Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΟ έγκριτος νομικός...

Ο έγκριτος νομικός Χάρης Βεργούλης-Εσχάτη δοκιμασία της Δικαιοσύνης.

Η ενδελεχής και σε βάθος έρευνα των εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων με απόληξη τη φοβερή τραγωδία των

Τεμπών και η αποκάλυψη της αλήθειας, ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως ελάχιστη οφειλή στους οικείους των θυμάτων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον αδυσώπητο, αποκρουστικό και άδικο θάνατο νέων ανθρώπων, αποτελεί καμπή και ταυτόχρονα δοκιμασία για την πάντα ευπαθή Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του κράτους δικαίου που είναι η βάση της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη στις μέρες μας υφίσταται έντονη κριτική από το σύνολο της κοινωνίας, κυρίως από τους νέους, οι οποίοι έχουν αξεπέραστο και αλάνθαστο ένστικτο δικαιοσύνης, όπως έχει διδάξει ο Ε. Παπανούτσος και βεβαίως δοκιμάζεται από σφόδρα άστοχες αποφάσεις και διατεταγμένη συμπεριφορά κάποιων υψηλά ιστάμενων παραγόντων της.

Για τους δικαστικούς λειτουργούς που «χειρίζονται» αμέσως (ανακριτές και εισαγγελείς) ή εμμέσως ως εποπτεύοντες την υπόθεση της ανείπωτης και αδιανόητης για την εποχή μας συμφοράς, υπάρχει ένα πρότυπο και υπόδειγμα γενναίου, αδέκαστου και ανυποχώρητου σε παρεμβάσεις δικαστικού λειτουργού, ο οποίος έγραψε ιστορία στην υπόθεση Γ. Λαμπράκη σε εποχή δύσκολη τη δεκαετία του 1960, που τα ’σκιαζε η φοβέρα τού τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κων. Κόλλια, με τη γνωστή πορεία του στη συνέχεια ως πρωθυπουργού της χούντας.

Στάθηκε όρθιος ο ανακριτής Χ. Σαρτζετάκης, δεν ενέδωσε σε αφόρητες και συνεχείς πιέσεις άνωθεν και προφυλάκισε ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας ως ηθικούς αυτουργούς ή συνεργούς και φυσικά τους φυσικούς αυτουργούς.

Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση και διαδίκτυο. Η κάλυψη της υπόθεσης (προφυλακίσεις κ.λπ.) ήταν πρωτοσέλιδη στον ημερήσιο Τύπο. Η αναζήτηση των σελίδων των εντύπων της εποχής εκείνης είναι διδακτική όχι μόνο για τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά για όλους όσοι διψούν για την αληθινή έρευνα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος (Χ. Σαρτζετάκης) έγραψε μετά από χρόνια («ΤΟ ΒΗΜΑ», 26/7/1998): «Για να απονεμηθεί Δικαιοσύνη στο δημοκρατικό και δικαιοκρατικό πολίτευμά μας… πρέπει ο Δικαστής να μην είναι ενδοτικός σε πιέσεις της όποιας εξουσίας, να μην είναι ψοφοδεής ή επιρρεπής σε υποταγή και κυρίως να είναι επιστημονικώς και υπηρεσιακώς επαρκής, προκειμένου να μην έχει ανάγκη ευμένειας των όποιων προϊσταμένων του».

Είναι πάνδημο το αίτημα της κοινωνίας για έρευνα με πάθος και σε βάθος και απονομή δικαιοσύνης έναντι πάντων για την υπόθεση των Τεμπών και συνακόλουθα για δικαστικούς λειτουργούς σύμφωνα με τα ανωτέρω.

*Δικηγόρος, τ. γεν. γραμματέας ΔΣΘ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...