Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΟι αλχημείες των...

Οι αλχημείες των οικονομικών παιχνιδιών

 Game Over!!!! (τέλος παιχνιδιού)

drachma-1.jpgΤα χειροκροτήματα παρακαλώ δώστε τα, στους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδος που για χρόνια έβαλαν μέσα, με τα ταμπούνια το Ελληνικό Δημόσιο, την οικονομική ζωή της χώρας, καθιστώντας την τελείως αναξιόπιστη, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά γενικά στο διεθνές γίγνεσθαι.

Ποιοι Υπουργοί με τους δεκάδες συμβούλους δίπλα τους φταίνε για την γύμνωση της χώρας;;

Όλοι όσοι πέρασαν από το νευραλγικό πόστο των οικονομικών από την δεκαετία του ΄80 έως και σήμερα.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου οι πατεράδες και οι παππούδες έσφιγγαν τα λουριά, διότι η Ελληνική Οικονομία είχε πάντοτε προβλήματα, συνεπώς και τα Ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία με μεγάλες στερήσεις τα έφερναν βόλτα, και μάλιστα με αξιοπρέπεια.

Αυτό το μοντέλο οικονομίας, το κράτος  ποτέ  δεν το εφάρμοσε. Απεναντίας από την δεκαετία του ΄80 άρχισε η οικονομία να ξεφεύγει, δανειζόμενη ανελέητα ακριβό χρήμα.

 Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξης της Ελλάδας από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 ως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο μέσος όρος κυμαινόταν γύρω στο 7%, όντας ο δεύτερος στον κόσμο, μετά από αυτόν της Ιαπωνίας. 

Η Ελλάδα δεν δανειζόταν, και αυτό γιατί το ΑΕΠ βρισκόταν ψηλά, αφού η χώρα είχε πλούσια παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα, τα οποία εξήγαγε, η ναυτιλία μας ήταν πρώτη στον κόσμο, ο τουρισμός,  οι δε χιλιάδες βιοτεχνίες ανά την Ελλάδα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, παρήγαγαν είδη ένδυσης, με τεράστια εξαγωγή. Ακόμα και κάποιο από τα πολλά ορυκτά  το εκμεταλλεύονταν για την οικονομία της χώρας, φτάνοντας έτσι το νόμισμα μας , δηλαδή η Δραχμή ισοδύναμη έναντι του δολαρίου και του Μάρκου.

Η κατηφόρα επήλθε από την δεκαετία του ΄80 έως και σήμερα με τους υπουργούς Οικονομικών όπως: Παπαντωνίου, Αρσένη, Παπαδόπουλο, Παλαιοκρασσά, Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου, να άφηνουν καμένη γη. Όλοι αυτοί υποσχέθηκαν (αλλά ποτέ δεν ορκίστηκαν) ότι θα φτιάξουν δήθεν την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας.

Αυτό ήταν πρόφαση για να δανειστούν και να ξεπουλήσουν τόνους χρυσού από την τράπεζα της Ελλάδος, και όλη την άλλη προίκα της.

Ίδρυσαν τα λεγόμενα Golden Boys, και την ληστρική φορολογική πολιτική για τον απλό Έλληνα πολίτη, χωρίς όμως ο ίδιος να απολαμβάνει τα ουσιώδη, όπως το σύστημα υγείας.

Παρά ταύτα, με το χρήμα του λαού αντί να εφαρμόσουν κοινωνική πολιτική οι εκάστοτε υπουργοί το ξόδευαν σε υπερβολικές σπατάλες, σε πάσης φύσεως μίζες , και σε ατέλειωτα ταξίδια πολυτελείας.

Μόνο εργοστάσια δεν έκτιζαν. Αντιθέτως έκλεισαν και αυτά που υπήρχαν, ή έφυγαν με το αζημίωτο βέβαια για να λειτουργήσουν στις γειτονικές μας χώρες. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να μην παράγει σχεδόν τίποτα, με τους χιλιάδες, (για να μην πω ότι φτάσανε το εκατομμύριο)  ανέργοι.

