Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΟι Ραδιοφωνικές &...

Οι Ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές συχνότητες

σύμφωνα με το σύνταγμα ανήκουν στον Ελληνικό λαό. Όμως αυτό μόνο θεωρητικά ισχύει, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλοί βρέθηκαν με συχνότητες, που τις χειρίζονται επί σειρά ετών, χωρίς κανένα τεκμήριο, ή τον στοιχειώδη έλεγχο.

Όπως για παράδειγμα αν απασχολούνται παραγωγοί, δημοσιογράφοι, αν είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο ΤΣΕΠΕΑΘ, αν καταβάλλονται τα ένσημα τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Δυστυχώς είναι γεγονός πως σε πολλά Μ.Μ.Ε εργάζονται δημοσιογράφοι με αμοιβές της ντροπής των 150 – 200 Ευρώ, χωρίς ένσημα,χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς το δικαίωμα στην σύνταξη. 

Επίσης οι ιδιοκτήτες των πάσης φύσεως συχνοτήτων εάν τα χρήματα που εισπράττουν από το αγγελιίσημο τα αποδίδουν στο ταμείο, ή τις περισσότερες φορές τα τοποθετούν σε άλλες εμπορικές συναλλαγές.

Και επειδή στα ταμεία μπαίνουν ελάχιστα χρήματα από το αγγελιόσημο, η πολιτεία τους διευκολύνει  με την ρύθμιση των χρεών  και στο ασφαλιστικό τους ταμείο ,και να αποδοθεί το 50% από το σύνολο των χρεών.

Για την απόδοση του αγγελιόσημου στα ταμεία θα γίνει προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανταγωνισμού.

Ο νόμος για τα Μ.Μ.Ε επίσης αναφέρει ρητά, ότι οι κρατικές διαφημίσεις θα μοιράζονται σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της χώρας, πράγμα το οποίο δεν εφαρμόζεται στην πράξη πιστά, παρά μόνο επιλεκτικά σε ορισμένα Μ.Μ.Ε. Για τον λόγο αυτό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν επερώτηση στην βουλή.

Τέλος να σημειώσουμε πως οι απολύσεις των δημοσιογράφων και παραγωγών στις συχνότητες καλά κρατεί. Ο κατάλογος των ανέργων αυξάνεται ραγδαία.

Τί είναι όμως το”αγγελιόσημο”;

Αν ένα μέσο θέλει ως αμοιβή για μία καταχώριση 100 ευρώ, τότε ο διαφημιζόμενος πρέπει να πληρώσει: 100 eu για το περιοδικό, 19 eu για το κράτος (ΦΠΑ) και άλλα 20 eu πάλι για το κράτος (αγγελιόσημο)

Κάθε φορά που μία επιχείρηση επιθυμεί να διαφημιστεί σε ένα μέσο επικοινωνίας (είτε είναι τηλεόραση, ραδιόφωνο, ή έντυπο) καλείται να καταβάλλει ένα επιπλέον ειδικό φόρο της τάξεως του 20%.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...