ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ…
Μέγα πλήθος και μέγα πάθος… Άλλοι μίλησαν για φωνή λαού, οργή θεού.
Όπως και να έχει ιστορία έγραψε το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα κληρικών και λαικών, κατά της κάρτας του πολίτη στο πεδίον του Άρεως το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 100.000 Έλληνες(!),κρατώντας στα χέρια τους τη γαλανόλευκη, όπως επίσης και τη σημαία του βυζαντίου, έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο εμφατικά την άρνηση τους στην οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τον πάσα ένα πολίτη αυτής της χώρας να κάνει χρήση αυτής της κάρτας, με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του και την παράλληλη πάταξη της «ανίατης» με τα υπάρχοντα μέσα φοροδιαφυγής.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν κληρικοί του νέου και του παλαιού ημερολογίου, μεταξύ αυτών ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο ηγούμενος της Ι.Μ Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Μεθόδιος.
Αμφότεροι από το βήμα της εκδήλωσης κάλεσαν τους πολίτες της χώρας να μην υποκύψουν στις επιταγές της νέας τάξης, που έχουν σκοπό, όπως είπαν, την κατάργηση των συνταγματικών ατομικών ελευθεριών και την πνευματική υποδούλωση σε μια «ηλεκτρονική» φυλακή, όπου ο σωφρονισμός θα πάρει μορφή σάρωσης της συνείδησης.
Μάλιστα ο γέρων Μεθόδιος σε μια αποστροφή του λόγου του κάλεσε τον ποίμνιο σε αγώνα συνοχής, ενότητας, αντοχής και αλληλεγγύης, ούτως ώστε να μην πέσει ο ελληνικός λαός στην παγίδα του κοινωνικού εμφυλίου(!),όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «που σκοτεινοί κύκλοι ετοιμάζουν με ιδιαίτερη σπουδή εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων.»
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία προς το κοινοβούλιο, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές η κεφαλή της πορείας όταν έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, η ουρά της πορείας βρισκόταν ακόμη στην οδό πατησίων…
Το ότι το κέντρο των Αθηνών παρέμεινε κλειστό για 4 περίπου ώρες ουδόλως απασχόλησε τα επιφανή ΜΜΕ της πρωτευούσης…
Γιατί άραγε τόση σιωπή;;
Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων αντίδρασης στην παραλαβή της κάρτας του πολίτη παίρνει τώρα η πόλη της Καβάλας, καθώς στις 14 Μαίου ,έχει προγραμματιστεί από ορθοδόξους συλλόγους της περιοχής σχετική εκδήλωση.