Αντιθέτως με τις τράπεζες να στήνουν πάρτυ με τα ασύλληπτα κέρδη τους, για τα Ελληνικά δεδομένα

Η στατιστική δε περί των ανέργων είναι  και αυτό προϊόν αλχημείας.

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής “η νέα τάξη πραγμάτων θα κάνει όλους τους λαούς να ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά προβλήματα, για να ξεχνούν τα εθνικά τους θέματα”.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Πόσο μπροστά έβλεπε ο πολιτικός Ηγέτης Κ. Καραμανλής.

Η δήθεν κατεστραμμένη οικονομία της Ελλάδος θα συνερχόταν όταν θα μπαίναμε στην ΟΝΕ (Οικονομική και Νομισματική Ένωση)για την νομισματική  μας  εξυγίανση . Έτσι τουλάχιστον μας υποσχόταν (αλλά δεν ορκίστηκε) ο τότε πρωθυπουργός της χώρας. Για το καλό μας λοιπόν μπήκαμε και στην ΟΝΕ, αποχαιτετώντας την Δραχμή που απεικόνιζε ιστορικά πρόσωπα, και γεγονότα (μάλλον αυτό τους ενοχλούσε).

 Και όλη αυτή η θυσία όχι για να φτιαχτεί η οικονομία της χώρας, αλλά για να  εξαρτάται η χώρα μας πλέον από τα μεγάλα κέντρα εξουσίας, δανειζόμενη συνεχώς. Αυτό απέδειξε η ιστορία και η τσέπη του Έλληνα πολίτη που είναι παντελώς άδεια.

Ενώ αρκετές χώρες που μυρίστηκαν την παγίδα της ΟΝΕ κράτησαν το νόμισμα τους, οπότε κόβουν χαρτονομίσματα όποτε θέλουν, χωρίς να χρειαστούν να δανειστούν, και να ξεπουληθούν, όπως ακριβώς κάνει και η Αμερική.

Τώρα θα πουν ορισμένοι ότι η Δραχμή είχε καταντήσει πληθωρική. Τότε το ίδιο συμβαίνει τώρα και με το Ευρώ.

Το Ευρώ έχει πραγματική αξία μόνο για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι δουλεύουν σε χώρες της Ε. Ένωσης, όπως καλή ώρα στην Ελλάδα, πληρώνονται σε Ευρώ, δεν φορολογούνται, δεν πληρώνουν εισφορές, και το εξάγουν στις πατρίδες τους, φτιάχνοντας έτσι την οικονομία των χωρών τους.

Κατά τα άλλα για τον κ. Αλμούνια, Game Over!!!

Δηλαδή το παιχνίδι έληξε για την Ελλάδα.

 Λάθος κ. Αλμούνια, το παιχνίδι έληξε εδώ και 35 χρόνια τουλάχιστον, όταν έκλειναν τα εργοστάσια το ένα πίσω από το άλλο, και η αγροτική μας παραγωγή μηδενίζονταν, όταν οι βιοτεχνίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έσβηναν, όταν όλη η προίκα της Ελλάδας εξανεμίστηκε, (ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΕΥΔΑΠ, Ναυπηγία Σκαραμαγκά, Τσιμέντα, κ.τ.λ.π ), με την αγορά να στενάζει, και με τους εκάστοτε υπουργούς να καθοδηγούνται από την νέα τάξη πραγμάτων.

Τότε δεν μιλάμε για παιχνίδι που έληξε, αλλά για την κατάντια στην οποία περιήλθε η Ελλάδα, και γι΄ αυτό υπεύθυνοι είστε όλοι εσείς , όχι μόνον οι υπουργοί, αλλά όλοι οι πολιτικοί, που παίζετε με ένα περήφανο λαό, όπως είναι ο Ελληνικός λαός.

 Ντροπή σ΄ όλους σας.

Ήλθε η ώρα να ανοίξουν οι πλούσιες σε ορυκτά πηγές της χώρας, και να μας παρακαλά η Ε. Ένωση του Game Over, για λίγα ψίχουλα. όλοι αυτοί που παίζουν με την νοημοσύνη κα το φιλότιμο του Ελληνικού λαού.

Δεν θα πληρώνουμε άλλο το μάρμαρο !!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...