Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΟλοένα και περισσότερο...

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι άστεγοι στην Θεσ/νίκη

astegos.jpgΤο άσμα, “Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα” ,ταιριάζει γάντι με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη.

Μια και η μέριμνα της πολιτείας, απουσιάζει παντελώς, εκτός από την τελευταία προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου,που διαθέτει Στέγη Αστέγων, στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης. Εκεί, μένουν περίπου 20 άτομα που όμως  ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός, για να στεγάσει όλους  τους άπορους της πόλης που είναι πάρα πολύ.

Σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε ο δημιοσογράφος Νίκος Βάνης για την τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr και την  εφημερίδα Fenomeno News (που διανέμεται δωρεάν σε Θεσσαλονίκη  Αθήνα), με μια προσωρινή καταγραφή που έκανε στους δρόμους της πόλης, διαπίστωσε πως στην Αγία Σοφία, με Μητροπόλεως γωνία είναι δυο άστεγοι. 

O ένας εκ των οποίων έχει σοβαρά προβλήματα υγείας στα πόδια του, λόγω μόλυνσης. Επισκέφθηκε τα κρατικά νοσοκομεία της πόλης, αλλά δυστυχώς, έφαγε πόρτα, δηλαδή τον έδιωξαν.

Αυτά τα γεγονότα πρέπει να βλέπει και να διαβάζει ο Υπουργός Υγείας κύριος Λοβέρδος, εάν θέλει, να έχει μια σωστή και καταγεγραμμένη άποψη.

Ο Άπορος και άστεγος ,έπειτα έψαξε να βρει τους “Γιατρούς χωρίς σύνορα”, οι οποίοι και τον περιέθαλψαν, δεν είχαν όμως να του δώσουν και τα ανάλογα φάρμακα που χρειαζόνταν, όπως μια ειδική αλοιφή  για την περίπτωση του.

Άξιων απωρίας τι ,”γιατροί χωρίς σύνορα ” είναι, εάν δεν έχουν και τα ανάλογα φάρμακα ώστε να γιατρέψουν τον ασθενή;; Τι κάνουν τις χορηγίες που πέφτουν αβέρτα – κουβέρτα;;

Τα δημοσιεύματα  στον τύπο είναι πολλά, όπου αναφέρονται και σ’αυτό το θέμα μεταξύ άλλων.

Άλλος  ένας άστεγος κοιμάται στους δρόμους,ακριβώς στην στάση της Μητροπόλεως, έξω από την εκκλησία.

Στο Βαρδάρι πίσω από την Αντιδημαρχία τεχνικών έργων  επί της όδου Μαβίλης μια άστεγος κοιμάται πάνω σε χαρτόνια και το πρωί μαζεύει την πραμάτεια της σε μιά γωνιά για να τα ξαναστρώσει το βράδυ και κάθε βράδυ αφού δεν έχει ένα ζεστό σπίτι να την περιμένει.

Στην περιοχή πηγαίνοντας για το ΚΤΕΛ Μακεδονία, στην σήραγγα, κάτω από την γέφυρα κοιμούνται πέντε γέροντες και τρία παιδιά, το ίδιο συμβαίνει και έξω από την εκκλησία Παναγία Δεξιά όπου στο πίσω μέρος της κοιμούνται τρεις άστεγοι, και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης, όπου κι αν κοιτάξεις, θα βρεις αστέγους.

Το Ελληνικό κράτος, η Ελληνική Δημοκρατία, και οι κυβερνόντες δεν κάνουν τίποτα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν φόρους από τον Ελληνικό λαό, για να τα δίδουν στους τοκογλύφους τραπεζίτες.

Κύριοι , που είναι το κράτος πρόνοιας, που πάντοτε ήταν σημείο αναφοράς του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου;;

Μάλλον, η τωρινή κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ξέχασε τις πράξεις και τα έργα του ηγέτη τους .

Από την καινούργια Δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης , με επικεφαλής τον Δήμαρχο κύριο Γ. Μπουτάρη, περιμένουμε να δούμε, τι θα πράξει  για τους  άπορους και άστεγους  πολίτες μας , αλλά και η εκκλησία που έχει τις ευθύνες της, όπως και η Εβραϊκή συναγωγή, που είναι πάμπλουτη, όπως και  ό λλες η Μ.Κ.Οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα;;

Απευθύνω ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, και τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ποιες θα είναι οι ενέργειες τους, για το ως άνω θέμα;;

διαθέτει Στέγη Αστέγων, στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης. Εκεί, μένουν περίπου 20 άτομα

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...