Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚουτσομπολιάΟι φίλοι στην...

Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται

lukos.jpgΟι λυκοφιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο είναι γνωστές σε λίγους. Κάποιοι καλλιτέχνες στα πρώτα τους βήματα, πήραν πολύ μεγάλη βοήθεια από συναδέλφους τους, αλλά ποτέ δεν φιλοτιμήθηκαν να  την ανταποδώσουν, λειτουργώντας συναδελφικά, όταν αυτό χρειάστηκε.

Μια τέτοια τρανταχτή περίπτωση είναι αυτή ενός  γνωστού καλλιτέχνη του πενταγράμμου από την Θεσσαλονίκη. Όταν πρωτοξεκίνησε την καριέρα του τα χρόνια ήταν δύσκολα. Εμφανιζόταν ως τρίτη φωνή, στο πρόγραμμα ενός λαϊκού καλλιτέχνη ο οποίος τότε μεσουρανούσε και εμφανιζόταν στα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο καλλιτέχνης βοήθησε τον γνωστό σήμερα βάρδο ο οποίος αρχικά δούλευε σε οικοδομή ως στοκαδόρος, μάλιστα του έδινε χαρτζιλίκι σε εβδομαδιαία βάση, για να τα βγάλει πέρα. Έπειτα τον πήρε στο πρόγραμμα του για να του κάνει τρίτη φωνή.

Παράλληλα ο λαϊκός καλλιτέχνης πολλές φορές εισηγήθηκε σε επιχειρηματίες κέντρων για να τον πάρουν σε σχήματα ως πρώτο άντρα  και σιγά – σιγά έγινε γνωστός στο πανελλήνιο.

Πέρασαν τα χρόνια η φιλία τους κρατήθηκε στενά , έως όπου παρουσίασε τα πρώτα προβλήματα υγείας ο ευεργέτης καλλιτέχνης, τότε έγινε Λούης και ο βάρδος.

Δυστυχώς τα προβλήματα για τον ευεργέτη καλλιτέχνη ήταν πολλά. Κάθε φορά που έπαιρνε στο τηλέφωνο τον ευεργατηθέντα καλλιτέχνη, είτε στο κινητό, είτε στο σταθερό, αυτός του το έκλεινε, για να μην ενοχλείται.

Στο μεταξύ η υγεία του λαϊκού καλλιτέχνη όλο και χειροτέρευε, πράγμα που έγινε γνωστό στην νύχτα της Θεσσαλονίκης. Παρ΄ όλα αυτά όμως ο ευεργετηθείς τραγουδιστής ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τον φίλο, και ευεργέτη του. 

Η αχαριστία φάνηκε σ΄ όλο το μεγαλείο της, όταν πια ο μεγάλος λαϊκός βάρδος αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο, όπου ο γνωστός σήμερα βάρδος δεν πήγε να τον αποχαιρετήσει στην τελευταία κατοικία, ούτε να συλλυπηθεί την οικογένεια του. Προφανώς η τσιγκουνιά του δεν τον άφησε να λειτουργήσει ως άνθρωπος, απέναντι στον ευεργέτη του. Για τέτοια αχαριστία μιλάμε.

Η οικογένεια του εκλιπόντος, τον αγνώμονα αυτό καλλιτέχνη δεν θέλει να τον δει ούτε ζωγραφιστό, ύστερα απ΄ όλα αυτά που πέρασε, καθώς ο λαϊκός τραγουδιστής κάποτε έμπαινε και έβγαινε καθημερινά στο σπίτι τους.

Εν πάσει περιπτώσει, η οικογένεια δεν περιμένει παρηγοριά από έναν τέτοιο αρρωστημένο τσιγκούνη, ο οποίος το μόνο που σκέπτεται είναι πώς να μαζέψει το χρήμα.

Αυτήν την αρρωστημένη τσιγκουνιά του εν λόγω βάρδου γνώρισαν και άλλοι, από πρώτο χέρι..

Μια περίπτωση συνέβη με έναν επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου στον οποίον ο βάρδος τραγουδιστής οφείλει μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του. Κατά την περίοδο που εμφανίζονταν στο νυχτερινό κέντρο του , σε ένα ρεπό  ο βάρδος είπε στον επιχειρηματία, “αφεντικό, σήμερα θα σου κάνω το τραπέζι εγώ, έξω από την Θεσσαλονίκη”.

Έτσι λοιπόν έφτασαν σε ένα χωριό έξω από την πόλη. Ο επιχειρηματίας βλέποντας μια ταβέρνα  νόμισε πως θα τρώγανε εκεί. Αμ δε, γελάστηκε, καθώς ακριβώς δίπλα από την ταβέρνα υπήρχε μια καντίνα , στην οποία οδήγησε τον επιχειρηματία ο  τραγουδιστής λέγοντας του παράλληλα: “αφεντικό, θα σε κεράσω δύο σουβλάκια και δύο μπύρες, γουστάρεις;;” ρώτησε αφελέστατα.

Το αφεντικό έμεινε κάγκελο. Μόλις συνήλθε του απάντησε εκνευρισμένος, “δεν είσαι καλά τσιγκούνη, με έφερες έως εδώ για να με κεράσεις στα βρώμικα, και μάλιστα όρθιοι.. άϊντε παράτα με , να μου λείπει το τραπέζι σου…” και τον παράτησε έν ψυχρώ.

Το χούι και η τσιγκουνιά του βάρδου είναι γεγονός δεδομένο, ότι δεν αλλάζουν, και όπως λέει και η λαϊκή παροιμία “ο λύκος αλλάζει το μαλλί, όχι όμως και το χούι”.

Έτσι είναι και οι λυκοφιλίες, από μακριά και αγαπημένοι !!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...