Ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo, μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια πολιτεία 27.000 τ.μ., με το φως από 5.700.000 λαμπιόνια, ανοίγει τις πύλες του σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη έως τις 7 Ιανουαρίου του 2015.
Το μεγάλο του χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 20:00, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου.
Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ ,oοικογένειες 4 ατόμων 20 Ευρώ και δωρεάν είσοδος για παιδιά ύψους μέχρι ένα μέτρο και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, απεριόριστη χρήση 18 μηχανοκίνητων παιγνιδιών στο Λούνα-Παρκ, 2 παγοδρομίων, 15 δημιουργικά εργαστήρια και καθημερινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεάματα (θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις, ακροβατικά, θέατρο σκιών, παιγνίδι, συναυλίες, χοροί κ.α.). Η είσοδος και ξενάγηση στο Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας κοστίζει 9 Ευρώ.
Ακόμη, η επίσκεψη στον Αστερόκοσμο εξασφαλίζει και δωρεάν πάρκινγκ μέσα στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, στους χώρους που θα σας υποδείξουν οι υπεύθυνοι(είσοδος των οχημάτων γίνεται από την οδό Εγνατία) (πύλη Εμπορίου στους χώρους που θα σας υποδείξουν οι υπεύθυνοι.
Oι περισσότερες δραστηριότητες του θεματικού πάρκου γίνονται μέσα σε στεγασμένους χώρους, εξασφαλίζοντας απόλυτη ασφάλεια και προφύλαξη από τις καιρικές συνθήκες.