Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟ Ελληνικός ΣτρατόςΟμιλία Προέδρου Κ.Ο....

Ομιλία Προέδρου Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλη Στίγκα για το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

‘Δελτία τύπου’ 

Η Ελλάδα έχασε χθες δύο παλικάρια, δύο πιλότους, που πολεμούσαν τις φωτιές στην Εύβοια. Τον 34χρονο κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Χρήστο Μουλά, και τον συγκυβερνήτη, τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό (Ι) Περικλή Στεφανίδη.

Η απώλεια τους πρέπει να συμπεριληφθεί στις τραγωδίες του τόπου.

Πόσες φορές επιχείρησαν με αυταπάρνηση για την πυρόσβεση των δασών μας και τη διάσωση των περιουσιών των συμπατριωτών μας….

«Έπεσαν» στο καθήκον πιλοτάροντας ένα από τα Canadair, τα ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ιπτάμενα «φέρετρα» των 50 ετών, και ορθά χαιρετίστηκαν ως ήρωες.

Χθες από αυτό το βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο με κυνισμό χρησιμοποίησε την φράση «δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται».

Αυτή η δήλωση μόνο ντροπή προκαλεί. Θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα.

Απαιτούμε λοιπόν να κηρυχθεί Τριήμερο Εθνικό Πένθος για την τραγική απώλεια των πιλότων μας και όχι μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλες Εθνικές Τραγωδίες

ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!

Η ανικανότητα έχει και τα όρια της…

Βαπτίζετε «Κλιματική Αλλαγή» την επιχειρησιακή σας ανυπαρξία και της χρεώνετε αβασάνιστα όλα τα δεινά.

Είστε παντελώς ανεπαρκείς να προστατέψετε τα δάση μας, που είναι ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, τις περιουσίες και εν τέλει τις ζωές των πολιτών της χώρας μας.

«Βουλιάξατε» μέχρι και την αποκαλούμενη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό, και ουσιαστικά «κάψατε» το τελευταίο χαρτί μας για ανάκαμψη της οικονομίας μας.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Φέρατε προς ψήφιση ένα οικονομικό πολυνομοσχέδιο που μόνο νομοσχέδιο δεν είναι…

Προκαλεί θυμηδία γιατί ο ελληνικός λαός ανέμενε κάτι πολύ καλύτερο -όχι μόνο για να πάρει οικονομικές «ανάσες»- αλλά και για να κερδίσει την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Καταφέρατε να φτωχοποιήσετε την μεσαία τάξη, να εξαθλιώσετε την ελληνική οικογένεια και να σύρετε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα.

Θα αναμέναμε από ένα οικονομικό νομοσχέδιο -κυρίως στην περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που διανύουμε- να είναι πιο γενναιόδωρο για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπατριώτες μας, να δίνει ελπίδα στην καθημερινότητά τους και προοπτική ανάπτυξης στη χώρα.

Αντί να σκύψετε ευλαβικά στα οικονομικά προβλήματα των δοκιμαζόμενων Ελλήνων εσείς συνεχίζεται την πολιτική των vouchers, των κουπονιών Pass που παραπέμπουν πλέον σε κουπόνια σίτισης επί Γερμανικής Κατοχής τα οποία δεν μπορούν -όπως τότε- έτσι και σήμερα να αντιμετωπίσουν την πείνα.

Ακόμα και το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» που επιχορηγούσε νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, υποτιθέμενες φιλικές προς το περιβάλλον απέτυχε παταγωδώς.

Εταιρείες κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στο χονδρικό εμπόριο κλιματιστικών μηχανημάτων πρώτα έστησαν το μηχανισμό με νέες εγκαταστάσεις logistics και στη συνέχεια εισήγαγαν άγνωστες συσκευές από την Κίνα τις οποίες «βάπτισαν» εν μια νυκτί με διάφορες λατινογενείς ονομασίες και τις «βομβάρδισαν» στα ΜΜΕ για να τις κάνουν «επώνυμες» μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Επαγγελματίες του κλιματισμού μας αναφέρουν χαρακτηριστικά για το φιάσκο του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ».

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ:

«Αν είναι να αγοράσουμε Κινέζικο air condition- που δεν έχουμε πρόβλημα να το κάνουμε, οι καλές σειρές ενεργειακά είναι 3Α- θα το πάρουμε με το όνομα της Κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας πάνω στο προϊόν.

