Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΟ απόδημος Ελληνισμός...

Ο απόδημος Ελληνισμός ΔΕΝ θέλει την ψήφο ο άρθρο 51 στο Σύνταγμα, θα χαλάσουν την φήμη τους, ως χαμηλού επίπεδου μικρο-μέτριοι πολιτικάντηδες- ”μαυρογιαλούροι”

Αν ελληνική κυβέρνηση και Βουλή, ”περάσουν” με νόμο την (επιστολική) ψήφο στους απόδημους ‘Ελληνες, σύμφωνα με αυτά που ορίζει (αλλά ουδέποτε εφαρμόζονται) το άρθρο 51 στο Σύνταγμα, θα χαλάσουν την φήμη τους, ως χαμηλού επίπεδου μικρο-μέτριοι πολιτικάντηδες- ”μαυρογιαλούροι”. Φήμη διαχρονική, εντός και εκτός συνόρων.
‘Οσοι ζούμε εκτός Ελλάδας γιά χρόνια, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, ήταν, είναι και θα είναι ασοβάρευτες και κοντόφθαλμες, που ενδιαφέρονται μόνο γιά το βόλεμα ”ημέτερων”, γιά ”μίζα-αρπαχτή” και λοιπά νεο-ελληνικά ”καλά”, με στόχο τις επόμενες εκλογές, ενώ το ”ενδιαφέρον” τους γιά τον απόδημο Ελληνισμό, επικεντρώνεται στο ”τι θα φάμε” από αυτόν.
Δεν θέλουμε την ψήφο. Συνηθίσαμε και ζούμε καλύτερα, χωρίς αυτήν. Δεν την θέλουμε, βασικά επειδή θα βρεθούμε και οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες, στην πολύ δυσάρεστη θέση, να επιλέξουμε ”οπαδικά” ποιοί σερνόμενοι-ξεπουλημένοι, ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες, θα ”κυβερνήσουν” την Ελλάδα. Δεν θέλουμε μετά, να έχουμε τύψεις γιά λάθος επιλογές μας και να υβρίζουμε αυτούς που επιλέξαμε επειδή μας εξαπάτησαν, ακολουθώντας και οι εκτός, την νεο-ελληνική παράδοση των εντός.

Μιά χαρά είμαστε οι εκτός συνόρων και η χώρα που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, η Ελλάδα, υπέροχη μόνο γιά διακοπές. Μπορεί η πατρίδα μας να έχει -παραδοσιακά- σάπιο και διεφθαρμένο κράτος-τέρας, εξαιτίας των άθλιων πολιτικών-κομματικών συμμοριών της, αλλά τι να κάνουμε; Συνηθίσαμε, άσχετα αν ”όπου και να ζούμε, όπου και να πάμε, η Ελλάδα μας πληγώνει”.
Γι’ αυτό προτιμούμε, να ζούμε μακριά και αγαπημένα από την πατρίδα, ακολουθώντας την σοφή γραφή του Ελύτη: «’Ελληνας είναι αυτός που ζει ορθά και όρθια». Τι δουλειά έχουμε εμείς οι ‘Ελληνες, οι εκτός, να μπερδευτούμε με τα σερνόμενα στα 4, νεο-ελληνικά πολιτικά-κομματικά ανθρωπάκια, τις ”σοφές” επιλογές των εντός;
Και, γιατί ο πολύ μεγάλης διάρκειας προεκλογικός πολιτικός-κομματικός ”εμφύλιος” Ελλάδας, να μεταφερθεί και στον απόδημο Ελληνισμό; Ας τον κρατήσουν εκεί.
Σημ. 1: Τι περίεργες ”συμπτώσεις” με το ζήτημα της ψήφου. ‘Οταν κυβερνώντες γίνονται αντιπολίτευση (πχ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ”παθιάζουν” με την ”αδικία” εις βάρος των εκτός συνόρων Ελλήνων να μην διευκολύνονται στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. ‘Οταν ήταν κυβέρνηση ”ξεχνούσαν” το θέμα.
Σημ. 2: ‘Οταν θέλουμε να γελάσουμε, προτιμούμε να παρακολουθούμε διαδικτυακά, από το ”κανάλι της Βουλής”, τις συνεδριάσεις με τις ”κόντρες” των σοβαροφανών ”εγκεφαλικών” σπουδαρχίδηδων. Η εικόνα της Βουλής, είναι ο ”καθρέπτης της ελληνικής Δημοκρατίας”, που έχει για πρόεδρο τον γραφικό Πάκη. Τέτοιες αυθεντικές κωμωδίες και δωρεάν, δεν τις βρίσκεις σήμερα. Να τονίσουμε ακόμα ότι, η Ελλάδα είναι ”πολύ προχωρημένη” στον…πολιτικό διάλογο, αφού αυτός γίνεται με… ”κύκλους” και ”πηγές”. Aξιοσημείωτο και το γεγονός ότι κάθε 5-6 χρόνια αλλάζουν τον εκλογικό νόμο, πιστοποιώντας έτσι έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας ως χώρα…kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...