Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΟ Απογαλακτισμός των...

Ο Απογαλακτισμός των καραμανλικών στην Ν.Δ. κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης΄΄

Πολιτικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΗΣ 

Στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΚΑΝΙ ΤΩΝ Απογαλακτισμός των καραμανλικών Στην Ν.Δ..

Όπως έλεγαν τα γαλάζια στελέχη στα πηγαδάκια είναι ο κυριότερος αντίπαλός ΕΙΝΑΙ Η σύναξη των Καραμανλικών, ΓΙΑ ΑΥΤΟ Έβαλε και των Πυρσο του εθνάρχη Κωσταντίνο Καραμαλή.

Εμπνευστής το επετειακό σήμα με του πυρσού η ιδέα ανήκε στον Θανάση Νέζη, τον παλαιότερο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη που Έκοβε και έραβε στην εκλογή στης Περιφέρειες και Δήμους αλλά και για ποιοι θα είναι υποψήφιους βουλευτές και να μη Ανήκουν ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΥΣ!!!!

Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι ορισµένοι προσπαθούν να κλείσουν τους λογαριασµούς τους µε το παρελθόν της παράταξης και να δηµιουργήσουν µία ΝΔ κοµµένη και ραµµένη στα µέτρα του Μητσοτάκη!!! χωρείς Κόστα Καραμαλή και χωρείς Αντώνη Σαμαρά.

Στο παραπάνω συµπέρασµα οδηγήθηκε ένας «γαλάζιος» κατάσκοπός µου, που µου µίλησε για τη «µεγάλη σφαγή» των καραµανλικών και «Σαμαρικών»  Επέλεξε να αρχίσει τρεις μήνες πριν τις κάλπες τον προεκλογικό αγώνα του, σε μια μάχη κυρίως με τη χαλαρή ψήφο Απτοί ΜΟΥ ΕΙΠΑΙ «γαλάζιος» κατάσκοπός µου είπε Φοβάται Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κόστα Καραμαλή και Αντώνη Σαμαρά μη τον Κάνουν Ανταρτικο!!!

Μη γελιόμαστε, θα έχουμε και τώρα μία αντιπαράθεση μετωπική από Δεξιά Βερόπουλο και Νίκη και Σπαρτιάτες Θα έχει φόντο ευρωπαϊκό, αλλά θα έχει και περιεχόμενο εθνικό” ΚΑΙ ΤΟ νομο ΛΟΑΚΙ ήταν η κρίσιμο για ΤΗΝ Ν.Δ/ Ευρωεκλογές, βουλευτικές.

Η γαλάζια μουρμούρα αυτή τη φορά ήταν Εντείνει ως επισημάνσεις και ως έκφραση αγωνίας για το μέλλον του κόμματος Όλες με αναφορές σε πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία της ΝΔ και είναι στον πάγο για τη τον πόρτο λόγω για τον Μητσοτάκη έχουν η Σημιτικοί του Κώστα Σημίτη που είναι πάνω από 200 στην κυβερνιση ως παράταξη του κέντρου τον ΣΗΜΙΤΙΚΟΝ είναι η βάση του κόμματος ΜΟΥ ΕΙΠΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ.

Σε αυτή την παραδοσιακή φυσιογνωμία της ΝΔ και των σταθερών γαλάζιων ψηφοφόρων, της εκλογικής βάσης της ΝΔ αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Τσάμης, ενώ όλοι έβαλαν το ζήτημα του κινδύνου απώλειας παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα δεξιά.

Η Νεοδημοκράτες είπαν να θυμίσουν στην ηγεσία ότι καλές είναι οι μεταρρυθμίσεις και η πιο κεντρώα πορεία του κόμματος, αλλά να μην το παρακάνει η κυβέρνηση και η κομματική ηγεσία ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ .

Λίγες ώρες μετά το προσυνέδριο Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στήθηκε σε ένα μεγάλο τραπέζι στο μαγαζί του ΡΕΜΟΥ λεγόμενο μπριζολάδικο.

 Λίγες ώρες μετά το προσυνέδριο στήθηκε ένα μεγάλο τραπέζι στα Κιούπια, στα Λαδάδικα.

Τα κεντρικά πρόσωπα του γαλάζιου προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης και οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να τα πουν και να κάνουν και τις εκτιμήσεις τους.

Στο τραπέζι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 15ου συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, η γραμματέας του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, οι πρόεδροι της ΔΕΕΠ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Μητράκας και Θωμάς Βράνος, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, οι πρώην πρόεδροι της Διοικούσας που έδωσαν το παρών στο προσυνέδριο, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του κόμματος, το στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Βασίλης Γεωργιάδης, και άλλα τοπικά κομματικά στελέχη.

Ο Απογαλακτισμός των καραμανλικών την Ν.Δ. κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης΄΄

Ο Καραμανλής, που είχε τη στόφα μεγάλου ηγέτη, δεν ήθελε επ’ ουδενί λόγω να είναι πρωθυπουργός υπό αμφισβήτηση. Στις 4 Ιανουαρίου του 1956 αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως, γνωστότερης με τα αρχικά ΕΡΕ.

Σκοπός του, μια νέα παράταξη, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ατραπό του εκσυγχρονισμού.

170 από τους 200 βουλευτές του Συναγερμού τον ακολουθούν στο εγχείρημά του αυτό.

Στις 19 Φεβρουαρίου η ΕΡΕ κερδίζει την πρώτη της εκλογική μάχη, με τη βοήθεια του «τριφασικού» εκλογικού συστήματος. Λαμβάνει 165 έδρες στη νέα Βουλή, ενώ συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τη Δημοκρατική Ένωση, που την αποτελούσαν το Κέντρο και η Αριστερά.


spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...