Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTerrorismΟι πολεμικές επιχειρήσεις...

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ξαφνικά… ”εξαφάνισαν” τον κορωνα-ιό

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ξαφνικά… ”εξαφάνισαν” τον κορωνα-ιό

Από ”τρομοκρατία” σε ”τρομοκρατία”, από κορωνα-ιό σε Ουκρανία

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, τα κατεστημένα κρατών και κυβερνήσεων να ”τρομοκρατούν” τον κόσμο γιά να τον έχουν υπό έλεγχο. Γιά να μην μπορεί π.χ. να ζητά ευθύνες γιά τις παράλογες και υπερβολικές αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, από τις οποίες επωφελούνται, με υπερκέρδη, οι ”ημέτεροι”.

Κοντά 80% αυξήθηκε η τιμή καυσίμων στις ΗΠΑ, σε 13μιση μήνες, από τότε που ορκίστηκε πρόεδρος ο διαπλεκόμενος, ”παλιάς κοπής”, Μπάϊντεν. Πληθωρισμός, στεγαστική κρίση, τιμές-φωτιά σε όλα. Και ο αποτυχημένος ”γεροξεκούτης” πρόεδρος, γιά 13μιση μήνες, μας μιλά γιά κορωνα-ιό, γιά Ρωσία, Κίνα, Ουκρανία κλπ.

Την… προ-αιώνια ”κόντρα” ΗΠΑ-Ρωσίας, την έχουμε ξαναζήσει. Χωρίς ”κόντρες”, κρίσεις και πολέμους, οι ”υπερδυνάμεις”, δεν μπορούν να επιζήσουν. Τα δισ. γιά όπλα κάθε χρόνο, πρέπει να υπάρχουν και να ξοδεύονται. Χρειάζονται οι ”μεγάλοι” τους πολέμους. Γι’ αυτό, ή τους δημιουργούν γιά τρίτους ή τους κάνουν.

Οι ”Δημοκρατικοί” στις ΗΠΑ, που αποδεικνύονται χειρότεροι και από τους “Ρεπουμπλικάνους” του Τραμπ, έχουν διαχρονική ”πάθηση” με τους Ρώσους.

Πάντα ήθελαν να τους έχουν ”εχθρούς”. Γι’ αυτό και οι ”προβοκάτσιες” στην Ουκρανία και αλλού.

Και με την χρησιμοποίηση π.χ. του ”ανθύπατου” Πάϊατ, όταν ήταν πρέσβης στην Ουκρανία ή του εξαγοράσιμου διεφθαρμένου που υποδύεται τον ”οικουμενικό πατριάρχη”.

‘Ολα αυτά με την βοήθεια ”παπαχελάδων”, δηλ. εξαγορασμένων ”ημέτερων παπαγάλων” σε ΜΜΕ.

Και μόλις άρχισαν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ξαφνικά έπαυσε, ”εξαφανίστηκε” ο καθημερινός ”βομβαρδισμός” περί κορωνα-ιού.

Ούτε λέξη από τέλη Φεβρουαρίου ’22, γιά κορωνα-ιό!!! Επειδή άρχισε ο ”βομβαρδισμός” με πολεμοτρομοκρατία και την… ”αναβάθμιση” του Πούτιν σε… ”παγκόσμιο κίνδυνο”, σε ”τέρας”, σε ”νέο Χίτλερ”, σε ”παρανοϊκό”, σε ”παράφρονα δικτάτορα” κ.ά.

Ναι, δεν είναι και οι καλύτεροι, οι Ρώσοι. Η εισβολή στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη. Αλλά να μην παρουσιάζονται και ως ”καλά παιδιά”, Ουκρανία, δυτ. Ευρώπη, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Οι Ουκρανοί είχαν πιστέψει ότι Δύση και ΝΑΤΟ (νόμιζαν ότι θα γίνουν μέλος του) θα τους προστατεύουν. Τώρα, που τα ρωσικά στρατεύματα είναι μέσα στην χώρα τους και την καταλαμβάνουν αργά και μεθοδικά, κατάλαβαν ότι τους ”χρησιμοποίησαν” γιά να προκαλούν την Ρωσία.

Με το που σχεδόν τελείωσε ο κορωνα-ιός και δεν ”πωλούσε” άλλο, να η Ουκρανία, τα περί μέλους ΝΑΤΟ και οι προκλήσεις στα ανατολικά της σύνορα εις βάρος ρωσόφωνων.

Αλλά γι’ αυτά, ούτε κουβέντα στα ”δυτικά ΜΜΕ”, σε αντίθεση με την (ίδια) περίπτωση Γιουγκοσλαβίας.

Ούτε κουβέντα και για τους νεοναζιστές-προβοκάτορες της Ουκρανίας (Αzov και άλλοι), που έχουν την άτυπη υποστήριξη ΗΠΑ και δυτικο- Ευρωπαίων.

Με τις ”κυρώσεις” κατά Ρωσίας, έκλεισαν και αγγλόφωνα ρωσικά ΜΜΕ, ακόμα και ελληνόφωνα ρωσικά στην Ελλαδα. ‘Ετσι η προπαγάνδα στα περί Ουκρανίας, είναι 100% φιλοδυτική και αντιρωσική. Η δε παρακολούθηση του CNN στις ΗΠΑ, προκαλεί αηδία και τάσεις γιά εμμετό.

