Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔηλώσεις επωνύμωνΟ Αντιδήμαρχος Θ....

Ο Αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος μίλησε εφ΄ όλης της ύλης

webradiofenomeno.jpgview.jpgΟ Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνομίλησε με τον Δημοσιογράφο Νίκο Βάνη στο ψηφιακό Ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com (στις 26 Ιανουαρίου) και στην εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα”.

Ο κύριος Θ. Αθανάσαρος ήταν πολύ παραστατικός, καταγράφοντας τα προβλήματα της πόλης, και το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο τεράστιο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη.

Ο κάθε πολίτης για να κατεβεί στο κέντρο  παίρνει αγκαζέ το αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να φρακάρουν οι μεγάλες αρτηρίες, ενώ τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθυστερούν, έτσι ώστε οι επιβάτες με την σειρά τους αγανακτούν, και με το δίκιο τους άλλωτε.

Για το μέγα θέμα της παράνομης στάθμευσης τόνισε, πως η Δημοτική Αστυνομία είναι αναγκασμένη να ξηλώνει τις πινακίδες των οχημάτων, και να κόβει ακόμα και πρόστιμα, καθώς ορισμένοι ασυνείδητοι οδηγοί, δεν διστάζουν να κλείνουν τις  ράμπες των αναπήρων, προκειμένου να βουλευτούν.

Τα πρόστιμα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι τσουχτερά, όπως προβλέπει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, μήπως και ο ασυνείδητος αυτός πολίτης συνετιστεί.

Δεν γίνεται μόνο για εισπρακτικούς λόγους όπως  κάποιοι κατηγορούν την Δημοτική Αστυνομία. Χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος είπε..,

“ Αυτό το χάος στην πόλη μας δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι η Δημοτική Αστυνομία, με όποιο κόστος και αν έχει..”.

Σε ότι αφορά τους όλο και περισσότερους έγχρωμους πλανόδιους πάσης φύσεως πολίτες, με  τα λαθραία εμπορεύματα, ο Αντιδήμαρχος περιέγραψε την θλιβερή εικόνα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι καταλαμβάνουν  παράνομα τα πεζοδρόμια με την πραμάτεια τους, δημιουργώντας έτσι τεράστια ζημιά στους καταστηματάρχες, που πληρώνουν φόρο στο κράτος, αλλά και για τα πεζοδρόμια  στο Δήμο, έτσι ώστε οι πολίτες κατεβαίνοντας στην αγορά, να μπορούν να περπατήσουν ελεύθερα, κοιτάζοντας ταυτόχρονα και τις βιτρίνες.

Η Δημοτική Αστυνομία τους κυνηγά από την μια πλευρά, αλλά από την άλλη βρίσκουν άλλα στέκια, και βέβαια κάθε φορά που τους συλλαμβάνουν, τα εμπορεύματα τους κατάσχονται. Μαζί μ΄ αυτό το πρόβλημα, έρχεται να συμπληρωθεί  και η εγκληματικότητα στην πόλη, η οποία έχει αυξηθεί, κυρίως με τους τσαντάκηδες και τους πορτοφολάδες. Στον τομέα αυτό, η Δημοτική Αστυνομία, έχει πολύ καλή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Όσον αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης μίλησε για το έργο του Δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος μαζί με το Δημοτικό συμβούλιο, για να διευκολύνουν τους κατοίκους που μένουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απεφάσισαν να δοθούν 8.000 δωρεάν θέσεις πάρκινγκ, έτσι ώστε να διευκολύνονται στην εύρεση παρκαρίσματος, πράγμα ανέφικτο πλέον για το κέντρο της πόλης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, τι γίνεται με το έτοιμο Δημαρχιακό μέγαρο, στο οποίο ακόμα οι υπηρεσίες του Δήμου δεν εγκαταστάθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος είπε το εξής:

Τα πρώτα  κονδύλια για τα θεμέλια του νέου Δημαρχιακού μεγάρου ύψους 10.000.000 Δραχμών εδόθησαν επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη. Έπειτα με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την συμμετοχή του Δήμου, το έργο ολοκληρώθηκε, και εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Όμως απομένουν κάποιες λειτουργικές λεπτομέρειες, για τις οποίες χρειάζονται άλλα 5.000.000 Ευρώ, έτσι ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο Δημαρχιακό μέγαρο.

“…Δυστυχώς ο Δήμος δεν διαθέτει, άλλα κονδύλια, και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε στο παλιό Δημαρχείο στο “Καραβάν Σαράι”, πληρώνοντας ενοίκιο μηνιαίως 138.000 Ευρώ…” ,τόνισε ο κ.Αθανάσαρος.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα άλλα μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν επί της θητείας του Β. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος εκλέγεται Δήμαρχος, με την παράταξης “Θεσσαλονίκη – Αναγέννηση”, τα οποία ήδη οι πολίτες της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν. Μεταξύ αυτών είναι, το έργο διάπλασης της παραλίας από το ύψος του Μακεδονία Παλλάς έως το μέγαρο μουσικής,  συνεχίζεται δε η προέκταση.

Τόνισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και την απόφαση που πήρε το Δημοτικό συμβούλιο για τους εμπόρους της Εγνατίας Οδού, οι οποίοι δεν θα καταβάλλουν για δύο χρόνια δημοτικά τέλη, λόγω της κατασκευής του μετρό, το οποίο συνετέλεσε στο να μειώθει κατά  πολύ ο τζίρος τους, διότι  οι πελάτες δεν είχαν ασφαλή πρόσβασση προς τα μαγαζιά τους. Επίσης δεν έγινε καμιά αύξηση των Δημοτικών τελών στους Δημότες της Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση του Νίκου Βάνη για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους ο Αντιδήμαρχος είπε, πως  ο Δήμος Θεσσαλονίκης  ετοίμασε ειδική μελέτη, είχει δε έτοιμα και τα κονδύλια. Στα σχέδια θα συμπεριλαμβάνοταν και  ένα όμορφο συντριβάνι, καθώς επίσης και η διαμόρφωση της όψεως των μαγαζιών της πλατείας Αριστοτέλους, με σύμφωνη γνώμη  και των καταστηματαρχών.

Δυστυχώς όμως το έργο δεν πήρε σάρκα και οστά , καθώς η αντιπολίτευση πρόβαλλε αντιρρήσεις για το συντριβάνι, με την δικαιολογία ότι θα έκοβε την θέα προς την οροσειρά του Ολύμπου.

Ο Αντιδήμαρχος είναι εργασιομανής, καθώς καθημερινά από τις 5 το πρωί βρίσκεται στο γραφείο του, με ανοιχτές τις πόρτες, έτσι ώστε να εξυπηρετεί και τον τελευταίο πολίτη, που επισκέπτεται την Δημοτική Αστυνομία. Δεν υπάρχει πολίτης που να μην ικανοποιηθεί για το πρόβλημα του.

Αυτός είναι ο Θεόδωρος Αθανάσαρος!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που αναλύει όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τον πολίτη της Θεσσαλονίκης, και την οποία μπορείτε να ακούτε σε επανάληψη από το ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, και σύντομα θα διαβάσετε και από την τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...