί και κάνει πάρτι διαγωνισμών με εξωφρενικούς προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με απίθανα αντικείμενα από τον ΕΔΣΝΑ στο παρά ένα των εκλογών, καλώντας να πάρει θέση ο Νίκος Χαρδαλιάς εδώ και τώρα, διότι η σιωπή του ισοδυναμεί με συνενοχή!

Ο Γιάννης Σγουρός ζητάει την παρέμβαση Χαρδαλιά, ώστε να παγώσουν άμεσα όλοι οι διαγωνισμοί που προκηρύττει ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, του οποίου η διοίκηση έχει διοριστεί από την Περιφέρεια Αττικής!

Όπως επισημαίνεται από τον Γιάννη Σγουρό, υπήρξε “βροχή” διαγωνισμών εξωφρενικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκ. ευρώ που προκηρύχθηκαν αιφνιδιαστικά τέλη Ιουλίου και στην καρδιά του Αυγούστου. Με δεδομένο ότι οι διαγωνισμοί, πρώτον, δεσμεύουν σε βάθος ακόμη και δύο θητειών τον φορέα και δεύτερον, ο διορισμένος από τον κ. Πατούλη πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ θα είναι εκ νέου υποψήφιος!

Ο Γιάννης Σγουρός λοιπόν καλεί τον Νίκο Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση και να δηλώσει ευθέως εάν συμφωνεί με τις συγκεκριμένες απαράδεκτες πρακτικές και μεθοδεύσεις!

Μάλιστα ο σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι :

«Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα δημόσια την απροκάλυπτη και πρωτοφανή κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσω του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Αττικής, του οποίου η διοίκηση έχει διοριστεί από την Περιφέρεια Αττικής και εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τον εκλεκτό του κυβερνώντος κόμματος κ. Χαρδαλιά. Ο καθένας, δηλαδή η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), η δικαστική εξουσία (Ελεγκτικό Συνέδριο) και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Όταν τα ανταποδοτικά τέλη εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη ή όταν ο φορέας χρεοκοπήσει θα είναι αργά για (κροκοδείλια) δάκρυα και για απόδοση ευθυνών. Δεν μπορεί όταν η καθημερινότητα έχει γίνει αβίωτη για κάθε πολίτη λόγω της τρομακτικής ακρίβειας, φορείς του δημοσίου να πετάνε το δημόσιο χρήμα χωρίς να υπολογίζουν τίποτα δεξιά και αριστερά. Ζητάμε εδώ και τώρα να παγώσουν άμεσα όλοι οι διαγωνισμοί με παντελώς αχρείαστα ή δευτερεύουσας σημασίας αντικείμενα που δημοπρατεί ο ΕΔΣΝΑ, προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που υποθηκεύουν το μέλλον του, υπονομεύουν τη βιωσιμότητα των δήμων της Αττικής και βαρύνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, πλην των απολύτως αναγκαίων ώστε να επανεξεταστούν από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη. Καλούμε τους συνυποψηφίους μας και δη τον ομογάλακτο της σημερινής διοίκησης κ. Χαρδαλιά να πάρουν άμεσα θέση διότι η σιωπή απέναντι σε όσα απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα συμβαίνουν ισοδυναμεί με συγκάλυψη και συνενοχή»!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...