Να ξέρουμε τι ακριβώς είναι, που θα βρούμε τη σχετική λίστα ανταλλακτικών και το εγχειρίδιο του κατασκευαστή».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει στις εργασιακές γαλέρες και τους ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας από 67 έως 74 ετών που είχαν την ατυχία να «πέσουν» σε αετονύχηδες εργοδότες που δεν τους κολλούσαν τα νόμιμα ένσημα ή για κάποιους άλλους λόγους δεν πρόλαβαν λόγω ηλικίας να συμπληρώσουν τις προαπαιτούμενες ασφαλιστές εισφορές..

Πού είναι το Κράτος της Πρόνοιας να σταθεί αρωγός στους ανθρώπους που στον επίλογο της επαγγελματικής τους πορείας καλούνται να κάνουν επανεκκίνηση και να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τελικής πτώσης…

Αλλά φροντίζει η Κυβέρνηση με το Άρθρο 16 να τακτοποιήσει ετησίως τριάντα εκλεκτούς φερόμενους ως λογοτέχνες, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, καραγκιοζοπαίκτες κ.ά με το δικαίωμα ισόβιας σύνταξης από το Δημόσιο Ταμείο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό Άρθρο ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι Ελληνικής υπηκοότητας ή Έλληνες στο Γένος.

Έχουμε «καεί» από τους Ελληνοποιημένους και δυστυχώς στη χώρα μας επιβεβαιώνεται πανηγυρικά το… ότι δηλώσεις είσαι…

Δηλαδή «βαπτίζουμε» καλλιτέχνες τους Ελληνοποιημένους -εδώ και χρόνια- Μοχάμεντ και Χασάν από το Μπαγκλαντές, και στη συνέχεια τους δίνουμε ισόβια σύνταξη από το Δημόσιο Ταμείο;

Θα το δούμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;;

Ή μήπως όλο αυτό είναι μια φωτογραφική διάταξη για να εξυπηρετήσουμε ημέτερους δήθεν καλλιτέχνες που έβαλαν «πλάτη» στις κομματικές τους… ανησυχίες.

Στο τέλος θα δώσουνε ισόβια σύνταξη από το δημόσιο Ταμείο στις κυρίες Μποφίλιου και Πρωτοψάλτη για την προσφορά τους στον δικό τους «κομματικό πολιτισμό»…

Από τη μια η ισόβια σύνταξη στους «βαπτισμένους» καλλιτέχνες και στην αντίπερα όχθη τα επιδόματα των βαριά αναπήρων πολέμου με την τροποποίηση των Άρθρων 1 και 2.

Τι εννοείτε ακριβώς όταν αναφέρεστε σε βαριά αναπήρους πολέμου; Διότι οι πραγματικοί ήρωες του Έπους του ’40 οι περισσότεροι δεν είναι σήμερα εν ζωή, αλλά μήπως υπονοείτε τους τραυματίες πολέμου του «Δημοκρατικού» στρατού που αιματοκύλισε την Ελλάδα;

Γιατί οι τελευταίοι τραυματίες και ανάπηροι πολέμου είναι οι ηρωικοί Ελλαδίτες που σταμάτησαν τις ορδές του Αττίλα στην μαρτυρική μας Κύπρο και ουσιαστικά «τιμωρήθηκαν» από τις ελληνικές κυβερνήσεις να ζουν στη φτώχεια και την ένδεια.

Παράλληλα συνεχίζεται ο τραγέλαφος με το αδειανό καλάθι του ελληνικού νοικοκυριού.

Είναι μια καθαρή κοροϊδία, που εξυπηρετεί, όχι τον φτωχό συμπολίτη μας αλλά συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για ποιο Παρατηρητήριο Τιμών μας μιλάτε στο Άρθρο 55 κύριοι της Κυβέρνησης;

Πού είδατε να λειτουργεί ο ελεγκτικός μηχανισμός στα ράφια των σούπερ μάρκετς, που «φουσκώνουν» μέρα με τη μέρα τις τιμές των αγαθών πρώτης ανάγκης;

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…

Στις αλυσίδες που μονοπωλούν την ελληνική αγορά το μερίδιο καθαρού κέρδους έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 38,4 από 33,6% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως η έβδομη χώρα σε αύξηση μεριδίου των κερδών από 34,4 στο 39,2% την περίοδο 2019 έως 2022.

