Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι Γεύσεις του Διογένη, Παίζουμε και τραγουδάμε για σας, παλιό και νέο ρεπερτόριο για όλα τα γούστα συνοδευόμενο από τα πιο νόστιμα πιάτα..

Οι Γεύσεις του Διογένη στο Παλαιό Φάληρο

Η γεύση συναντά την ποιότητα

Αν  έχετε όρεξη για γαμοπίλαφο , κοχλιούς, ντολμαδάκια Κρήτης, σαγανάκι με ρακί και κρητικά γλέντια, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τις “Γεύσεις του Διογένη”.

Ζεστή ατμόσφαιρα στο πλήρες ανακαινισμένο παραδοσιακό κρητικό εστιατόριο, σας υπόσχονται καλο-μαγειρημένα παραδοσιακά φαγητά όλα φτιαγμένα με αγνά κρητικά προϊόντα  όπως το λάδι, το τυρί, τα μπαχαρικά .

Όλα τα must του νησιού σερβίρονται σε χορταστικές σπιτικές μερίδες συνοδεύονται, με τις νότες της κρητικής λύρας και απογειώνει τη διάθεση.

Γαστρονομικές γεύσεις που σε απογειώνουν επιλέγοντας τις σπεσιαλιτέ του μενού για κυρίως, γουρουνόπουλο στο φούρνο ή ψαρονέφρι φιλέτο με ντομάτες  εξασφαλίζεις την ασφάλεια της γεύσης συνδυάζοντας με μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Περνώντας η σκυτάλη στα επιτυχημένα πιτάκια Κρήτης με μέλι ολοκληρώνουν τη βελούδινη απόλαυση της βραδιάς.

Η κρητική κουζίνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές τοπικές κουζίνες και από τις πλέον υγιεινές στον κόσμο. Όποιος ταξίδεψε ποτέ στην Κρήτη έχει σίγουρα αντιληφθεί πως η κουζίνα αυτού του τόπου έχει ψυχή, ποικιλία και μπόλικη νοστιμιά.

Τα τελευταία χρόνια, οι γεύσεις της Κρήτης έχουν κάνει απόβαση σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και εμείς ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα γευστικό ταξίδι μέσα από εστιατόρια που αγαπούν την κρητική κουζίνα και μας μεταδίδουν τη φιλοσοφία της.

Επισκεφθήκαμε τις παρακάτω ταβέρνες, δοκιμάσαμε μυρωδάτο απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς και οφτό αρνάκι παρέα με άφθονη ρακή κι έχουμε μόνο θετικές εντυπώσεις να σας μεταφέρουμε.

Στην κουζίνα του μπαίνουν αγνές πρώτες ύλες από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού (γαλακτοκομικά προϊόντα, κρητικά χόρτα κ.α.), επιλεγμένες με γνώμονα πάντα την εποχικότητα.

Αν θέλετε, λοιπόν, να ζήσετε μια αυθεντική κρητική γευστική εμπειρία επιλέξτε πιάτα όπως αρνί με σταμναγκάθι, τσιγαριαστό αρνάκι, γαμοπίλαφο  και συνοδεύστε τα με βιολογικό λευκό ή κόκκινο κρητικό κρασί ή ρακή

Το πρώτο πράγμα που θα γευτείτε εδώ είναι το εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί.

Θα συνεχίσετε με νοστιμότατο απάκι, ευωδιαστά καλτσούνια, γαμοπίλαφο, πατάτες με στάκα και κατσικάκι τσιγαριαστό συνοδεύοντάς τα με μαρουβά και άφθονη ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη.

Κρήτη), θα σας μυήσουν στην κρητική φιλοσοφία από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ζεστό σπιτικό φαγητό βασισμένο σε κρητικές παραδοσιακές συνταγές και αυθεντική κρητική ρακή, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον

Οι Γεύσεις του Διογένη στο Παλαιό Φάληρο

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή μεσημέρι διαθέτει ζωντανή μουσική

Διεύθυνση: Πεντέλης 27, Π. Φάληρο

Τηλ. Κρατήσεων: 2109430400

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...