Aπό κοντά και η…Χίλαρυ, με αντιρωσικές σφοδρές αναρτήσεις γιά λογαρισμό του ”Clinton Foundation”, για να μας θυμίζει τα της Γιουγκοσλαβίας. To διαχρονικό παράλογο μίσος των Δημοκρατικών γιά Ρωσία, εντυπωσιακό.

Και οι τιμές καυσίμων, οι τιμές τροφίμων, οι τιμές προϊόντων γενικά, στα ύψη από αρχή κορωνα-ιού. Και τα έσοδα, δηλ. μισθοί κλπ, ίδια. Ο κόσμος υποφέρει και οι κρατούντες δημιουργούν κρίσεις γιά να στρέφεται η προσοχή αλλού.

Η απάντηση των ”κρατούντων”, η γνωστή:

”Μα έχουμε πόλεμο, μην διαμαρτύρεστε, μην αντιδράτε”. Πόλεμο που οι ίδιοι προκάλεσαν, προκαλώντας, γιά να μην ασχολείται ο κόσμος με τα καθημερινά σοβαρά, υπαρκτά προβλήματα.

Πριν την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρχε -γιά 2 χρόνια- η δικαιολογία ”μα έχουμε κορωνα-ιό, μην διαμαρτύρεστε, μην αντιδράτε”. Δηλ., επιδημία που οι ίδιοι προκάλεσαν-δημιούργησαν, γιά ολικό έλεγχο λαών.

Γνωστή η τακτική: ”Σκασμός και κεφάλια μέσα”… στερήσεις, έλεγχος-καταστολή, μέτρα περιορισμού δικαιωμάτων, ακόμα και συνταγματικών.

Αλλά εντυπωσιακά υπερκέρδη γιά ολίγους και μη ενόχληση των διεφθαρμένων πολιτικών, κομματικών, επιχειρηματικών κατεστημένων.

Και όσο υπάρχουν ”σκουριασμένα μυαλά” υπερήλικων, διαπλεκόμενων ”Μπάϊντενς” στις ΗΠΑ, με νοοτροπίες των δεκαετιών τους, δηλ. ’80 και ’90, θα υπάρχουν ”εχθροί”, κατασκευασμένοι ή μη, επειδή έτσι συμφέρει πολιτικά και οικονομικά.

Η δολοφονία Κέννεντυ (ο λόγος και η αιτία που έγινε), το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, τα… ”πυρηνικά” του Σαντάμ και ειδικά η Γιουγκοσλαβία, δεν μας δίδαξαν τίποτα.

Ούτε η τραγωδία της Κύπρου, από την χρησιμοποίηση ”χρήσιμων ηλίθιων”.

Η μαζική αποβλάκωση, ένδειξη αδιαφορίας και μορφής απανθρωπιάς, συντελέστηκε, αργά, σταθερά, μεθοδικά, τα τελευταία 30 χρόνια, κατά σύμπτωση με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας (διαδίκτυο, φορητό τηλέφωνο κ.ά.) και την ανησυχητική υποβάθμιση της Παιδείας στον ”δυτικό κόσμο”.

Δημιουργήθηκαν εξουσίες και α-παίδευτοι, ελεγχόμενοι, εξουσιαζόμενοι καταναλωτές. Γι’ αυτό και τα ”κινητά” (φορητά) τηλέφωνα ονομάζονται ”έξυπνα” (smart phones). Και αν τα τηλέφωνα είναι ”έξυπνα”, οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν και ”οδηγούνται” από αυτά, τι είναι;;;

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο κορωνα-ιός και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλάζουν τον κόσμο, αλλάζουν τις ζωές μας. Τα χειρότερα έρχονται… Eξυπακούεται ότι ο νέος ”ψυχρός πόλεμος”, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα οδηγήσει σε νέα κούρσα εξοπλισμών, με άσχημα οικονομικά επακόλουθα.

Επίσης, εξαιτίας συμφερόντων, δυστυχώς, τα ΜΜΕ ”ξέχασαν” την σπουδαιότητα ανεξάρτητων ΜΜΕ, απαραίτητων γιά την προστασία της δημοκρατίας, την αναζήτηση της αλήθειας και τον έλεγχο της εξουσίας.

Σημ.: Δεν χρειάζονται σχόλια γιά τα εμμετικά, εξαγορασμένα ΜΜΕ Ελλάδας και γιά τον -εντυπωσιακά φιλοαμερικάνικο- τρόπο που αντιμετωπίζουν Ουκρανία κλπ. ούτε γιά τον διαπλεκόμενο πρωθυπουργεύοντα Κούλη και τα χαζά του, γιά να μην χάσει την αναμνηστική ”φωτογραφία” στην Ουάσιγκτον, με τον πρόεδρο (μαζί και η ”υπέρκομψη” με το παρδαλό ντύσιμο), τον Απρίλιο, που θα του χρειαστεί γιά τις εκλογές Μάϊο ή αρχές Ιουνίου… Το ”gfy”, λίγο του πέφτει.

kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...