Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΠολιτικάΟι "ΠΟΛΙΤΕΣ κατά...

Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ”

Πολίτες κατά του χρέουςΟι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ διαμαρτύρονται για την αξίωση του υπουργού Οικονομικών να συνεχίζει να εισπράττεται το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.

Τον προειδοποιούμε ότι τα αντισυνταγματικά, βάρβαρα, άδικα και ισοπεδωτικά χαράτσια θα καταργηθούν. Με τους αγώνες των πολιτών.

Του λέμε, να σταματήσει να εκβιάζει, χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν καταφέρνουν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Να σταματήσει να επιμένει στην είσπραξη του παράνομου χαρατσιού τη στιγμή που όλο και περισσότερος κόσμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το ρεύμα που έχει ανάγκη.

Καλούμε και αυτόν και την κυβέρνηση των τροϊκανών να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για νέες εξαντλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο λαός δεν αντέχει άλλο χαράτσια, φόρους, αυξήσεις. Δεν πρόκειται να πληρώσει!
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποιούν διαμαρτυρία, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στις 08:30 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και

· Καταθέτουν Εξώδικο, πληροφορώντας τους αρμοδίους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

· Απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, προβλήματα υγείας, σε άνεργους και γενικά όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής.

Ηράκλειο 16 Δεκεμβρίου 2012

Η Σ.Ε. των ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΡΕΟΥΣ

email: polites.kata.tou.xreous@gmail.com

Στοιχεία της ΓΕΝΟΠ για το “χαράτσι”

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΕΤΗΔΕ 
1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.
2. Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.
3. Από τα 9.500.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) 1.100.000 ευρώ.
4. Από τα υπόλοιπα 4.000.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, το 1.500.000 με ύψος ΕΕΤΗΔΕ 350.000.000 ευρώ έχει λήξει η ημερομηνία πληρωμής.
5. Από το 1.500.000 εκ. λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που έχει λήξει η ημερομηνία πληρωμής, στους 250.000 έχει λήξει και το 80ήμερο.
6. Από τους 250.000 που έχει λήξει και το 80ήμερο από το σύστημα ΕΡΜΗΣ έχουν βγει 50.000 εντολές διακοπής προς την Εμπορία.
Τις επόμενες ημέρες θα βγουν και οι υπόλοιπες και συνεχώς θα προστίθενται και νέες.
7. Από τις 50.000 εντολές διακοπής που έστειλε το σύστημα ΕΡΜΗΣ στην Εμπορία ήδη προώθησε τις 20.000 στο Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΗ ΔΙΑΝΟΜΗ) για να κοπεί το ρεύμα και συνεχώς θα προωθεί και νέες εντολές.
8. Ο Διαχειριστής του Δικτύου από αύριο θα δώσει εντολή στους τεχνίτες της ΔΕΗ και σε εργολάβους να κόψουν το ρεύμα ξεκινώντας από τις περιοχές που η τιμή ζώνης είναι πάνω από 2.500 το τ.μ.
politeskatatouxreous.blogspot

Οδηγίες σε περιπτώσεις απόπειρας διακοπής ρεύματος-Τρόποι Αναστολής

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εφιστούμε την προσοχή όλων στο παρακάτω θέμα:
Αναστολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης.

Η εταιρία (ΔΕΗ) όπως επίσημα ανακοινώθηκε δεν θα προχωρεί στην εκτέλεση των εντολών διακοπής σε όσους έχουν υποβάλλει αιτήσεις εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης, λόγω αδυναμίας πληρωμής αλλά και ανεξαρτήτως αιτιολογίας, μέχρι να εξετάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις και κάθε μία βεβαίως ξεχωριστά. Οι αιτήσεις γίνονται στις ΔΟΥ, αλλά και ηλεκτρονικά* με απλούστατο τρόπο. Όσοι λοιπόν ανησυχείτε σπεύσατε να υποβάλετε αντίστοιχες δηλώσεις. Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά σας δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο για διακοπή ρεύματος.

Όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ, η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εκτελέσει τις πρώτες 20.000 εντολές διακοπής ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το χαράτσι για τα σπίτια εάν, με βάση τα νεότερα, δεν έχουν καταθέσει αντίστοιχα οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αιτήσεις εξαίρεσης.