Την ίδια στιγμή η πατρίδα μας εμφανίζει ιδιαίτερα κακή εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή των πολιτών στο εργατικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, μόνο το 51, 4% των Ελλήνων συγκαταλέγεται στο εργατικό δυναμικό της χώρας τον Μάιο του 2023, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν στο 74,7% το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ ακόμα και η Ισπανία βρίσκεται στο 58,5%.

Ανησυχητική και εξίσου ζοφερή είναι η κατάσταση και στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των Ελληνόπουλων.

Η χώρα έχει σήμερα το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ στους νέους 19 έως 24 ετών και έχει πιάσει «ταβάνι» στους νέους 25 έως 29 ετών, με 27 και 19% αντίστοιχα.

Σε όλα τα προαναφερόμενα η νέα κυβέρνηση δείχνει με το «καλημέρα» τις διαθέσεις της και η υπεραπόδοση στα φορολογικά έσοδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εκτίναξη των έμμεσων φόρων, την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αντιλαμβανόμαστε πλήρως αυτές τις μεθοδεύσεις για την πλήρη φτωχοποίηση των Ελλήνων, την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, βιομηχανίας, βιοτεχνίας, κτηνοτροφίας και της έρευνας και καινοτομίας.

Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ως Έλληνες διαθέτουμε τα μεγαλύτερα μυαλά σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό τα οποία εξαναγκάσθηκαν σε άτακτη φυγή από την πατρίδα μας.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός «ας φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό να αποκτήσουν δεξιότητες»… και μας άφησε «στήλη άλατος».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΟΥ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.

ΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ «ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Για ακόμη μια φορά το βάρος της κρίσης θα μετακυλήσει από το κράτος και τις επιχειρήσεις στην Ελληνική οικογένεια, η οποία πάλι θα κληθεί να ενσαρκώσει το ρόλο του «κοινωνικού αμορτισέρ», για να απορροφήσει τους συστημικούς κοινωνικό-οικονομικούς κραδασμούς, βιώνοντας τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Θα σπρώξει πάλι η κυβέρνηση τους υπερήφανους οικογενειάρχες να αναζητήσουν πρόνοια από άτυπους φορείς κοινωνικής προστασίας, επιλέγοντας τη μετανάστευση κυρίως νέων και εκπαιδευμένων μελών της.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων, συνεχίζει να ζει έως σήμερα με σοβαρά προβλήματα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση του 2009, βιώνει με ένταση αυτό το φαινόμενο.

Η χρόνια λιτότητα μεγέθυνε διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Οι μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, παρουσιάζουν συγκριτικά σε μεγαλύτερο βαθμό αυξημένες δυσκολίες.

Aυξάνεται καθημερινά το ποσοστό των Ελληνικών νοικοκυριών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες των παιδιών τους.

Ουσιαστικά παρατηρείται μεταβολή στις καταναλωτικές πρακτικές των νοικοκυριών με την

προτίμηση υποκατάστατων προϊόντων με κριτήριο το μειωμένο κόστος.

Τραγική διαπίστωση αποτελεί ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με τις μικρότερες παροχές για

την οικογένεια και τα παιδί, όπου οι δαπάνες είναι αισθητά κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο

λιγότερες των 200 ευρώ ανά κάτοικο.

Συγκριτικά ανά τύπο νοικοκυριού,

τη μεγαλύτερη δυσκολία να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες των παιδιών τους,

αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες (με τουλάχιστον 4 παιδιά) ενώ ακολουθούν οι

οικογένειες με τρία εξαρτώμενα μέλη και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Καταλήγω κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που βιώνει σοβαρή υλική στέρηση αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» θα σταθούν δίπλα στους συμπατριώτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε Βασικές Ανάγκες.

Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με τις μικρότερες παροχές για την οικογένεια και τα παιδί.

Είναι απαραίτητο –ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ- να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και να προσφερθεί στήριξη σε αυτές τις οικογένειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Γραφείο Τύπου «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3708762

Website: spartiates.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...