Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟι κουβανοί οι...

Οι κουβανοί οι τουρίστες και τα σούπερ μάρκετ

cubaΗ αυξημένη επαφή μεταξύ των Αμερικανών και των Κουβανών κατά το τελευταίο έτος, προσέφερε πράγματι σημαντικές ευκαιρίες για τους πολίτες των ΗΠΑ (υποτίθεται) να διαδώσουν τις αξίες τους και στους επιχειρηματίες Κουβανούς να βγάλουν κανένα δολάριο.

Το 2015, ο αριθμός των ταξιδιωτών ΗΠΑ στο νησί -161.000 συνολικά, μη συμπεριλαμβανομένων των περίπου 400.000 ταξιδιωτών Κουβανών της Αμερικής και Κουβανών της διασποράς που επισκέπτονται την οικογένειά τους- αυξήθηκε κατά 77% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η άφιξη τόσων πολλών επισκεπτών με τη σειρά της, αποτελούσε ευλογία για κάθε είδους κουβανικής ιδιοκτησίας μικρές επιχειρήσεις, στον εστιασμένο στις υπηρεσίες κλάδο των cuentapropista (ή αυτο-απασχολούμενων) του νησιού.

Αυξημένος αριθμός Αμερικανών αστέρων της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της μουσικής -συμπεριλαμβανομένου του DJ Diplo, ο οποίος παρουσίασε ένα σόου μπροστά σε 400.000 αλαλάζοντες Κουβανούς οπαδούς- έχει περπατήσει στους δρόμους της Αβάνας.

Ο Ομπάμα, μέχρι που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν αρθεί σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί για τα ατομικά ταξίδια στην Κούβα. Η ορμή των Αμερικανών τουριστών και των δολαρίων έχει ξεκινήσει.

Στο διεθνές μέτωπο των επιχειρήσεων εν τω μεταξύ, ορισμένες εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η χρονομεριστική υπηρεσία διαμερισμάτων Airbnb, λειτουργούν σήμερα στο νησί˙ πολλές περισσότερες ψάχνουν για ευκαιρίες ή βρίσκονται σε συνομιλίες με Κουβανούς αξιωματούχους.

Πρόσφατα, η Ουάσιγκτον και η Αβάνα υπέγραψαν μία εμπορική αεροπορική συμφωνία-ορόσημο, για να εξασφαλίσουν τακτικές απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη, οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ διαγκωνίζονται για να αρπάξουν ένα από τα 30 καθημερινά δρομολόγια προς το νησί, όπως οι υπηρεσίες πορθμείων και κρουαζιερόπλοιων, να περιμένουν ετοιμοπόλεμες.

Όλο αυτό το αλισβερίσι όμως, απειλεί τους Κουβανούς. Για παράδειγμα, η αύξηση στον τουρισμό έχει επηρεάσει τις τοπικές τιμές. Σε μία χώρα όπου η γεωργική παραγωγή παραμένει υποτονική και οι αγορές χονδρικής στήνονται ακόμα στα πόδια τους, η ζήτηση από τους εστιάτορες έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος των τροφίμων για το μέσο πολίτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της κουβανικής κυβέρνησης, η τιμή των τροφίμων που καταναλώνονται από τη μέση κουβανική οικογένεια, αυξήθηκε 24% το 2014.

Το ποσοστό αυτό είναι αναμφίβολα υψηλότερο για το περασμένο έτος. Για τους Κουβανούς που κερδίζουν πενιχρούς κρατικούς μισθούς σε υποτιμημένα πέσος, χωρίς να έχουν ένα πάτημα στην οικονομία του σκληρού νομίσματος στην οποία κινείται ο κουβανέζικος τουρισμός, τα αυξανόμενα έξοδα θέτουν τον κίνδυνο κάποια αγαθά να γίνουν απρόσιτα.
premium.paratiritis

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...