Εάν βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση συνεργαζομένων εργολάβων με τη ΔΕΗ ή οποιοιδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου για εκτέλεση εντολής διακοπής, πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1.Ο Μετρητής της ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία της Εταιρίας (ΔΕΗ)

2.Ο χώρος εγκατάστασης του μετρητή (το κουτί), η πρόσβαση (ο χώρος) της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μέχρι τον μετρητή είναι ατομική μας ιδιοκτησία. Κανείς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να τα παραβιάσει χωρίς τη δική μας άδεια. Δηλ. Οποιοσδήποτε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την άδεια μας για να εισέλθει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει εάν δεν του το επιτρέψουμε. Ομοίως δεν μπορεί να παραβιάσει κλειδωμένο κουτί που περιέχει το μετρητή του ρεύματος.

3.Η αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει εάν κληθεί από το συνεργείο που ήρθε να μας κόψει το ρεύμα. Μοναδική περίπτωση που η αστυνομία έχει λόγους παρουσίας είναι εάν ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος τους καλέσει καταγγέλλοντας ρευματοκλοπή.

Σε αυτή την περίπτωση εξηγούμε στους αστυνομικούς ότι εάν συντρέχουν οι συγκεκριμένοι λόγοι που ισχυρίζεται ο υπάλληλος, η ΔΕΗ μπορεί να μας μηνύσει, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα, εκτός και εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος /συνεργείο κατέχει αντίστοιχη εξουσιοδότηση της εταιρίας (που δεν θα έχει) για να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία.

Μπορούμε συλλογικά να αποτρέψουμε και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και μέσα από αυτή τη διαδικασία να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε χαράτσι που εκβιαστικά προσπαθούν να επιβάλλουν αλλά αναγκαία και ικανή προϋπόθεση αποτελεί η συμμετοχή μας στις αντίστοιχες συλλογικές διαδικασίες αντίστασης. Συμμετέχουμε σε όλες τις ανοιχτές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τις ομάδες αλληλεγγύης /περιφρούρησης. Κανένας εργολάβος δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε κανέναν, κανένα χαράτσι δεν θα περάσει.

* ΣΗΜ. Στην ηλεκτρονική συμπλήρωση/αποστολή της αίτησης εξαίρεσης, για να γίνει δυνατή η αποστολή, απαιτείται η συμπλήρωση/δήλωση ότι “έχουμε μόνο ένα ακίνητο” σε αντίστοιχο τεραγωνίδιο. Στην αντίθετη περίπτωση το ηλεκτρονικό σύστημα δεν κάνει αποδεκτή τη δήλωση. Όσους αφορά αυτή η περίπτωση, έχουν δηλαδή και άλλη ιδιοκτησία, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν την αντίστοιχη δήλωση αδυναμίας πληρωμής στην ΔΟΥ.

Επιτροπές Αγώνα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”
Αναδημοσίευση από http://dikaex.blogspot.com/

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Πόλεμος στην Ουγγαρία του Τζορτζ Σόρος με τον Βίκτορ Όρμπαν και τα εκατομμύρια από Τον Τζορτζ Σόρος στον Πέτερ Μάγιαρ..

Η προετοιμασία για μια Ευρώπη του Σόρος» στην Ουγγαρία, τα εκατομμύρια από τον Τζορτζ Σόρος στον Πέτερ Μάγιαρ. To ίδρυμα, που υποστηρίζει με 1,5 δισ. δολάρια ετησίως οργανώσεις???? ΟΠΟΣ ΚΑΙ Τζορτζ Σόρος είναι κατά της Ρωσία ...

Η Λαμπρή Το Πάσχα (Πασκαλιά Λαμπροφόρα, ο Πάπας ο Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα έσβηναν τη φωτιά στα σπίτια τους και με το χτύπημα της καμπάνας ή τη φωνή του καντηλανάφτη πήγαιναν στην εκκλησία. ’Επαιρναν μαζί τους...

ΤΟΥ Αγίου Όρους στην περιοχή των ασκητών και σοφών γερόντων ΑΜΙΝ..

Είναι ένας τόπος βαθιάς πνευματικότητας και ασκητικής ζωής,γνωστός για τη μοναδική του φυσική ομορφιά και τη σκληρότητα του περιβάλλοντός τους. Τα ερημητήρια των φιλοξενούνται από μοναχούς και ασκητές που ζουν κάτω από αυστηρές συνθήκες, με σκοπό την πνευματική άσκηση...