Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟι υπόγειες διαδρομές...

Οι υπόγειες διαδρομές της δικαιοσύνης, τα παιχνίδια με ατέλειωτο «μαύρο χρήμα»

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει γνωστό ότι η εισαγγελία ασχολείται με χειραγωγημένους αγώνες και την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού με επίκεντρο στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυρίαρχο ρόλο στην έρευνα έχει η Οικονομική Αστυνομία που κάνει τις έρευνες με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού. Εδώ όμως αρχίζουν τα ευτράπελα αφού η δικογραφία έχει γίνε φύλλο και φτερό στα δημοσιογραφικά γραφεία. Μια δικογραφία που έχουν στα χέρια τους ο αρμόδιος εισαγγελέας και η οικονομική αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανεπίσημα κυβερνητικό στέλεχος έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, ασφαλώς παράνομα, και την έχει παραδώσει σε πρόεδρο ΠΑΕ που διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με καναλάρχη.

Την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αποφεύγει να ενημερώσει για την υπόθεση τον πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη!

Ο κ. Μαυρωτάς είναι επικεφαλής της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) και έχει υπογράψει από τον Φεβρουάριο μνημόνιο συνεργασίας με τον κ. Βουρλιώτη. Άρα όφειλε να του παράσχει άμεσα όλες τις πληροφορίες για να προχωρήσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας σε εντοπισμό του μαύρου χρήματος με τις υπερσύγχρονες εφαρμογές που διαθέτει. Άλλωστε η Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος είναι η μόνη που έχει δυνατότητα (σε αυτό το στάδιο της έρευνας) δέσμευσης λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Η δικαστική έρευνα για το κύκλωμα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου εντόπισε εκατοντάδες κωδικούς σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες.

Κάτοικοι Αλβανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σλοβακίας και Σουηδίας εμφανίζονται να στοιχηματίζουν επιτυχώς σε ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στην πραγματικότητα ποδοσφαιρικοί παράγοντες στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τους στοιχηματικούς κωδικούς ξένων πολιτών για να ποντάρουν μεγάλα ποσά σε στημένα ματς.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με δραστηριότητα σε Πάτρα, Αθήνα και Λονδίνο, φρόντιζε να εξυπηρετεί τους παίκτες του στοιχήματος και να εγγυάται τα κέρδη τους. Στις νόμιμες υποκλοπές καταγράφεται ο τρόπος που δρούσε και η συνεργασία του με περιφερειακά στελέχη. Τα κινητά τηλέφωνα και τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν, αποκάλυψαν και τους παράτυπους κωδικούς.

Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Με αυτό τον τρόπο θα καταγραφούν τα φυσικά πρόσωπα που κέρδισαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια στη χώρα μας. Διερευνώνται τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της στοιχηματικής απάτης και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.

Πέντε πρόεδροι ΠΑΕ ομάδων της Super League1 στοιχημάτιζαν σε στημένα ματς των ομάδων τους!

Η ύπαρξη ανώνυμης επιστολής που εστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο πέντε πρόεδροι ΠΑΕ της Super League 1 στοιχημάτιζαν σε στημένα ματς των ομάδων τους!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο αποστολέας της επιστολής εμφανίστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αυτοπροσώπως και έχει δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο συντάκτης είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας και αναφέρεται στην προηγούμενη σεζόν και στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Σύμφωνα με τον επιστολογράφο, δύο από τους προέδρους στοιχημάτισαν από κοινού στον μεταξύ τους αγώνα. Μάλιστα περιορίστηκαν στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου που είχε ευρύ σκορ.

Ένας τρίτος πρόεδρος και ιδιοκτήτης ΠΑΕ πόνταρε δύο φορές (επιτυχώς!) στην ήττα της ομάδας του. Όπως προκύπτει από απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του edolio5 πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε έφοδος σε σπίτι ποδοσφαιρικού παράγοντα όπου βρέθηκαν σε βαλίτσες 5.000.000 ευρώ που προερχόντουσαν από παράνομο στοιχηματισμό όχι μόνο Ελληνικών ομάδων. Τα χρήματα αυτά θα μοιραζόντουσαν σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες που οι ομάδες τους συμμετείχαν στο καρτέλ των στημένων αγώνων.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...